10 λόγοι που δεν αγοράζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Δεν θέλουν όλοι ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ακόμα και αυτοί που θέλουν έχουν κάποια εμπόδια. Ρωτήσαμε λοιπόν τους αναγνώστες μας τους λόγους που δεν αγοράζουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αυτές είναι οι απαντήσεις τους

ηλεκτρικο αυτοκινητο

Παρότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γνωρίζουν εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη εντούτοις εξακολουθούν να είναι μειονότητα σε σχέση με τον στόλο των συμβατικών αυτοκινήτων είναι είναι αμιγώς θερμικά είτε είναι plug-in υβριδικά ή απλά υβριδικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτό θα αλλάξει πολύ σύντομα -δεν είναι τυχαίο ότι αυτήν την στιγμή το κορυφαίο αυτοκίνητο σε πωλήσεις του 2023 είναι ηλεκτρικό.

Πάντως οι περισσότεροι δεν αγοράζουν ηλεκτρικά. Ρωτήσαμε τους αναγνώστες μας για ποιο λόγο δεν θέλουν να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Και αυτές είναι οι απαντήσεις που μας έδωσαν.

Τα ακριβά ηλεκτρικά

Τα ηλεκτρικά είναι ακριβά. Προς το παρόν δεν έχω την δυνατότητα να αποκτήσω ένα ηλεκτρικό αφού σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολο να βρεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάτω των 30.000 ευρώ.

Το άγχος της αυτονομίας

Θέλω μεγαλύτερη αυτονομία. Δεν είναι ότι πλέον τα ηλεκτρικά έχουν μικρή αυτονομία αλλά είναι γεγονός ότι αν έχεις πόδι βαρύ σαν τσιμέντο η μπαταρία αδειάζει σαν μπουκάλι νερό στο στόμα ενός διψασμένου. Νομίζω το λένε άγχος αυτονομίας. 

Δεν θέλω ηλεκτρικό 

Απλά δεν θέλω ηλεκτρικό. Ναι, γίνεται και αυτό. Δεν εντυπωσιάζομαι από την επιτάχυνση και παρότι υπάρχουν μοντέλα που μπορώ να αγοράσω απλά δεν θέλω. Και δεν με απασχολεί, ούτε η μπαταρία, ούτε η φόρτιση. Θα μπορούσα να έχω φορτιστή και στο σπίτι.

Μακριά από τα σύγχρονα αυτοκίνητα

Δεν αγοράζω ηλεκτρικό γιατί δεν μου αρέσουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα. Προτιμώ να δώσω μερικές (ίσως και δεκάδες) χιλιάδες ευρώ σε μια μεταχειρισμένη Maserati 25-30 ετών και να βασανίζομαι με τα καπρίτσια της. Και μου αρέσουν πολύ τα συνεργεία.

Δείτε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i