Όσα πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις τη σανίδα SUP που σου ταιριάζει

Το έχεις δει στις παραλίες -και στις καλοκαιρινές Insta photos-, το ζήλεψες και αποφάσισες να το ξεκινήσεις. Μαζί σου, για αυτό και σου βρήκαμε τι χρειάζεσαι για να γίνεις expert στο SUP αυτό το καλοκαίρι.

φγηφη

Είσαι μεγάλος φαν των water sports; Αν η απάντησή σου είναι ναι, τότε τα νέα για εσένα είναι καλά, αφενός γιατί η εποχή τους έφτασε, αφετέρου γιατί μπορείς να δοκιμάσεις κάτι νέο, όπως το SUP (Stand Up Paddle). Το διάσημο πλέον άθλημα, που σε καλεί να κάνεις όρθιος κουπί πάνω σε σανίδα δεν είναι όσο απαιτητικό μπορεί να φοβάσαι και σίγουρα δεν χρειάζεσαι εξοπλισμό που θα καταλάβει όλο το πορτ μπαγκάζ.

Συγκεντρώσαμε για εσένα όλα τα tips για να διαλέξεις το SUP που σου ταιριάζει και προσθέσαμε τον εξοπλισμό που θα σου χρειαστεί. Κάναμε τις επιλογές μας μέσα από την τεράστια ποικιλία του SHOPFLIX.gr σε SUP, που ικανοποιούν κάθε σου ανάγκη και φυσικά, στις καλύτερες τιμές που μπορείς να βρεις. Τσέκαρε λοιπόν την λίστα γιατί είναι ώρα να… πιάσεις κουπί!

Ξεκινάμε με την σανίδα

Τα SUP χωρίζονται σε συμπαγή και φουσκωτά και ενώ και με τα δύο θα καταφέρεις να απολαύσεις την κωπηλασία, κοιτώντας τη θάλασσα αφ’ υψηλού, το σίγουρο είναι ότι η φουσκωτή σανίδα έχει ένα αξεπέραστο πλεονέκτημα, όσον αφορά στη μεταφορά και αποθήκευσή της.

Ένας δεύτερος παράγοντας που αξίζει να λάβεις υπόψιν, έχει να κάνει με το μήκος της σανίδας. Για να ξέρεις, οι μικρές σανίδες είναι ιδανικές για παιδιά, οι μεσαίες ταιριάζουν σε όλους, ενώ αν έχεις σκοπό να κάνεις γρήγορη κωπηλασία ή να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις, τότε αξίζει να επενδύσεις σε μία μακριά σανίδα. Έξτρα tip, ως προς το πλάτος: Εάν είσαι αρχάριος και θέλεις να αισθάνεσαι μεγαλύτερη ασφάλεια πάνω στο SUP, μπορείς να επιλέξεις μια πλατιά σανίδα. Οι προτάσεις μας:

Φουσκωτή Σανίδα SUP με Αξεσουάρ & Τσάντα Μεταφοράς 350x79x15cm Xq Max Tour Board Set - Xq Max

 

bcbcvbcv

Μπορείς να γίνεις ο καλύτερος κωπηλάτης με αυτό το πλήρες σετ με σανίδα και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως επεκτεινόμενο κουπί, τρόμπα, σχοινί ασφαλείας και τσάντα αποθήκευσης. Κυκλοφορεί και σε τέλειο χρώμα που τραβάει τα βλέμματα στην παραλία.

Αγόρασέ το από 588,00€

Φουσκωτή Σανίδα SUP Waikiki με Πτυσσόμενο Κουπί, Σχοινί Ασφαλείας, Τρόμπα & Τσάντα Μεταφοράς Γαλάζιο 285X71X10cm 285

hfghf

Αν ψάχνεις κάτι πιο οικονομικό, αυτή είναι η ιδανική επιλογή. Η σανίδα της Waikiki διαθέτει πτερύγιο στο πίσω μέρος για σταθερότητα κατεύθυνσης, αλλά και αντιολισθητικό δάπεδο για επιπλέον σταθερότητα κατά την χρήση. Το μέγιστο βάρος στο οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει είναι 100 kg και η χειρολαβή στο κέντρο της σανίδας διευκολύνει αρκετά την μεταφορά της.

Αγόρασέ το από 279,95€

Αν θέλεις και άλλες εναλλακτικές σε σανίδες, δες περισσότερα εδώ.

Τα πτερύγια δεν είναι μόνο για τα ψάρια…

Ήξερες ότι το πτερύγιο είναι εξαιρετικά σημαντικό στο SUP, καθώς εξασφαλίζει ισορροπία; Η προσθήκη του λοιπόν κρίνεται απαραίτητη, σε περίπτωση που η σανίδα σου δεν διαθέτει ήδη.

Πτερύγιο SUP Aqua Marina Dagger 28326

σδ

 

Το πτερύγιο της Aqua Marina βοηθά στην ευκολότερη πλοήγηση της σανίδας, όσο και στη διατήρηση της ισορροπίας σου, κάτι που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα αν είσαι αρχάριος.

Αγόρασέ το από 26,20€

Και με αξεσουάρ τι γίνεται;

Κάθε άθλημα έχει και τα απαραίτητα αξεσουάρ του και το SUP δεν αποτελεί εξαίρεση. Όλα τους θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και γι αυτό αξίζει να επενδύσεις σε αυτά. Άλλωστε, με τις value for money τιμές που σου εξασφαλίζει το shopflix.gr δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για το κόστος.

