Shape Ιανουαρίου 2024 Cover Story | Unstoppable Βασιλική Ρούσσου

Το Cover Girl του Shape Ιανουαρίου, Βασιλική Ρούσσου, σε μια so cool συνέντευξη!

Roussou

Από τα runways στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις της μόδας και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, μέχρι τον σχεδιασμό χειροποίητων κοσμημάτων και αξεσουάρ, όλα δείχνουν ότι η Βασιλική Ρούσσου είναι απλά ασταμάτητη! Ποιο είναι το μεγάλο της μυστικό; Το αποκαλύπτει στο Cover Story του Shape Ιανουαρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα!

SHAPE JAN 24 COVER

Βασιλική, πώς θα σε βρει το 2024;

Θα με βρει πιο σίγουρη για τον εαυτό μου από ποτέ, με focus στο τι θέλω και τι κάνω καθημερινά, και στο πώς είναι χαρούμενο το σώμα μου και εγώ. Ελπίζω να με βρει με πάρα πολλή δουλειά, με νέα πλάνα και με ωραία ταξίδια!

Αποφοίτησες από το τμήμα Παιδαγωγικών. Πώς προέκυψε το μόντελινγκ;

Εγώ κτηνίατρος ήθελα να γίνω, και μάλιστα παθιασμένα! Με έπιασε όμως κρίση πανικού στις εξετάσεις, και τελικά πέρασα Παιδαγωγικά στην Πάτρα. Το μόντελινγκ μού το είχαν προτείνει πριν καν τελειώσω το σχολείο. Ήταν κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κάνω. Τελικά, ξεκίνησα στο πρώτο μου γραφείο, στο VM, και... απλά πέρασαν 15 χρόνια χωρίς να το καταλάβω!

Είσαι όμως και επιχειρηματίας, και μάλιστα από πολύ μικρή ηλικία.

Έφτιαχνα από μικρή κοσμήματα και πολλά χειροποίητα, μικρόβιο που κόλλησα από τη γιαγιά και τη μαμά μου. Όταν πήρα το πτυχίο μου, άνοιξα την εταιρεία μου, την Marivee. Είχα θάρρος και θράσος, δεν το σκέφτηκα αν θα πετύχω, απλά το έκανα. Παράλληλα, συνέχιζα να ταξιδεύω έξω για δουλειές, μέχρι το 2017 που συμμετείχα στο My Style Rocks. Εκείνη την περίοδο αποφάσισα ότι δεν μπορώ να τα κάνω όλα παράλληλα.

Έχεις κάνει μεγάλες συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο τέλος της ημέρας και όταν τα φώτα σβήνουν, τι κρατάς από όλα αυτά;

Αυτό που απολάμβανα σε αυτή τη δουλειά ήταν το ότι ήμουν μόνη ξαφνικά σε μια πόλη, έτοιμη να τολμήσω, να γνωρίσω, να δοκιμάσω! Μου άρεσαν πάρα πολύ και τα runways -είναι άλλη αίσθηση. Πιστεύω ότι η δουλειά του μόντελινγκ αφορά στο να ικανοποιήσεις αυτόν που σε έκλεισε, σε εμπιστεύτηκε και είδε στα μάτια σου, στο σώμα σου, αυτό που εκφράζεις.

Είσαι people pleaser; Σου αρέσει να ικανοποιείς τους γύρω σου;

Παραπάνω από όσο θα έπρεπε! Από μικρή δεν έλεγα κάτι που με ενοχλούσε για να μην δημιουργήσω άσχημο κλίμα. Αυτό προσπαθώ μεγαλώνοντας με νύχια και με δόντια να το αλλάξω.

Roussou

Θεωρείσαι ένα από τα μοντέλα με ελληνική ανεπιτήδευτη ομορφιά. Μοιράσου μαζί μας μερικά μυστικά ομορφιάς!

