Μπορεί η χρήση μάσκας και αντισηπτικού να επηρεάσει τον ύπνο του παιδιού μας;

Ο ποιοτικός και υγιής ύπνος στα παιδιά είναι σημαντικός για την ανάπτυξή τους.

αγόρι άλμα χαρά υπερκινητικά παιδιά NeonShot

Από τη Μαίρη Λαγού - Πατρικίου, σύμβουλος παιδικής ηλικίας, διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλο ύπνου, μέλος του IACSC (babysleep.gr)

Πώς μπορεί η επιστροφή σε ένα σχολείο με χρήση μάσκας και αντισηπτικού να επηρεάσει τον ύπνο του παιδιού μας; Ο ποιοτικός και υγιής ύπνος βασίζεται σε τρεις παράγοντες: στον εγκέφαλο, στο σώμα και στα συναισθήματα.

Την περίοδο μεγάλων αλλαγών, τα παιδιά μας όπως και εμείς αγχωνόμαστε, και αυτό έχει επίπτωση στην ποιότητα του ύπνου. Έχοντας ανοιχτή επικοινωνία σχετικά με τη μετάβαση στο σχολείο και θέτοντας οικογενειακούς στόχους για τη αντιμετώπιση της περιόδου, σε βοηθά αν γνωρίζουν όλοι και θέλουν να συμμετέχουν στις αλλαγές.

Πώς ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σου να υποστηρίξεις συναισθηματικά το παιδί σου

Νηπιαγωγείο και δημοτικό

Σε αυτήν την ηλικία τα μικρά συχνά μπερδεύονται επειδή δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν και να εκφράσουν τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν με την επιστροφή στο σχολείο. Η υποστήριξη εδώ μπορεί να έρθει μέσω της συντροφικότητας, της συζήτησης, μέσω του σχεδίου ή ζωγραφικής, ώστε να μπορέσει το παιδί να εκφραστεί και να εσωτερικεύσει τα συναισθήματα του. Κάντε ένα οπτικό πρόγραμμα για τη ρουτίνα της ημέρας και της νύχτας. Τα σχέδια και τα γραφήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να «συνδέονται» τα παιδιά και να μαθαίνουν τι θα ακολουθήσει. Ζήτησε να βοηθήσει στη δημιουργία του νέου προγράμματος και επιλέξτε μαζί μερικές δραστηριότητες ως μέρος της ρουτίνας ύπνου.

Γυμνάσιο

Αυτή η ηλικία μπορεί να είναι προκλητική, καθώς συχνά οι αλλαγές και το άγχος μπορούν να εμφανιστούν ως περιφρόνηση και αντίσταση. Άνοιξε την επικοινωνία, δείξε πως θέλεις να μάθεις αυτό που μπορεί να αισθάνεται και τι μπορεί να είναι στη ρίζα αυτών των συμπεριφορών. Συζητήστε τους στόχους για τον επόμενο χρόνο, ομάδες και μαθήματα που μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν. Ανοίγοντας αυτήν την επικοινωνία και επαναφέροντας οικογενειακές δραστηριότητες, μπορεί να λειτουργήσει ως γέφυρα και να τους διευκολύνει στη μετάβαση.

Λύκειο

Βοήθησε τον έφηβο να δει πώς θα μοιάζουν οι αλλαγές, που μπορεί να περιλαμβάνουν περισσότερες διαδικτυακές τάξεις και λιγότερο χρόνο στο σχολείο, κάτι δύσκολο για την ηλικία τους εφόσον η κοινωνικοποίηση παίζει σημαντικό ρολό στην καθημερινότητα και την επίλυση προβλημάτων. Μπορεί να συμμετέχει σε ποιες δραστηριότητες που μπορούν να γεφυρώσουν αυτές τις συνδέσεις; Υποστήριξε την επικοινωνία με με φίλους ή το σχολείο. Και πάλι, όταν μπορούμε να τους δώσουμε κάποιο έλεγχο επί των αλλαγών, είναι πιθανότερο να τις αντιμετωπίσουν.

Διάβασε επίσης: Μάσκα στα παιδιά στο σχολείο: Πώς θα βοηθήσουμε το παιδί μας να τη συνηθίσει;

Διάβασε επίσης: Η μάσκα προστατεύει μόνο τους άλλους ή και εμάς; Χειρουργική ή υφασμάτινη; Δες εδώ δύο σημαντικές απαντήσεις

The Mamagers Update

Κανόνες για την αποτελεσματική οριοθέτηση της συμπεριφοράς των παιδιών

Οι έγκυες που προσβάλλονται από Covid-19 είναι πιθανότερο να γεννήσουν πρόωρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i