Ποιο δώρο σε κάνει να φαίνεσαι καλύτερη

Εάν πιστεύεις ότι δεν έχεις κάνει καλή εντύπωση σε κάποιους ή αμφιβάλλουν για σένα κάνε δώρο αυτό!

δώρο λουλούδια

Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, αλλά όταν νιώθεις ότι οι άλλοι σε κοιτούν γεμάτοι αμφιβολία για το ποια είσαι, κάνε τους δώρο λουλούδια!

Οι γυναίκες που στέλνουν λουλούδια για δώρο, θεωρούνται επιτυχημένες, ευτυχισμένες και κοινωνικές σύμφωνα με νέα μελέτη. "Προς μεγάλη μας έκπληξη, οι γυναίκες που έστειλαν μπουκέτα λουλουδιών σαν δώρο σε κάποιον άλλο, κέρδισαν την εύνοιά του περισσότερο από αυτές που έστειλαν φαγητό, κρασί ή κοσμήματα” όπως λέει η κεντρική συγγραφέας της μελέτης Ζανέτ Χάβιλαντ – Τζόουνς, Ph. D., διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανθρώπινων Συναισθημάτων στο Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς στο Νιου Τζέρσει.

Αν λοιπόν θες να εντυπωσιάσεις κάποιον, είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, φρόντισε να περάσεις μια βόλτα από τα ανθοπωλεία της γειτονιάς σου!

Ποιο φυτό πρέπει να έχεις στο γραφείο σου και γιατί

Τι λουλούδια να προσφέρεις

Ο μεγαλύτερος λόγος που προσφέρουμε λουλούδια ως δώρα είναι να συνδεθούμε με ένα συναίσθημα. Είτε είναι η αγάπη, η χαρά, η στοργή, η εκτίμηση, η συμπάθεια, ο ρομαντισμός ή η συγγνώμη. Η προσφορά λουλουδιών μεταδίδει τα βαθύτερα συναισθήματα με κομψό τρόπο. Λέγεται ότι καμία παράδοση δεν είναι τόσο αποτελεσματική στην επικοινωνία των ανθρώπινων συναισθημάτων όσο είναι το να δίνεις λουλούδια ή ανθοδέσμες. Και υπάρχουν δεκαετίες έρευνας και πολιτιστικά εμπνευσμένες μυθολογίες που το υποστηρίζουν.

Η επιλογή των κατάλληλων λουλουδιών για δώρο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως την περίσταση, το φύλο, το budget σου:

  • Γενέθλια: Για γενέθλια, επίλεξε χαρούμενα και ζωηρά λουλούδια, όπως ηλίανθους, γαρίφαλα ή τριαντάφυλλα σε έντονα χρώματα.
  • Ονομαστική γιορτή: Προτίμησε λουλούδια που συμβολίζουν την αγάπη και την εκτίμηση, όπως τριαντάφυλλα, ορχιδέες ή παιώνιες.
  • Σε γυναίκες: Τα τριαντάφυλλα, οι ορχιδέες και οι παιώνιες αποτελούν κλασικές επιλογές για γυναίκες, ενώ πιο μοντέρνα λουλούδια, όπως οι ηλίανθοι, οι τουλίπες ή οι μαργαρίτες.
  • Σε άνδρες: Επίλεξε λουλούδια με πιο αρρενωπή εμφάνιση, όπως ανθούρια ή ορχιδέες cymbidium.
  • Εποχή: Την άνοιξη, θα βρεις μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, όπως τουλίπες, νάρκισσους, υάκινθους και παιώνιες. Το καλοκαίρι, ιδανικά είναι τα λουλούδια με έντονα χρώματα, όπως ηλίανθοι και ορχιδέες. Το φθινόπωρο επίλεξε φθινοπωρινές αποχρώσεις, πορτοκαλί, κόκκινο και κίτρινο, όπως χρυσάνθεμα, ντάλιες και κρόκοι. Τον χειμώνα, ιδανικά είναι τα λουλούδια που ανθίζουν μέσα στο σπίτι, όπως αμαρυλλίδες, ορχιδέες και κυκλάμινα.

Flower Power| 8 τρόποι που τα λουλούδια σε κάνουν χαρούμενη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i