WOMENTORS: Η ενδυνάμωση νέων γυναικών ως απάντηση στις ανισότητες

Το WOMENTORS του Ιδρύματος Λαμπράκη προσφέρει όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζει μια νέα, σύγχρονη γυναίκα για να να προχωρήσει στο μονοπάτι της.

mmm iStock

Σχεδόν 9.000 νέες γυναίκες (18-35 ετών) έχουν συμμετάσχει τα τελευταία δύο χρόνια στο πρόγραμμα WOMENTORS που σχεδίασε και υλοποίησε το Ίδρυμα Λαμπράκη και το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πρόκειται για έναν κύκλο 10 τρίωρων συναντήσεων, που κάθε φορά πραγματεύονται μια συγκεκριμένη θεματική με στόχο τη σωστή ενημέρωση και -κυρίως- την ενδυνάμωση των νεαρών γυναικών. Οι θεματικές ποικίλλουν. Αφορούν την υγεία και την εργασία -αναλύοντας έννοιες όπως είναι το glass ceiling και η επιχειρηματική σκέψη ως πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην αγορά εργασίας. Καταπιάνεται επίσης με τα στερεότυπα, τις έμφυλες διακρίσεις, τη σημασία της ενσυναίσθησης και την καλλιέργεια soft skills. Ενημερώνει για τα δικαιώματα και τις νομικές οδούς που υπάρχουν για την υπεράσπισή τους, όπως και για τρόπους συμμετοχής μας στο πολιτικό γίγνεσθαι ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i