5 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι να οργανώσεις το γραφείο σου

Πώς με 5 απλές αλλαγές θα διευκολύνεις τη δουλειά σου.

οργανωση γραφειου iStock

Έχεις προσέξει πως ύστερα από μία απαιτητική εβδομάδα στη δουλειά, η αποτελεσματικότητά σου δείχνει να έχει καθοδική πορεία, ενώ το γραφείο σου είναι γεμάτο από post-it, έγγραφα, ακόμα και χαρτοπετσέτες από το χθεσινό delivery που παρήγγειλες γιατί δεν είχες προλάβει να μαγειρέψεις. Έχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες και πέρα από την ακαταστασία που επικρατεί στο μυαλό σου, πρέπει πρώτα να ασχοληθείς με την ακαταστασία του γραφείου σου είτε αυτό βρίσκεται στον χώρο εργασίας σου, είτε αν δουλεύεις από το σπίτι.

Έρευνες έχουν δείξει πως ένας καθαρός και τακτικός χώρος σε βοηθάει να αποκτήσεις μια θετική στάση, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης ψυχικών διαταραχών, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση των εργασιών με τις οποίες καταπιάνεσαι, συνεπώς η αποδοτικότητα είναι μονόδρομος.

5 τρόποι για να οργανώσεις το γραφείο σου:

Decluttering

Ύστερα από τον τυφώνα που πέρασε πάνω από το γραφείο σου, ενδέχεται να συνειδητοποιήσεις πως δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου λόγω του χαμού που επικρατεί. Οφείλεις, λοιπόν, να κάνεις μία επιλογή ανάμεσα σε εκείνα που χρειάζεσαι πραγματικά και αυτά που πρέπει να σου αδειάσουν κυριολεκτικά τη γωνιά. Δες ποια είναι τα έγγραφα και οι σημειώσεις που πλέον δε χρειάζεσαι και προχώρησε στην ανακύκλωσή τους, πέταξε τα σκουπίδια και ελευθέρωσε τον πολύτιμο χώρο για τα επόμενα πρότζεκτ. 

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i