Πώς θα μάθεις να κάνεις ένα πράγμα τη φορά (ειδικά στη δουλειά)

Συνηθίζεις να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα; Αυτό μπορεί να είναι η αιτία όλων των προβλημάτων σου.

these-long-hours-are-draining-all-the-energy-from-me-picture-id951545708

Γιατί σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν εξαντλημένοι από τη δουλειά; Θα μπορούσαν να ευθύνονται οι πολλές ώρες εργασίες, στην πραγματικότητα όμως φταίει το γεγονός ότι ασχολούμαστε με πολλές εργασίες ταυτόχρονα.

Μπορεί να απαντάς σε mail κατά τη διάρκεια ενός meeting, να μιλάς στο κινητό ενώ οδηγείς, να τρως μπροστά στον υπολογιστή ή να μιλάς στο τηλέφωνο ενώ κάνεις ένα project. Έτσι, όχι μόνο αυξάνεται ο χρόνος που χρειάζεται για να ολοκληρώσεις μια εργασία, αλλά εξαντλούνται πιο γρήγορα και τα αποθέματα της ενέργειας σου.

Αν είσαι manager προσπάθησε να βελτιώσεις την κατάσταση κάνοντας τα εξής:

1. Κράτα πειθαρχία στα meetings

Προγραμμάτισε 45λεπτα meeting, και απόφυγε αυτά που διαρκούν μία ή δύο ώρες. Έτσι, όσοι συμμετέχουν θα μπορούν να είναι πιο συγκεντρωμένοι σε αυτό το διάστημα αλλά και να σκεφτούν αυτά που συζητήθηκαν. Τόνισε ότι όλες οι ψηφιακές συσκευές πρέπει να είναι απενεργοποιημένες κατά τη διάρκεια του meeting.

2. Μην απαιτείς από του εργαζόμενους να ανταποκρίνονται αμέσως όλες τις στιγμές της ημέρας

Αυτό βάζει του ανθρώπους σε μια εξαντλητική συνεχή εγρήγορση. Επέτρεψε τους να κλείνουν το mail τους για λίγη ώρα, και αν πρόκειται για κάτι επείγον μπορείς να τους τηλεφωνήσεις.

3. Ενθάρρυνε την ανανέωση

Μία φορά τη μέρα, ενθάρρυνε τους εργαζόμενους να σταματήσουν και να κάνουν ένα διάλειμμα. Οργάνωσε μαθήματα γιόγκα, διαλογισμού ή έναν περίπατο. Μπορείς ακόμη να δημιουργήσεις έναν χώρο όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να χαλαρώνουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i