5 λάθη που δε σε αφήνουν να χαρείς τη ζωή

Ο καθένας με τον τρόπο του και φυσικά ο καθένας για το λόγο του.

imageedit_2_4634142383

Όσο προχωράς στη ζωή σου θα καταλάβεις ότι δε μπορείς να τους κατηγορήσεις αλλά ίσως να μπορείς λίγο να τους βοηθήσεις. Ή μπορεί να πρέπει να βοηθήσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Σύμφωνα με τη Sonja Lyubomirsky, καθηγήτρια του Universsity of California και σύμφωνα με την έρευνά της που θα τη βρεις εδώ, “Το 40% της ικανότητάς μας να είμαστε χαρούμενοι είναι στο χέρι μας.” Αν αυτό ισχύει στην πραγματικότητα τότε υπάρχει ελπίδα για όλους. Αυτό που οφείλει να κάνει ο καθένας μας ξεχωριστά, είναι να παρατηρήσει τις συνήθειες που τον κάνουν λυπημένο και να προσπαθήσει να τις εξηγήσει. Δε θα σου πω ότι είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται αλλά αυτό που με σιγουριά θα σου πω (και θα σου κλείσω και το μάτι) είναι πως πάντα (ΠΑΝΤΑ) από κάπου πρέπει να ξεκινάμε. Μήπως, λοιπόν και εσύ βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες;

1. Πιστεύεις πως η ζωή είναι δύσκολη

Ένας αισιόδοξος άνθρωπος πιστεύει στην ομορφιά της ζωής και προσπαθεί να αγκαλιάσει τις δύσκολες ώρες και τις δύσκολες μέρες. Η απαισιοδοξία σε οδηγεί σε μια από αυτές τις 5 κατηγορίες θυματοποίησης και σε κάνει να πιστεύεις πως η μοίρα σου φέρεται άδικα. Έτσι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να αποδέχεσαι παθητικά οτιδήποτε συμβαίνει και να διαιωνίζεις καταστάσεις που δε σου ταιριάζουν.

Διάβασε τη συνέχεια στο Savoirville.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i