Christmas Chic: Τα καλύτερα Panettone της Αθήνας

Οι γλυκές διευθύνσεις που αναγάγουν το αγαπημένο Μιλανέζικο γλυκό των Χριστουγέννων σε μικρά έργα τέχνης.

panettone

Με την πρώτη του αναφορά να εντοπίζεται σε ιστορικά ντοκουμέντα περί τα τέλη του 15ου αιώνα, το Panettone έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε βασικό πρωταγωνιστή της εορταστικής περιόδου. Αφράτο, ευωδιαστό, ζεστό, με νότες σοκολάτας, σταφίδας, εσπεριδοειδών, το γλυκό που ριζώνει σε μία περιοχή κοντινή στο Μιλάνο αποπνέει ανεπιτήδευτη κομψότητα δίχως να στερείται γεύσης και απόλαυσης. Με αδιαπραγμάτευτους όρους τη συνολική αισθητική, την πλούσια γεύση και την ανάλαφρη υφή, οι παρακάτω διευθύνσεις της Αθήνας δημιουργούν γλυκά Panettone σεβόμενα το ταμπεραμέντο της ιταλιάνικης γλυκιάς αμαρτίας.

GB Corner

Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έχει τον δικό του τρόπο να μεταμορφώνει την πιο πολυτελή γευστική του γωνιά σε έναν χριστουγεννιάτικο γαστριμαργικό παράδεισο. Στο GB Corner Gifts & Flavors, οι ιδέες εορταστικών επιλογών για γευστικά δώρα και οι δημιουργίες του μενού φαντάζουν σχεδόν ατελείωτες. Ανάμεσα τους, το κλασικά αγαπημένο Panettone των εορτών, το οποίο έχει αναδειχθεί σε θερμό της περιόδου που όλα δένουν πιο γλυκά και αρμονικά.
Βασ. Γεωργίου Α' 1, Σύνταγμα

Mito21

Απαλό και αρωματικό, το εν λόγω Panettone μπορεί να έχει μικρή προϊστορία, όμως, προσφέρει μεγάλη απόλαυση στον ουρανίσκο. Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Μιχάλης Τυράκης – ο οποίος έχει στη φαρέτρα του περισσότερα από 30 χρόνια βίου και εργασίας στο Μιλάνο – εμπλουτίζει τη συλλογή του με το Μιλανέζικο γλυκό με μία νέα δημιουργική γεύση. Με έμπνευση τη διάσημη βιενέζικη τούρτα Sacher Torte μάς παρουσιάζει το Panettone Viennese. Η νέα αυτή γεύση έχει έναν συνδυασμό μαύρης σοκολάτας και βερίκοκου σε μια έκδοση panettone με την υπογραφή της υψηλής δεξιοτεχνίας που χαρακτηρίζει τα MiTo21. Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα.

Antonis Selekos Conceptual Desserts

H πιο γλυκιά δημιουργία του Αντώνη Σελέκου άφησε τη διαφήμιση διά στόματος και γευστικών καλύκων να κάνει τη δουλειά της και να αυξήσει ταχύτατα την υστεροφημία του καθιερωμένου – πλέον – Panettone του. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά δικό του ζυμάρι και προζύμι σε μία καραντινάτη συνταγή – την οποία πλέον ζητούν ουκ ολίγοι, ο ευφυής κύριος Σελέκος πλάθει αφράτο Panettone με γευστική συνοδεία επί της κεφαλής του.
Εριφύλης 2, Αθήνα

Δείτε περισσότερα στο harpersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i