Τώρα μπορείς να φέρεις το γυμναστήριο στο σπίτι και να κάνεις την γυμναστική τρόπο ζωής

Για να ξεκινήσουμε γυμναστική στο σπίτι το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες μας.

οργανα_γυμναστικης Istock

Η γυμναστική αν και έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας συχνά είναι μια απόφαση.... που μας δυσκολεύει!

Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να είμαστε πιστοί σε κάποιο πρόγραμμα εκγύμνασης για να πετύχουμε τους προσωπικούς μας στόχους αλλά συχνά η καθημερινότητα κάνει την προσέλευση στο γυμναστήριο να ''μοιάζει βουνό''.

Δημιουργώντας το δικό μας γυμναστήριο στο σπίτι, απολαμβάνουμε την άνεση που αυτό μας προσφέρει, κερδίζουμε χρήματα και φυσικά αποφεύγουμε τις χρονοβόρες μετακινήσεις. Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι επίσης, ότι μπορούμε να επιλέξουμε εμείς πότε θα εκτελέσουμε την προπόνηση μας ανάλογα με το πρόγραμμα μας.

Για να ξεκινήσουμε γυμναστική στο σπίτι το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Αναζητήσαμε καταστήματα που συνεργάζονται με αξιόπιστους προμηθευτές και προσφέρουν τον κατάλληλο εξοπλισμό σε χαμηλές τιμές και ανακαλύψαμε το e-shop.gr, το πρώτο ηλεκτρονικό πολυκατάστημα στην Ελλάδα, το οποίο προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε όργανα γυμναστικής και πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας γυμναστήριο, ανάλογα βέβαια με τους δικούς σας, προσωπικούς στόχους!!

ΓΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μας βοηθούν να αυξήσουμε την δύναμη μας και να ενισχύσουμε τους μυς του σώματος μας!

Ενσωματώνοντας στο πρόγραμμα γυμναστικής μας κάποιο είδος αντίστασης, όπως για παράδειγμα, βάρη ή επιλέγοντας προπόνηση σε μονόζυγο, επιτυγχάνουμε ενδυνάμωση του σώματος μας.

Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε επαγγελματικό εξοπλισμό για την εκτέλεση των ασκήσεων μας, όπως πολυόργανα, ορθοστάτη ή πάγκο γυμναστικής έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε ότι εκτελούμε σωστά τις ασκήσεις κατά την διάρκεια της προπόνησης μας.

οργανα_γυμναστικης

ΓΙΑ ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Η ιδανική επιλογή για αδυνάτισμα και κάψιμο λίπους.

Επίσης, η αερόβια άσκηση μας βοηθάει να διατηρήσουμε τις αρτηρίες μας καθαρές, να διαχειριστούμε χρόνιες παθήσεις ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μας βοηθάει να αποφύγουμε ιογενείς ασθένειες και λοιμώξεις.

Ο διάδρομος, τα steppers, το ποδήλατο γυμναστικής, το ελλειπτικό, οι κωπηλατικές ακόμα και το αγαπημένο σου trambolino είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την αερόβια άσκηση σου!

αεροβια_ασκηση

YOGA Ή PILATES

Η κατάλληλη επιλογή τόσο για το νου όσο και για το σώμα.

Η Yoga και το Pilates αυξάνουν τη μυϊκή δύναμη και αντοχή, βελτιώνουν την ευελιξία, τη στάση του σώματος και την ισορροπία, μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις, ανακουφίζουν από το στρες και το άγχος ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν τους μυς του πυρήνα

Το μόνο που θα χρειαστείς για αρχή είναι ένα στρώμα pilates-yoga ενώ στην συνέχεια μπορείς να προσθέσεις και άλλα αξεσουάρ κάνοντας την προπόνησης σου πιο ενδιαφέρουσα, όπως μια μπάλα γυμναστικής, τουβλάκια αλλά και λάστιχα γυμναστικής.

οργανα_γυμναστικης

Δείτε εδώ μεγάλη ποικιλία σε όργανα γυμναστικής. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i