Skincare με ηλεκτρολύτες: Ενυδατώνουν πράγματι την επιδερμίδα μας;

Όλα όσα θες να ξέρεις για το - όχι τόσο νέο- skincare trend που αναμένεται να μας απασχολήσει στο μέλλον.

skin iStock

Οι ηλεκτρολύτες σε κάθε είδους skincare προϊόντα δεν είναι νέο trend. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μια τάση που ήρθε στην επιφάνεια στις αρχές του 2020 και έκτοτε απασχολεί μεγάλη μερίδα των beauty addicts και όσων έχουν πάθος με το skincare και αναζητούν συνεχώς νέα συστατικά για τις κρέμες τους.

Τι είναι οι ηλεκτρολύτες και πώς ωφελούν το δέρμα μας;

Για αρχή, οι ηλεκτρολύτες είναι πολύ σημαντικοί για τον οργανισμό μας για πολλές καθημερινές λειτουργίες. Είναι επίσης σημαντικό να αναπληρώνεις τις αποθήκες ηλεκτρολυτών του οργανισμού σου καθώς έτσι εξασφαλίζεις ότι το νερό που καταναλώνεις (από τροφές και ροφήματα) θα παραμείνει στο σώμα σου, και άρα θα είσαι πάντα ενυδατωμένη με ό, τι θετικό αυτό συνεπάγεται.

Η νέα αυτή τάση όμως υποστηρίζει ότι οι ηλεκτρολύτες μπορούν να ωφελήσουν και την επιδερμίδα σου, βοηθώντας τη να συγκρατήσει την υγρασία και το νερό που προσλαμβάνεις και να αποτρέψει την όποια απώλεια νερού από τον επιδερμικό φραγμό- επομένως, να είναι πάντα ενυδατωμένη και υγιής.

Πρόκειται λοιπόν για μεταλλικά στοιχεία, τα οποία μεταφέρουν ηλεκτρικό φορτίο όταν αναμειγνύονται με νερό. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνουν μαγνήσιο, νάτριο, ασβέστιο, κάλιο και φωσφορικό άλας. Τα skincare προϊόντα βοηθούν να διατηρήσουμε την υγρασία στο δέρμα μας, αφού απορροφώνται εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά από αυτό. Επομένως, καταλαβαίνεις ότι τέτοιου είδους κρέμες, οροί, face mists, μάσκες προσώπου ή καθαριστικά είναι ιδανικά για εξαιρετικά ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες, ακόμα και ευαίσθητες.

Αξίζει να αγοράσεις κρέμες με ηλεκτρολύτες;

Αξίζει όμως η ένταξη προϊόντων με ηλεκτρολύτες στη ρουτίνα μας, δεδομένου ότι είναι αρκετά ακριβά; Την απάντηση δίνουν πολλοί δερματολόγοι που, ενώ συμφωνούν για τη θετική τους επίδραση στο δέρμα μας, συνεχίζουν να χορηγούν κρέμες με υαλουρονικό οξύ ή γλυκερίνη, συστατικά που είναι απείρως πιο προσιτά οικονομικά από την πλειονότητα των ανθρώπων. Επομένως, ναι μεν είναι αποτελεσματικά για την πλήρη ενυδάτωση του δέρματος, όμως υπάρχουν προσιτές εναλλακτικές που μας ωφελούν εξίσου. Αξίζει ωστόσο να δοκιμάσεις κρέμες με ηλεκτρολύτες αν έχεις εξαιρετικά ξηρό δέρμα ή δέρμα με έκζεμα, αν γυμνάζεσαι και ιδρώνεις πολύ, ή αν έχεις πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα, μη ανεκτική σε άλλα συστατικά.

Δες παρακάτω μερικά (δοκιμασμένα και αποτελεσματικά) προϊόντα με ηλεκτρολύτες:

 

 

Waso Shikulime Mega Hydrating Moisturizer, Shiseido

Waso Shikulime Mega Hydrating Moisturizer, Shiseido

Διατηρεί την υγρασία της επιδερμίδας για 48 ώρες, θρέφει και εξισορροπεί, ενώ η κρεμώδης σύνθεσή της απορροφάται τέλεια, χαρίζοντας υγιή όψη. Συνδυάζει την απαλή και πλούσια υφή με την αίσθηση ενυδάτωσης και απαλότητας, ενώ παράλληλα στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών της νεανικής επιδερμίδας. Ιδανική για κανονική έως ξηρή επιδερμίδα

F-Balm Electrolyte Waterfacial, Drunk Elephant

F-Balm Electrolyte Waterfacial, Drunk Elephant

Μια δροσιστική μάσκα νύχτας που ξεδιψάει και αναπληρώνει την επιδερμίδα επαναφέροντας τον όγκο της με ένα κοκτέιλ ηλεκτρολυτών, ενώ ταυτόχρονα δυναμώνει τον όξινο μανδύα της επιδερμίδας.
H F-Balm™ ενυδατώνει αποτελεσματικά την ταλαιπωρημένη, υπερβολικά διψασμένη επιδερμίδα, κάνοντάς την απαλή και ελαστική.

Waterburst™ Hydrated Glow Moisturizer, GlamGlow

Waterburst™ Hydrated Glow Moisturizer, GlamGlow

Kρέμα ενυδάτωσης με βάση το υδάτινο στοιχείο, που αποτελείται από νερό προέλευσης της νήσου Jeju, ενός νησιού-κόσμημα στη Νότια Θάλασσα της Κορέας, καθώς και από την πρωτοποριακή τεχνολογία της GLAMGLOW η οποία «κλειδώνει την υγρασία», για να παρέχει 72 ώρες άμεσης και συνεχούς ενυδάτωσης σε βάθος, μαζί με μια εύπλαστη, ενυδατωμένη λάμψη.

B-Hydra Intensive Hydration Serum, Drunk Elephant

B-Hydra Intensive Hydration Serum, Drunk Elephant

Ένας ορός εντατικής ενυδάτωσης και αναπλήρωσης της επιδερμίδας, που βελτιώνει την όψη της υφής και του τόνου της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i