Σε σύστησε γνωστός σε κάποια δουλειά; Κάνε αυτά!

Πρέπει να ξέρεις πως και η μεσολάβηση θέλει το savοir vivre της!

insurance-agent-picture-id1049981692

Αν είχες αυτό που λέμε... «δόντι», δηλαδή κάποιος μεσολάβησε για να κερδίσεις μία θέση στον επαγγελματικό στίβο τότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις τα παρακάτω:

Αναγνώρισε το ρόλο του

Ευχαρίστησε τον άνθρωπο που μεσολάβησε, αναγνωρίζοντας έτσι τη συνεισφορά του στη γνωριμία.

Ενημέρωσε τον για την εξέλιξη της γνωριμίας σου

Ένα μέρος της χαράς του να συστήνεις ανθρώπους μεταξύ τους είναι η συναισθηματική ανταμοιβή όταν ξέρεις πως η προσπάθειά σου είχε ως αποτέλεσμα μια νέα κοινωνική ή επαγγελματική σχέση. Ένα γρήγορο σημείωμα, αν δε βρεθείτε προσωπικά, θα κάνει τη διαφορά.

Πες το

Αν το άτομο προς το οποίο σε σύστησε ο κοινός γνωστός δεν ανταποκρίθηκε ποτέ, μη διστάσεις να το πεις στον ενδιάμεσο «κρίκο». Ίσως μπορεί να παρακινήσει λίγο περισσότερο την κατάσταση ή να μπορεί να μοιραστεί μαζί σου κάτι που έμαθε.

Μην νιώθεις ενοχές αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις αμέσως με ένα άτομο που σου έχουν συστήσει

Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις τη σημασία της μεσολάβησης και να είσαι ευγενική απέναντι στη νέα γνωριμία. Πες κάτι σαν «Είμαι πραγματικά ευγνώμων στη Μαρία που μας σύστησε. Αυτή τη στιγμή είμαι στη μέση μιας απαιτητικής εργασίας. Μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σου, όταν θα έχω λίγο περισσότερο χρόνο;».

Μην ξεχνάς το «ευχαριστώ»

Σε όλους τυχαίνει μια διαμεσολάβηση που δεν είναι ούτε επιθυμητή ούτε χρήσιμη. Ακόμη και έτσι όμως, είναι σημαντικό να ευχαριστήσεις το διαμεσολαβητή για την προσπάθεια και την καλή πρόθεσή του και, φυσικά, να φερθείς ευγενικά προς όλους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i