Για να συμμετέχει το παιδί στις δουλειές του σπιτιού, πρέπει να γίνουν πιο εύκολες στο μυαλό τους: 4 τρόποι για να το κάνεις παιχνιδάκι

δουλειες στο σπιτι

Είναι μία από τις πιο συχνές και καθημερινές διαφωνίες με τα παιδιά: "Γιατί δεν καθάρισες το δωμάτιο σου;”, "πότε θα καθαρίσεις;”, "μην πετάς τα παπούτσια σου από εδώ κι από εκεί” και "έλα να τα μαζέψουμε μαζί, τώρα όμως”.

Τα παιδιά εγγυώνται ότι το σπίτι μας δεν θα είναι σχεδόν ποτέ τακτοποιημένο, ο νεροχύτης θα γεμίσεις μισή ώρα μετά το πλύσιμο πιάτων, ο νιπτήρας θα έχει στάμπες από οδοντόκρεμα, το πάτωμα θα έχει παπούτσια, μαρκαδόρους, μικρά κομμάτια από lego, κομμένα χαρτάκια και ψίχουλα. Κι αυτό δεν μας πειράζει πάντα. Δεν πρέπει όμως να μάθουν να τακτοποιούν και να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού; Σίγουρα, ναι.

Πώς μπορούμε να κάνουμε τα παιδιά να θελήσουν να μας βοηθήσουν; Να θέλουν τα πράγματά τους τακτοποιημένα και όμορφα;

Αν το δωμάτιό τους είναι λες και περπάτησε ελέφαντας μέσα, τότε το "καθάρισε το δωμάτιό σου”, είναι δύσκολο. Από που να ξεκινήσω, τι να κάνω ακριβώς; Το μυστικό είναι να κάνουμε τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολες στο μυαλό τους. Τι να καθαρίσει, πόση ώρα θα πάρει και γιατί. Τα παιδιά -ειδικά στις πιο μικρές ηλικίες- δυσκολεύονται να εστιάσουν σε μια δουλειά, χάνουν εύκολα το ενδιαφέρον τους, ξεχνιούνται και τα παρατάνε.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i