Διαφωνίες για το όνομα του παιδιού: Πώς το διαχειριζόμαστε;

Οι διαφωνίες σχετικά με το όνομα που θα πάρει ένα παιδί συχνά είναι η πρώτη διαφωνία που αντιμετωπίζουν οι γονείς! Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι και η τελευταία.

μωρό και όνομα istock

Το πως συμπεριφέρονται οι δύο σύντροφοι ο ένας στον άλλο σε αυτή τη διαδικασία καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα λύνουν και θα αντιμετωπίζουν κάθε πρόβλημα στο μέλλον.

Η λήψη αποφάσεων έχει ως πυλώνα την επικοινωνία και αλληλοκατανόηση, όταν αντιμετωπίζουν μια διαφωνία, ώστε να μην εξελιχθεί σε σύγκρουση που θα τραυματίσει τη σχέση.

Τι σημαίνει ένα όνομα για τους γονείς;

Το όνομα μπορεί να έχει σχέση με συναισθηματικούς συσχετισμούς ή με τον όποιο συμβολισμό δίνει ο κάθε γονιός. Παλιότερα ήταν αδιαμφισβήτητη παράδοση τα παιδιά να παίρνουν τα ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων τους. Αλλά αργότερα όλο και περισσότεροι γονείς άφησαν αυτή την παράδοση και άρχισαν να δίνουν στα παιδιά τους πιο μοντέρνα και μοναδικά ονόματα.

Συχνά η συζήτηση αρχίζει από την εγκυμοσύνη, όπου όλοι έχουν άποψη για το όνομα ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι ότι το επώνυμο είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, και ίσως δεν έχουμε άλλη επιλογή. Έτσι, είναι πιο ενδιαφέρον να μιλήσουμε για το όνομα που μπορούμε να επιλέξουμε. Τις περισσότερες φορές, το όνομα ενός παιδιού είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται οι γονείς μετά τη γέννησή του. Στην πραγματικότητα, οι γονείς αποφασίζουν το όνομα πριν από τη γέννηση του παιδιού.

Η συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i