Καταρχάς, έχω πιστό οδηγό σε ό,τι κάνω τη δερματολόγο μου. Δεν βάζω στο πρόσωπό μου, ούτε διαφημίζω κάτι, αν πρώτα δεν έχω την έγκρισή της. Ωραίες οι διαφημίσεις και το να γνωρίζουμε νέα προϊόντα, αλλά δεν μας ταιριάζουν όλα όσα κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης, φροντίζω την ενυδάτωσή μου, δύο φορές το χρόνο, πριν και μετά το καλοκαίρι. Κάνω καθαρισμός ή και χημικό πίλινγκ που για τις κοπέλες άνω των 30 είναι σαν να έχεις κάνει ένα ωραίο φυσικό μπότοξ! Χρησιμοποιώ φαρμακευτικές κρέμες κάθε βράδυ για ανανέωση κυττάρων, πίλινγκ και λάμψη. Και φυσικά, φροντίζω να κοιμάμαι καλά. Ο ύπνος γιατρεύει τα πάντα, το δέρμα, τα κιλά μας, την ψυχολογία μας.

Σπάνια ακούς τη σημερινή εποχή κάποιον να κοιμάται καλά...

Ναι, γιατί για να κοιμηθούμε καλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι. Και να που τελικά στην ομορφιά όλα ξεκινάνε από μέσα μας. Από το πόσο καλά είμαστε, πόσο προσέχουμε τον εαυτό μας, τη διατροφή, την άσκηση, αλλά και τις σχέσεις μας.

Έχεις περάσει περίοδο ανορεξίας/βουλιμίας;

Υπήρξε εποχή, όταν δούλευα στο Παρίσι, που είχα φτάσει σε πάρα πολύ λίγα κιλά. Κι όμως, τότε όχι μόνο δεν το καταλάβαινα αλλά νόμιζα ότι είχα και ψωμάκια! Κοιτώντας πίσω κατάλαβα ότι εκείνη την περίοδο δεν ήμουν ευτυχισμένη, δεν απολάμβανα όσα θα με έκαναν χαρούμενη.

Πίεζες τον εαυτό σου να πεινάσει;

Όχι. Πάντα έτρωγα υγιεινά. Δεν έτρωγα λευκό ψωμί, γλυκά, κέικ, κρουασάν, τηγανητά. Τρεφόμουν με φρούτα, γιαούρτια, σαλάτες, πρωτεϊνες, μέλι. Όμως στο εξωτερικό περπατούσα 10 χλμ μίνιμουμ για τις ανάγκες των κάστινγκ, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι τροφές να γίνονται αέρας.

Πιστεύεις πραγματικά ότι τα ανορεξικά πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν;

Πιστεύω ότι η κατηγορία των fashion models θα είναι πάντα super skinny.

Τώρα τι διατροφή ακολουθείς;

Από τότε που σταμάτησα να πιέζω τον εαυτό μου, τρώω ό,τι θέλω και δεν παχαίνω. Θα φάω λίγη σοκολάτα αν θέλω, λίγα πατατάκια, δεν θα στερηθώ. Αλλά γενικότερα μου αρέσει να τρώω υγιεινά. Ακολουθώ μια πολύ καλή διατροφή με πολλά βότανα σε πόσιμη μορφή. Τα βότανα βοηθάνε το σώμα να λειτουργεί καλύτερα και να έχει μια ωραία ροή. Μέσω του μπαμπά μου, που είναι άνθρωπος της φύσης, είχα από μικρή επαφή με τα βότανα, π.χ. μου έδινε να πιω τσουκνίδα. Δεν είμαι vegan, ούτε vegetarian. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ φυτικά, βιολογικά προϊόντα και δίνω έμφαση στην ποιότητα της τροφής μου. Η ισορροπία δίνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι τώρα στα 30 μου έχω το πιο ωραίο σώμα ever.

Το οποίο σίγουρα οφείλεται και στη γυμναστική που κάνεις.

