Το δικό μου resolution για τη νέα χρονιά είναι ένα και μοναδικό

Ένα self-care resolution που είναι από τα βασικά, όμως, πολλές φορές, δε βάζουμε σε προτεραιότητα.

resolution iStock

Αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες, στα προγράμματα προπόνησής μας, περισσότερος χρόνος για εμάς, και άλλα πολλά είναι από τα δημοφιλή resolutions που ακούμε συνεχώς από τους γύρω μας, κάθε χρόνο, λίγο πριν καλωσορίσουμε το νέο έτος. Φαίνεται πως πλέον έχει περάσει στο DNA μας η συνήθεια αυτή και λίγο πριν ο χρόνος φύγει νιώθουμε πιο έτοιμοι από ποτέ να κάνουμε ένα δυναμικό restart και να αλλάξουμε συνήθειες που μέχρι τώρα δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς μας. 

Έτσι κι εγώ, δε θα μπορούσα να αποτελώ την εξαίρεση στον κανόνα. Λίγο πριν αποχαιρετήσω το 2021, προσπάθησα να θέσω τους νέους μου στόχους για τη χρονιά που έρχεται. Δε θέλω να γίνω μία άλλη, όμως επιθυμώ διακαώς να δω μια βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου φέτος. Χωρίς πολύ κόπο ωστόσο. Σκεπτόμενη βαθιά, αποφάσισα το δικό μου self care resolution για φέτος, που δεν είναι άλλο από την απόλυτη καθαριότητα στο σπίτι. Γιατί ναι, ένα καθαρό σπίτι δεν είναι αγγαρεία, δεν είναι κάτι προαιρετικό. Είναι μία βασική μορφή αυτοφροντίδας, που όταν συμβαίνει, σαν ντόμινο επηρεάζει τη ζωή μας και σε πολλά άλλα επίπεδα. 

Οι χώροι όπου ζούμε θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ενεργειακές προεκτάσεις του εαυτού μας. Όταν ο εξωτερικός μας κόσμος είναι σε τάξη, ο εσωτερικός μας κόσμος νιώθει καλά, νιώθει οργανωμένος και φροντισμένος. Αντίθετα, όταν τα σπίτια μας είναι βρώμικα, ανοργάνωτα ή σε αταξία, ενδεχομένως να νιώθουμε ντροπή, άγχος και στρες αλλά και απουσία οργάνωσης - καταστάσεις που μας δημιουργούν αντίστοιχα αρνητικά συναισθήματα όπως θλίψη, κούραση, στρες και απογοήτευση. Ο καθαρισμός του σπιτιού λοιπόν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχω αψεγάδιαστο, εκτός από τον real, και τον νοητικό μου χώρο. Μία κατάσταση που είναι απαραίτητη για να ξεκουράζομαι, να ανασυγκροτώ τις δυνάμεις μου και να συντονίζομαι. Ένα καθαρό σπίτι, επιπλέον, δίνει την αίσθηση ελέγχου και ολοκλήρωσης, μας βοηθά να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινότητας με μια αίσθηση ανθεκτικότητας και αυτοπεποίθησης. 

Καλά όλα αυτά βεβαίως, αλλά από την άλλη, ο χρόνος καθημερινά είναι ΠΑΡΑΠΟΛΥ περιορισμένος για να έχω το σπίτι μου σε άψογη κατάσταση. Η πρώτη αγορά που θα κάνω λοιπόν για το 2022 θα είναι μία σκούπα iRobot που θα κάνει πραγματικότητα το resolution μου στο άψε - σβήσε. Οι σύγχρονες τεχνολογίες τους εγγυώνται απόλυτη καθαριότητα στους χώρους του σπιτιού, χωρίς κανένα κόπο, αφού κάνουν όλη τη δουλειά... μόνες τους. 

Roomba j7+ για να κάνεις σωστά τη δουλειά σου 

Roomba j7+

Η νέα Roomba j7+ είναι το πιο εξελιγμένο ρομπότ της σειράς J,  ενσωματώνοντας όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία του brand. Καθαρίζει ολόκληρο το σπίτι  ή τα δωμάτια που έχεις επιλέξει στην εφαρμογή iRobot HOME.

Η συγκεκριμένη σκούπα αποφεύγει όλους τους κινδύνους την πρώτη φορά που θα τους εντοπίσει, όπως τις ακαθαρσίες των κατοικιδίων ή τα καλώδια φόρτισης. Στη συνέχεια ανακαλύπτει μόνη της πώς να χειριστεί τέτοιου είδους εμπόδια, στέλνοντάς σου μια φωτογραφία, ώστε να της πεις τι να αποφύγει ή να καθαρίσει γύρω της. 