Κουπί για SUP Aqua Marina 28002 Dual Tech 2 In 1

sfdssf

Μετά τη σανίδα το κουπί, το βασικότερο πράγμα που χρειάζεσαι για να γίνεις expert στο SUP. Σου προτείνουμε το κουπί αλουμινίου της Aqua Marina iSUP/Kayak Dual-Tech, το οποίο μάλιστα χωρίζεται σε 4 κομμάτια για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση.

Αγόρασέ το από 49,00€

Κάθισμα Στερέωσης για Σανίδα SUP Xq Max σε Μαύρο Χρώμα 65x43x38cm

hdhddf

Για τις στιγμές που θα θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα και να καθίσεις, είτε επειδή κουράστηκες είτε επειδή θέλεις να απολαύσεις περισσότερο τη βόλτα, χρειάζεσαι ένα κάθισμα που στερεώνεται στη σανίδα.  Το συγκεκριμένο είναι κατασκευασμένο από νάιλον υλικό προηγμένης ποιότητας, έχει 4 ιμάντες με αγκίστρια που εφαρμόζουν σε κάθε SUP σανίδα και προσφέρει στήριξη και σταθερότητα. Στο πίσω μέρος διαθέτει και τσέπη με κορδόνι.

Αγόρασε το από 45,95€

Ηλεκτρικό Μοτέρ SUP 200W

bvcbcb

Με αυτό το ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 200W, με αδιάβροχη μπαταρία λιθίου, το SUP σου θα μετατραπεί σε… ηλεκτροκίνητο σκάφος! Διαθέτει φορτιστή, λουρί αστραγάλου και τηλεχειριστήριο. Έχει 4 ταχύτητες: 0,8m/s (10 ώρες λειτουργίας) 1.3m/s (4 ώρες λειτουργίας) 1.9ms (2.5 ώρες λειτουργίας) 2.25m/s (1.33 ώρες λειτουργίας), ενώ η μπαταρία προσφέρει έως και 10Α ρεύματος και λειτουργεί με διαφορά δυναμικού 36V. Όποτε λοιπόν το νιώθεις, αφήνεις το κουπί και η σανίδα γίνεται ένα μίνι σκάφος για ατελείωτες βόλτες.

Αγόρασέ το από 599,00€

Πανί για SUP Aqua Marina Rig 3m² BT-20BL-3S

fhffhf

Για εσένα που θέλεις να το πας ένα level παραπάνω, προτείνουμε να προσθέσεις ένα πανί, ως άλλος ιστιοπλόος. Το συγκεκριμένο που ξεχωρίσαμε διαθέτει τεχνολογία drop stitch μικρού βάρους(DS light tech) με μεγάλη ακαμψία, επένδυση από ρομβοειδές ανάγλυφο, αντιολισθητικό υλικό EVA για σταθερότητα και άνεση, καθώς και σημείο συγκράτησης αντικειμένων με ελαστικό κορδόνι και μηχανισμό ρύθμισης.

Αγόρασέ το από 599,00€

Τρόμπα Δαπέδου Χειρός με Μανόμετρο 4.4Lt 29Psi

xcxzc

Μία φουσκωτή σανίδα δεν φουσκώνει όπως τα φουσκωτά… πισίνας, συνεπώς θα χρειαστείς και τρόμπα. Αυτή η χειροκίνητη αντλία διαθέτει έξυπνη και βολική βάση ποδιών, για να φουσκώνεις πιο γρήγορα, είναι εύκολη στη χρήση και ιδανική για SUP. Η μέγιστη πίεση ανέρχεται στα 2 bar (29Psi) και υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ λειτουργιών πίεσης η χειροκίνητης.

Αγόρασέ την από 56,28€

Τσάντα για Σανίδα SUP Aqua Marina 28320C

aassdasd

Στον δρόμο για την παραλία σίγουρα δεν θα κουβαλάς την σανίδα στο χέρι. Για να είσαι φουλ εξοπλισμένος, προμηθεύσου μια ειδική τσάντα αποθήκευσης. Σου προτείνουμε το σακίδιο πλάτης της Aqua Marina, το οποίο είναι ουσιαστικά σακίδιο- τρόλεϊ, με μεγάλο άνοιγμα με φερμουάρ, άνετους ιμάντες ώμου, ιμάντες και τσέπες για τοποθέτηση αντικειμένων για εύκολο πακετάρισμα και μεταφορά και υπέροχο χρώμα.

Αγόρασέ την από 39,00€

Λουρί Αστραγάλου Aqua Marina 28245 για SUP

dgddfg

Όλα πρέπει να τα κάνεις με ασφάλεια και με τρόπο ώστε να το διασκεδάζεις, χωρίς να καταπονείς το σώμα σου. Γι’ αυτό το λόγο μπορείς να προσθέσεις στη λίστα με τα απαραίτητα και το λουρί αστραγάλου από την Aqua Marina, που θα σε βοηθήσει στις βόλτες σου.

Αγόρασέ το από 12,80€

Όπως είδες, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη θετική σου διάθεση, σίγουρα θα τα καταφέρεις ακόμη και αν είσαι αρχάριος. Εμείς και το SHOPFLIX.gr φροντίσαμε για το πρώτο, εσύ αναλαμβάνεις το δεύτερο.

Τόλμησε το, λοιπόν και όσο για τις επιλογές σου, έχουμε φροντίσει εμείς και το SHOPFLIX.gr με την τεράστια ποικιλία του σε SUP και στα αξεσουάρ τους και μάλιστα σε συμφέρουσες τιμές. Το φετινό καλοκαίρι ετοιμάσου για ατελείωτες ώρες διασκέδασης στη θάλασσα, αφού το SHOPFLIX.gr σου εγγυάται γρήγορη παράδοση στην πόρτα σου, όπου και αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i