Κάνω personal kick boxing τα τελευταία 3 χρόνια και έχω ενθουσιαστεί. Είναι από τις καλύτερες γυμναστικές που έχω δοκιμάσει, λίγο σκληρή στο σώμα, θέλει συμπληρωματικά και λίγο πιλάτες. 'Έψαχνα κάτι να με εκτονώνει, και το βρήκα στο kick boxing.

Γενικά, είσαι αθλητικός τύπος;

Ναι! Για μένα η άθληση είναι διασκέδαση! Έχω δοκιμάσει ό,τι είδος γυμναστικής και άθλημα μπορείς να σκεφτείς: από χάντμπολ και χόκεϊ, μέχρι βόλεϊ και στίβο. Το καλοκαίρι κάνω wind surfing και τον χειμώνα περιμένω πώς και πώς να χιονίσει για να κάνω snowboard. Περιμένω με λαχτάρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή να αθληθώ στο βουνό, να απολαύσω τη φύση, το οξυγόνο, την ελευθερία αλλά και την παρέα και την εκδρομή- είναι η χαρά της ζωής μου!

Roussou

Πώς θωρακίζεις την ψυχική σου υγεία; Κάνεις ψυχοθεραπεία;

Κάποια στιγμή της ζωής μου δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου, δεν ήξερα ποια είμαι, πώς νιώθω. Πήγα για πλάκα για ψυχοθεραπεία, γιατί δεν πίστευα ότι θα με βοηθήσει κάπου. Τελικά πέρασαν 5 χρόνια ψυχοθεραπείας και όπως αποδείχθηκε μια χαρά τον χρειαζόμουν τον ψυχολόγο! Η αλήθεια είναι ότι άργησα να μάθω να θωρακίζω τον εαυτό μου. Ο χώρος μου είναι πολύ ανταγωνιστικός και με πολλές απορρίψεις. Είναι σημαντικό να μάθουμε μέσα μας ότι είμαστε μοναδικοί. Τώρα πια έχω μάθει να ακούω τον εαυτό μου, να συζητάω τα προβλήματά μου, να μιλάω στις φίλες μου για το πώς νιώθω, να λέω αυτά που με ενοχλούν.

Είναι σημαντικοί οι φίλοι στη ζωή σου;

Έχω δίπλα μου άτομα που εμπιστεύομαι, έχω σχέσεις όπου υπάρχει αληθινή αγάπη. Είμαι άνθρωπος της αλήθειας. Είναι τόσο μικρή η ζωή που δεν αξίζει αν δεν κάνεις αυτά που θέλεις και αγαπάς, και αν δεν τολμάς να λες "σε αγαπάω”.

Έχεις πληγωθεί από τις σχέσεις σου;

Τολμάω και δεν φοβάμαι να πληγωθώ. Έχω πληγωθεί και έχω κλάψει πάρα πολύ από έρωτα, δεν είναι φανταστικό αυτό; Από τις σχέσεις μου έχω πάρει και έχω δώσει πολλή αγάπη, και αυτό είναι το σημαντικότερο που κρατάω. Αν κάτι αξίζει σε αυτή τη ζωή είναι η αγάπη και ο έρωτας.

Ποιες είναι οι New Year’s resolutions σου, και πώς οραματίζεσαι την επόμενη πενταετία;

Μου αρέσει να βάζω στόχους, και, φτου φτου, τους πετυχαίνω. Για την επόμενη πενταετία θα ήθελα να έχω 1-2 παιδάκια. Θέλω πολύ να δημιουργήσω μια ωραία οικογένεια. Προς το παρόν, θέλω να καταφέρω σαν Βασιλική να εδραιωθώ στη δουλειά μου, να είμαι πιο ολοκληρωμένη σε ό,τι εκφράζω και να ανακαλύψω και να αναδείξω κι άλλες κατευθύνσεις και ταλέντα μου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i