Τέσσερις λέξεις που πρέπει να τους αλλάξεις νόημα το 2021

Άλλαξε το νόημά τους για να βελτιώσεις τη ζωή σου.

smiling-young-woman-feeling-happy-picture-id1169982283

Από την Ήλια Τσάρα, Υπεύθυνη Κέντρου Εικαστικής και Ψυχικής Επικοινωνίας «Συνώθηση» (synothisi.com)

Το 2021 ήδη έχει ξεκινήσει και φαίνεται πως θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες. Έχουμε τηv ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε αρκετά πράγματα που μας αφορούν και να ξαναβρούμε την ουσία. Μπορούμε επίσης να συμβιβαστούμε με την έννοια του απροσδόκητου αφού συνειδητοποιήσαμε πόσο εύκολα ανατρέπονται τα δεδομένα. Είναι όμως και μια καλή ευκαιρία να ξανασκεφτούμε κάποιες λέξεις, που νομίζαμε λανθασμένα ότι μας ωφελούσαν.

Δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε το νόημά τους για να βελτιωθεί η ζωή μας.

1) Έλεγχος

Φυσικά είναι σημαντικό να ασχοληθείς με κάποια πράγματα που περνούν από το δικό σου χέρι αλλά τι γίνεται με αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις; Η αλήθεια είναι πως αυτά (μια απροσδόκητη γνωριμία, ένα ξαφνικό γεγονός) είναι που μπορούν να σου δώσουν τη μεγαλύτερη χαρά ! Για το καινούργιο έτος παρακολούθησε πόσα πράγματα θα έρθουν χωρίς να κάνεις την παραμικρή παρέμβαση και μην προσπαθείς να τα ελέγξεις όλα!

2) Αποτέλεσμα

Δουλεύεις για να ολοκληρώσεις κάποια εργασία σου και αγωνιάς για το αν θα καταφέρεις τον τελικό σου στόχο. Και η διαδικασία; Για τη νέα χρονιά είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσεις να κοιτάς μακριά και να επαναφέρεις τον εαυτό σου στη στιγμή: Πώς αισθάνεσαι την ώρα που δουλεύεις ή τι σκέφτεσαι όταν χαλαρώνεις; Αυτές είναι οι ώρες που έχουν σημασία και αυτές τελικά θα δείξουν πόσο γρήγορα και που μπορείς να φτάσεις! Αρκεί να τις αγκαλιάσεις!

3)Επιτυχία

Η επιτυχία είναι μια συνθήκη που κατακτάς και μετά έχεις πιθανότητα είτε να την κρατήσεις ή να την χάσεις ώστε να προσπαθήσεις να την ξανααποκτήσεις. Η αποτυχία όμως είναι μια δυναμική διαδικασία που σου δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσεις ξανά και ξανά: ανοίγοντας νέους δρόμους και βρίσκοντας νέους τρόπους για να κατακτήσεις τους στόχους σου: Γιατί λοιπόν να φοβάσαι την αποτυχία και να προσδοκάς μόνο την επιτυχία;

4) Tύχη

Η λέξη τύχη είναι πάντα σχετική. Ποτέ δε θα μάθεις τι θα γινόταν αν κάτι που το ονομάζεις τυχερό δεν είχε πραγματοποιηθεί. Επίσης, παρά το γεγονός ότι πολλά δεν ελέγχονται, αν φτάνεις στο σημείο να πεις ότι κάτι σου δόθηκε έτσι ή ότι ήσουν τυχερή ίσως κρύβει τον κόπο σου που ξεκινάει καιρό πριν. Για το 2021 παρατήρησε αν κάτι αναπάντεχα όμορφο είναι όντως κάτι που ήρθε εύκολα ή κάτι που το προετοίμαζες με κόπο ζωής:

Όπως και να προέκυψε, αξίζει να το χαρείς.

Πώς να αντιμετωπίσω την απόρριψη, τη μοναξιά, την αποτυχία, τις αρνητικές σκέψεις

Αποδέξου την απόρριψη: Δεν θα αρέσεις σε όλους και δεν πειράζει

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i