Ποιο φυτό πρέπει να έχεις στο γραφείο σου και γιατί

Ένα φυτό γραφείου είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσεις πράσινο χωρίς να αποσπάσεις την προσοχή των συναδέλφων ή να χαλάσεις την επαγγελματική διακόσμηση.

office istock

Το παν είναι να επιλέξεις το κατάλληλο φυτό για το γραφείο. Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερη εμπειρία με τα φυτά για να απολαύσεις τα οφέλη τους. Πολλά φυτά ευδοκιμούν σε εσωτερικούς χώρους με ελάχιστο πότισμα, με άμεσο ηλιακό φως ή καθόλου φως.

Επιπλέον, τα φυτά γραφείου είναι μικρά, και βοηθούν στο να φωτίσεις τον προσωπικό σου χώρο χωρίς να δημιουργήσεις πρόβλημα στους συναδέλφους σου. 

Φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα: Να ποια να έχουμε στο σπίτι μας

Γιατί να βάλεις φυτά στο γραφείο

Η προσθήκη μικρών φυτών στον χώρο του γραφείου σου μπορεί να έχει πολλά οφέλη για εσένα (και ίσως και για τους συναδέλφους σου). Ακόμα κι αν το γραφείο σου είναι σε μια σκιερή γωνιά, θα διαπιστώσεις ότι μερικά από τα φυτά γραφείου ευδοκιμούν σε αυτές τις συνθήκες! Μερικά από τα οφέλη τους είναι:

  • Καθαρίζουν τον αέρα: Ορισμένα φυτά είναι ικανά να απομακρύνουν μικρές ποσότητες επιβλαβών τοξινών από τον αέρα του γραφείου, κάνοντας τον αέρα πιο καθαρό. 
  • Βάζουν διακριτικά όρια: Ένα φυτό τοποθετημένο σε στρατηγικό σημείο μπορεί να μπλοκάρει το φως του ήλιου που αντανακλάται από την οθόνη σου, να εμποδίσει τους αδιάκριτους συναδέλφους και να βοηθήσει να χωριστούν οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας.
  • Κάνουν καλό στην ψυχική σου υγείαΕάν πρέπει να πείσεις το αφεντικό σου ότι είναι απαραίτητο να έχεις ένα φυτό στο γραφείο, τότε ενημερώστε τον ότι το να περνάτε χρόνο κοντά σε φυτά συνδέεται με μειωμένο άγχος και βελτιωμένη γνωστική ικανότητα (AKA, μια συνταγή για αυξημένη παραγωγικότητα).

Ποιο φυτό πρέπει να έχεις στο γραφείο σου και γιατί

Η γλώσσα της πεθεράς, AKA the Snake Plant, AKA Sansevieria Laurentii, είναι ένα απίστευτα εύκολο φυτό στη φροντίδα. Δεν θέλει πολλή ήλιο, απαιτεί ελάχιστο πότισμα και σχεδόν καθόλου υγρασία. Είναι ιδανικό φυτό για χώρους γραφείων! Εάν το ποτίζεις πολύ συχνά οι ρίζες του μπορεί να σαπίσουν, επομένως ταιριάζει απόλυτα σε ένα γραφείο.

Γιατί το χρειάζεσαι

  • Καθαρίζει τον αέρα: Απομακρύνει τις τοξίνες και τους ρύπους από τον αέρα, όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το ξυλόλιο. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους.
  • Δεν θέλει πολλή συντήρηση: Η γλώσσα της πεθεράς ανέχεται την ξηρασία και μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες με λίγο νερό. Κατά γενικό κανόνα, είναι καλύτερο να αφήνεις το χώμα να στεγνώσει εντελώς μεταξύ των ποτισμών. Ανάλογα με τις συνθήκες, αυτό μπορεί να είναι μια φορά κάθε 2-8 εβδομάδες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το φυτό απαιτεί λιγότερο νερό κατά τους χειμερινούς μήνες,
  • Κάνει καλό στην υγεία σου: Έχει βρεθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως μείωση των πονοκεφάλων, του ερεθισμού των ματιών και των αναπνευστικών προβλημάτων. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη συγκέντρωση και την παραγωγικότητα.
  • Αισθητική: Είναι μια δημοφιλής επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού, καθώς έχουν μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση. 
  • Φενγκ-σούι: Στο φενγκ σούι, η γλώσσα της πεθεράς πιστεύεται ότι φέρνει καλή τύχη και θετική ενέργεια σε έναν χώρο! Συχνά τοποθετείται κοντά σε εισόδους ή σε γωνίες δωματίων για να προωθήσουν τη θετική ροή chi. Η ροή τσι αναφέρεται στην κίνηση της ενέργειας (τσι) μέσα σε ένα χώρο, στο Φενγκ Σούι, η προώθηση της αρμονίας και της ισορροπίας σε έναν χώρο είναι απαραίτητη για την υγεία και την ευτυχία και αυτό το φυτό παίζει σημαντικό παράγοντα σε αυτό!

12 φυτά εσωτερικού χώρου ιδανικά για την κρεβατοκάμαρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i