Κακή διάθεση στη δουλειά; 9 συμβουλές για καλύτερη καθημερινότητα

Να πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα.

συμβουλές για καλύτερη καθημερινότητα

Από τη Νανά Τσουμάκη, σύμβουλο εκπαίδευσης (athinaedu.com)

Κακή διάθεση στη δουλειά; 9 συμβουλές για καλύτερη καθημερινότητα

1. Ομόρφυνε το χώρο σου

Αγόρασε μια γλάστρα, χρησιμοποίησε γραφική ύλη που σου φτιάχνει τη διάθεση, βάλε μια κορνίζα με ένα τοπίο που σου αρέσει να το βλέπεις. Κάνε το γραφείο σου μια όαση στη μονοτονία.

2. Επικοινώνησε

Οι πιο δημιουργικές και ενθουσιώδεις ιδέες προτείνονται από άτομα που είναι δραστήρια, επικοινωνιακά και βρίσκονται σε συνεχή συναναστροφή με τους συνεργάτες τους – επικοινώνησε!

3. Κράτα σημειώσεις

Οι σημειώσεις, η καταγραφή των εκκρεμοτήτων και του προγράμματος της μέρας θα σε βοηθήσουν να ιεραρχήσεις τις δουλειές σου, να καταπιαστείς με αυτές πιο συγκεντρωμένη και να αποβάλλεις το άγχος σου. Εκτός από το πρόγραμμα και την καθημερινή ρουτίνα της δουλειάς, καλό είναι να σημειώνεις και κάθε καλή ιδέα που προκύπτει τη στιγμή που προκύπτει.

4. Μην κάνεις πολλά μαζί

Η πολυπραγμοσύνη λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει κάτι κύριο και πολλά δευτερεύοντα. Βρες τι είναι σημαντικό στην εργασία σου καθημερινά, ολοκλήρωσέ το και μετά πέρνα στο επόμενο.

5. Μην ξεχνάς τα διαλείμματα

Ο εγκέφαλός σου τα χρειάζεται για να συνεχίσει να είναι αποδοτικός καθ’ όλη τη διάρκεια της εργάσιμης μέρας. Αξιοποίησε το διάλειμμά σου με κάτι που σε κάνει χαρούμενη και πιο παραγωγική όταν θα επιστρέψεις στην εργασία σου.

Διάβασε επίσης: 6 λόγοι που μισείς τη δουλειά σου

6. Να κοιμάσαι καλά και να γυμνάζεσαι

Ο ύπνος βοηθά στο να ξεκαθαρίζεις τη σκέψη σου. Αν έχεις να πάρεις μια δύσκολη απόφαση στη δουλειά σου, άφησέ τη για την επομένη – όλα θα είναι πιο ξεκάθαρα. Από την άλλη πλευρά, κατά τη διάρκεια της άσκησης το σώμα αποβάλλει τοξίνες και την ένταση της ημέρας και ξεκαθαρίζεις τη σκέψη σου.

7. Να έχεις χόμπι

Τα χόμπι και οι ασχολίες που σε ευχαριστούν βοηθούν στην ανάπτυξη της φαντασίας. Επίσης, σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις δημιουργική σε κάτι που δε σχετίζεται με την εργασία σου. Ο τρόπος σκέψης σου θα αλλάξει και τα αποτελέσματα θα φανούν στην αποδοτικότητά σου αλλά και στη διάθεσή σου.

8. Να παίρνεις την άδειά σου

Το να βγεις από τη ρουτίνα σου είναι κάτι που σε αναζωογονεί. Η αλλαγή από την καθημερινότητα σε βοηθά να σκέφτεσαι με ένα διαφορετικό τρόπο, πιο αισιόδοξο. Προγραμμάτισε σύντομες αποδράσεις μέσα στο χρόνο.

9. Να προετοιμάζεσαι για την εργασία σου

Ξόδεψε χρόνο για να οργανώσεις τα ρούχα της δουλειάς. Ετοιμάσου το πρωί με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεσαι όμορφα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θηλυκότητα είναι σημαντική στη γυναικεία ψυχολογία και το ντύσιμο συμβάλλει σε αυτό. Πρόσεχε πάντα να είσαι κατάλληλα ντυμένη, που δεν προκαλεί σχόλια αρνητικά, αλλά σου φτιάχνει τη διάθεση. Να χαίρεσαι να βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη!

Διάβασε επίσης: 3 συμβουλές για θετική διάθεση στο γραφείο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i