Πιστεύεις στην αρνητική ενέργεια; Σημάδια και αντιμετώπιση

Το να μάθεις να αντιμετωπίζεις την αρνητική ενέργεια είναι σημαντικό για την υγεία και την ευτυχία σου.

προσωπάκια με καλή και αρνητική ενέργεια istock

Μπορεί να μην έχουμε την τεχνολογία για να τη μετρήσουμε, αλλά πιθανότατα γνωρίζεις πώς είναι η αρνητική ενέργεια. Πιθανόν να προέρχεται από αρνητικούς ανθρώπους, από το περιβάλλον σου ή από μέσα σου αλλά το σίγουρο είναι ότι σε εξουθενώνει τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, επειδή η αρνητική ενέργεια γεννά περισσότερη αρνητικότητα.

8 τρόποι να αποτοξινώσεις το μυαλό σου

Από που προέρχεται η αρνητική ενέργεια;

Για να αντιμετωπίσεις την αρνητική ενέργεια πρέπει να μάθεις από που προέρχεται. Αυτές οι τρεις πηγές μπορεί να σε επηρεάζουν:

1. Αρνητικά άτομα

Πιθανότατα έχεις νιώσει θετική ή αρνητική ενέργεια από ένα άτομο. Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι μια τέτοια ενέργεια είναι πραγματική και μετρήσιμη. Άλλοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι απορροφούν τον θυμό, τη λύπη και άλλα αρνητικά συναισθήματα που προβάλλουν οι άλλοι. Είμαστε καλοί στο να τα διαβάζουμε μέσω λεκτικών και μη ενδείξεων, ακόμα κι όταν δεν εκφράζονται ανοιχτά.

2. Αρνητικά περιβάλλοντα

Μπορεί να νιώθεις πολύ άνετα σε ορισμένα περιβάλλοντα και άβολα σε άλλα. Μερικές φορές αυτό οφείλεται στις εμπειρίες που συνδέεις με κάποιο συγκεκριμένο μέρος. Είναι απίθανο να νιώθεις τόσο άνετα στο οδοντιατρείο όσο στο σπίτι ενός φίλου. Αλλά υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι οι φυσικές λεπτομέρειες του περιβάλλοντός σου μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σου. Η ακαταστασία, για παράδειγμα, δημιουργεί άγχος και επηρεάζει τον ύπνο σου. Τα περιβάλλοντα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα έχουν αρνητική ενέργεια.

3. Αρνητική αυτοκριτική

Η αυτο-συζήτηση είναι η ροή κυρίως ανείπωτων σκέψεων στο κεφάλι σου. Και οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να βλάψουν την υγεία σου. Όσοι σκέφτονται θετικά είναι λιγότερο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και έχουν καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία. Είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη και ενδέχεται να ζήσουν περισσότερο. Το να σκέφτεσαι θετικά δεν σημαίνει ότι αγνοείς τα προβλήματα. Αντίθετα, μπορεί να βελτιώσεις την ικανότητά σου να τα αντιμετωπίζεις.

Θετική ενέργεια στο σπίτι με έξυπνα tips

Πώς θα καταλάβεις ότι περιβάλλεσαι από αρνητική ενέργεια

Εάν νιώθεις αρνητική ενέργεια μπορεί να εμφανίσεις αυτά τα σημάδια:

  • Είσαι επικριτικός: Η επικριτικότητα απέναντι στους άλλους είναι ένας τρόπος να κατηγορήσεις κάποιον ή κάτι άλλο για ό,τι περνάς. Παρόλο που η κριτική στους άλλους μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα στην αρχή, σπάνια νιώθεις καλά αργότερα.
  • Παραπονιέσαι πολύ: Το παράπονο συμβαίνει όταν εκφράζουμε την αρνητική ομιλία στο κεφάλι μας συνεχώς. Το παράπονο μπορεί να γίνει μια τόσο ριζωμένη συνήθεια που δεν καταλαβαίνεις πότε το κάνετε. Όταν παραπονιέσαι, βγάζεις την αρνητική σου ενέργεια, επηρεάζοντας αρνητικά τους άλλους.
  • Έχεις προβλήματα υγείας: Τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν πίεση, ένταση και άγχος, τα οποία επηρεάζουν την υγεία σου. Το άγχος μπορεί να καταστρέψει την ορμονική ισορροπία του σώματός σου, να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αποστραγγίσει τις θετικές χημικές ουσίες του εγκεφάλου σου. Η αρνητική ενέργεια με τη μορφή κακώς εκφρασμένου θυμού μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσλειτουργία της καρδιάς και του πεπτικού συστήματος.
  • Δεν μπορείς να κοιμηθείς: Οι επαναλαμβανόμενες αρνητικές σκέψεις σχετίζονται με κακή ποιότητα ύπνου. Δεν είναι σαφές εάν η έλλειψη ύπνου πυροδοτεί την αρνητική σκέψη ή εάν οι αρνητικές σκέψεις σε κρατούν ξύπνια. Ίσως ο συνδυασμός αρνητικών σκέψεων και κακού ύπνου δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο.

Πώς να αντιμετωπίσεις την αρνητική ενέργεια

1. Αντιμετώπισε τα αρνητικά άτομα: Θα είσαι πιο ευτυχισμένη αν συναναστρέφεσαι με θετικούς ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να επανεξετάσεις τον κοινωνικό σου κύκλο. Μπορεί να μην είναι δυνατό ή επιθυμητό να απομακρύνεις όλους τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Ωστόσο, βρες τρόπους να διατηρήσεις τη θετική ενέργεια στην παρουσία τους. Το ένα είναι να φανταστείς μια αύρα θετικότητας να σε περιβάλλει σαν ασπίδα. Ένα άλλο είναι να χρησιμοποιήσεις το χιούμορ για να δημιουργήσεις θετική ενέργεια.

2. Δημιούργησε ένα θετικό περιβάλλον: Η ακαταστασία του σπιτιού και του χώρου εργασίας σας δημιουργεί αρνητική ενέργεια. Κράτησε τα χρήσιμα πράγματα και τα αντικείμενα που αγαπάς και ξεφορτώσου τα υπόλοιπα. Όταν μπεις στον πειρασμό να αγοράσεις περισσότερα πράγματα, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι τα πράγματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

3. Εξασκήσου στην αυτοφροντίδα: Οι ειδικοί έχουν μια μακρά λίστα πρακτικών εφαρμογών που μπορούν να σε απαλλάξουν από την αρνητική ενέργεια, όπως

  • Γυμνάσου
  • Τρώγε υγιεινά
  • Πέρνα χρόνο στη φύση
  • Ανακάλυψε τη δύναμη του διαλογισμού ή του mindful. Μελέτη διαπίστωσε ότι η προσοχή και η συγκέντρωση μπορεί να μετατρέψει την αρνητική σκέψη σε θετικές εμπειρίες. Είτε κάνεις διαλογισμό είτε όχι, η επανάληψη ενός μάντρα ή μιας προσευχής μπορεί να διατηρήσει σε ροή τη θετική σου ενέργεια.

Θέλεις να διώξεις την αρνητική ενέργεια; Τι γνωρίζεις για το Palo Santo;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i