7 τροφές που θα ανεβάσουν τη λίμπιντο

Η κατάλληλη διατροφή μπορεί να δώσει την ένταση και την διάρκεια που επιθυμείς στους οργασμούς σου.

διατροφη_οργασμος Istock

Μπορεί το φαγητό να βελτιώσει πραγματικά τη σεξουαλική ορμή, να βοηθήσει στον γυναικείο οργασμό και να δημιουργήσει ισχυρότερες στύσεις; Σίγουρα, ναι, και υπάρχουν άφθονες έρευνες για να το υποστηρίξουν. Το τέλειο σεξ είναι προϊόν α.) υγιών αιμοφόρων αγγείων στα γεννητικά όργανα, β.) ισορροπίας των ορμονών και γ.) καλής νευρικής σηματοδότησης μεταξύ του εγκεφάλου και των γεννητικών οργάνων. Η επίδραση της διατροφής, λοιπόν, σε αυτές τις διαδικασίες είναι τεκμηριωμένη και αποτελεί το " κλειδί" για περισσότερους οργασμούς στο κρεβάτι.

Η δύναμη της διατροφής να βελτιώνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα ( και σε ολόκληρο το σώμα), να βοηθά τον γυναικείο οργασμό, να αυξάνει τη λίμπιντο και να εξισορροπεί τις ορμόνες είναι εκπληκτική. Πόσο καιρό όμως χρειάζεται να τρέφεσαι με αυτές τις τροφές που ενισχύουν την σεξουαλική σου δραστηριότητα για να δεις αποτελέσματα; Παραδόξως λίγο. Άλλωστε, και μόνη σου μπορείς να καταλάβεις την άμεση επιρροή που έχει η διατροφή σου στα επίπεδα ενέργειάς σου.

Φυσικά, θα έχεις περισσότερα οφέλη όσο περισσότερο τρέφεσαι σωστά για τη σεξουαλική σου υγεία. Το να ακολουθείς σταθερά ένα διαιτολόγιο που υποστηρίζει την ορμονική, αγγειακή και νευρική υγεία κάνει ακόμη καλύτερη την διάρκεια και την ένταση της σεξουαλικής σου ικανοποίησης.

Διάβασε επίσης: "Δεν έχω διάθεση για σεξ": 5 συμβουλές για να την επανακτήσεις

7 τροφές για περισσότερους οργασμούς στο κρεβάτι 

Αυγά

Πρώτον, τα αυγά περιέχουν αρκετή πρωτεΐνη, δίνοντάς σου άφθονη ενέργεια που θα σε βοηθήσει στην σεξουαλική σου δραστηριότητα. Δεύτερον, περιέχουν μια φυσική χημική ουσία που ονομάζεται χολίνη, η οποία ενεργοποιεί την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, αυξάνοντας τη ροή του αίματος τόσο στο πέος όσο και την κλειτορίδα. Επιπλέον, η χολίνη είναι απαραίτητη για την παραγωγή ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ελέγχει τη σεξουαλική συμπεριφορά μέσω της δραστηριότητάς της στον εγκέφαλο. Η ύπαρξη υψηλότερου επιπέδου ακετυλοχολίνης έχει συσχετιστεί με συχνότερο σεξ και πιο έντονους οργασμούς.

Καυτερές πιπεριές

Οι καυτερές πιπεριές αυξάνουν το μεταβολισμό και διεγείρουν τις ενδορφίνες, επιταχύνοντας τον καρδιακό σου ρυθμό. Αυτό κάνει το αίμα να ρέει σε όλες τις βασικές περιοχές του σώματος. Το αποτέλεσμα; Καλύτερο σεξ και πιο αξέχαστο φινάλε.

Υγιεινά λιπαρά

Η κατανάλωση περισσότερων υγιεινών λιπαρών μπορεί να κάνει θαύματα για τη λίμπιντο σου, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των επιπέδων των ορμονών σου εκεί που πρέπει. Καρύδια, αμύγδαλα και φυτικά έλαια που φέρουν την ένδειξη ψυχρής έκθλιψης- αυτά διατηρούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από την ποικιλία που έχει υποστεί θερμική επεξεργασία- είναι ό,τι πρέπει για τον οργασμό σου. Τα έλαια ψυχρής έκθλιψης περιέχουν, επίσης, βιταμίνη Ε, η οποία είναι απαραίτητη για την εξισορρόπηση των ορμονών σου.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, το οποίο διευκολύνει την παραγωγή της γυναικείας ορμόνης, οιστρογόνο. Η ανεπάρκεια μαγνησίου επηρεάζει επίσης τα επίπεδα γονιμότητας της γυναίκας. Το σπανάκι είναι επίσης γεμάτο με ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στον περιορισμό της παραγωγής της ορμόνης της υπόφυσης προλακτίνης. Σε υψηλά επίπεδα, η προλακτίνη μπορεί να προκαλέσει σεξουαλική δυσλειτουργία.

Μέλι

Μελέτες έχουν δείξει ότι το βόριο, ένα μέταλλο που βρίσκεται στο μέλι, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για την προώθηση της σεξουαλικής ορμής και του οργασμού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Επιπλέον, το βόριο βοηθά το σώμα να μεταβολίσει και να χρησιμοποιήσει τα οιστρογόνα.

Στρείδια

Μπορεί να φαίνεται πλέον κλισέ, αλλά η επιστήμη προτείνει ότι τα στρείδια αξίζουν πραγματικά τη φήμη τους ως τροφή που τονώνει την σεξουαλική δραστηριότητα. Τα οστρακοειδή είναι γεμάτα με μέταλλα που είναι σημαντικά συστατικά των ορμονών και είναι, επίσης, ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Συγκεκριμένα, τα στρείδια είναι μια πλούσια πηγή ψευδαργύρου, ο οποίος βοηθά στη θρέψη του αδένα του προστάτη και ενισχύει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Μαύρη σοκολάτα

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που τρώνε σοκολάτα καθημερινά έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Η σοκολάτα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται φαιναιθυλαμίνη, η οποία προκαλεί αισθήματα χαλάρωσης, μέθης και ευχαρίστησης. Απελευθερώνει, επίσης, σεροτονίνη που τονώνει τη διάθεση, μειώνει το στρες, διεγείρει τη σωματική επαφή και μειώνει τις αναστολές. Αλλά υπάρχουν και άλλα: το κακάο αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, η οποία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του στρες, να τονώσει την επιθυμία για σεξ και να διευκολύνει την επίτευξη οργασμού, ενώ παράλληλα αυξάνει τη ροή του αίματος στο σημείο G σου.

Διάβασε επίσης: 20 δεδομένα για τον οργασμό (που θα σε βοηθήσουν)!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i