Παράλληλα, χρησιμοποιεί ειδικές σακούλες AllergenLock™ στις οποίες αδειάζει μόνη της τον κάδο για έως και 60 ημέρες, συγκρατώντας και παγιδεύοντας το 99% της γύρης και της μούχλας.

Roomba s9+ για να μη μείνει ούτε ένας κόκκος σκόνης 

_Photo_Lifestyle_Kitchen_Trident_Overlay_el

Είτε είσαι αλλεργική και η μύτη σου δε σηκώνει και πολλά πολλά από σκόνη, είτε για προσωπική ευχαρίστηση θέλεις να βλέπεις τον χώρο σου χωρίς ίχνος από αυτήν, η Roomba s9+ είναι ο προορισμός σου. 

Ένας ισχυρός κινητήρας αναρρόφησης ασχολείται με το τράβηγμα της λεπτής σκόνης, ενώ το φίλτρο υψηλής απόδοσης AeroForce φροντίζει για το φιλτράρισμα του αέρα, συλλαμβάνοντας το 99% της γύρης και των αλλεργιογόνων. Θα καθαρίσει ολόκληρο το σπίτι - κάτι παραπάνω από επιμελώς - θα επιστρέψει στη βάση φόρτισης και αυτόματης απόρριψης Clean Base ™, θα αδειάσει και σε λίγο θα είναι και πάλι έτοιμη. 

Roomba Combo για σκούπισμα και σφουγγάρισμα μαζί 

Roomba Combo

Γιατί, τι να το κάνεις το αυτόματο σκούπισμα αν πρέπει μετά να σφουγγαρίσεις μόνη σου; Η Roomba Combo καθαρίζει και σκουπίζει αποτελεσματικά. Με ένα φίλτρο για τη σύλληψη λεπτής σκόνης και 3 τρόπους σκουπίσματος, απομακρύνει σκόνη, ρύπους και υπολείμματα από σκληρά δάπεδα και χαλιά, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιεί ένα πανί με μικροΐνες και ηλεκτρική αντλία που ελέγχει τη ροή του νερού, διατηρώντας το πανί σφουγγαρίσματος ομοιόμορφα νωπό κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, ώστε να απολαμβάνεις καθαρά δάπεδα καθημερινά. 

Μάλιστα, με την εφαρμογή για κινητά μπορείς να ξεκινήσεις τον καθαρισμό οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε.

Roomba i3+ για να καθαρίσεις έναν πιο μεγάλο χώρο 

Roomba i3+

Με την έξυπνη πλοήγηση iAdapt, η οποία χρησιμοποιεί αισθητήρες δαπέδου, η συγκεκριμένη σκούπα κάνει στοχευμένο καθαρισμό όλων των χώρων. Καθαρίζει τους χώρους σε όλο το σπίτι καθώς και τους τοίχους, γύρω και κάτω από τα έπιπλα. Χάρη στο σύστημα αυτόματου αδειάσματος κάδου Clean Base® , η i3+ αδειάζει μόνη της τον κάδο της για έως 60 ημέρες.

Roomba i7+ για καθάρισμα σε ζώνες

Roomba i7+

Η Roomba i7 είναι πάντα έτοιμη για να καθαρίσει αφού, επιστρέφει αυτόματα στη βάση της, μεταξύ των καθαρισμών, προκειμένου να επαναφορτιστεί και συνεχίζει ακριβώς από το σημείο που σταμάτησε. Είναι εξοπλισμένη με κάμερα, την οποία χρησιμοποιεί για την αναγνώριση εμποδίων και τη δημιουργία χάρτη του δαπέδου. Μαζί με την Έξυπνη χαρτογράφηση Imprint, η Roomba μαθαίνει πώς να αναγνωρίζει ξεχωριστά δωμάτια. Έτσι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή για να χωρίσεις τα δωμάτια σε ζώνες, όπου το ρομπότ θα πρέπει να καθαρίσει και πότε και από που θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό: Όλες οι παραπάνω σκούπες συνδυάζονται και με τη ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava jet m6, για μία ολοκληρωτική hi tech εμπειρία καθαρισμού, από την αρχή έως το τέλος. 

ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava jet m6

Πώς ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό; Η ρομποτική σκούπα της επιλογής σου, πρώτα, καθαρίζει ολόκληρο το σπίτι ή τα δωμάτια που έχεις επιλέξει στην εφαρμογή iRobot HOME και αφού τελειώσει, αυτόματα στέλνει οδηγία στην Braava, η οποία στη συνέχεια σφουγγαρίζει το δάπεδο.

Το φετινό μου resolution έγινε το πιο εύκολο από ποτέ, ώρα να απολαύσω τις στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στο πιο καθαρό σπίτι που είχα ποτέ - χωρίς κανέναν κόπο. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i