Τι είναι τα παιχνίδια εμπιστοσύνης και πώς μπορείς να τα παίξεις με το παιδί σου

Πώς μπορείς να περάσεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου

Τι είναι τα παιχνίδια εμπιστοσύνης και πώς μπορείς να τα παίξεις με το παιδί σου

21Τα παιχνίδια εμπιστοσύνης σε μια τάξη ή στο σπίτι αποτελούν βασικό πυλώνα των διαπροσωπικών σχέσεων και της αλληλοκατανόησης των παιδιών. Μπορεί σε κάποιους τα παιχνίδια αυτά να φαίνονται τετριμμένα ή χιλιοειπωμένα αλλά είναι σημαντικό να υπάρχουν κάπου στον χώρο του σχολείου ή του σπιτιού σαν υπενθύμιση πως είναι κρίσιμο τα παιδιά  της προσχολικής ή πρωτοσχολικής ηλικίας να γνωρίζουν τον διπλανό τους, να τον εμπιστεύονται ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τις πρώτες τους φιλίες.

Παρακάτω θα δούμε κάποια απλά παιχνίδια εμπιστοσύνης τα οποία μπορούν να παιχτούν από παιδιά 4 ετών και άνω. Επίσης δεν χρειάζεται εξοπλισμός ή κάποιος ειδικός χώρος, αρκεί μια τάξη ενός σχολείου, η αυλή ή ακόμα και ένα δωμάτιο.

Α) Οδηγός τυφλών

Σε αυτό το παιχνίδι τα παιδιά γίνονται ζευγάρια όπου ο ένας θα είναι ο τυφλός και ο άλλος ο οδηγός του. Τα παιδιά έρχονται στο κέντρο και ζητάμε από τα παιδιά που θα κάνουν τους τυφλούς να κλείσουν τα μάτια τους. Οι οδηγοί τους, ακουμπάνε το χέρι τους στον ώμο των τυφλών και τους οδηγούν με ασφάλεια στην αίθουσα. Θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα απαλό τραγούδι αφήνοντας τα παιδιά να περπατήσουν στο χώρο και όταν το σταματήσουμε τα παιδιά να αλλάξουν ρόλους.

Β) Ο Καθρέφτης

Σε αυτό το παιχνίδι τα παιδιά χωρίζονται σε ζευγάρια. Στέκονται το ένα απέναντι στο άλλο με τις παλάμες τους να ακουμπούν η μια την άλλη. Στη συνέχεια λέμε στα παιδιά πως ο απέναντι σας είναι ένας καθρέφτης και θα κάνει την κίνηση που και εσείς κάνετε. Μόλις δώσουμε το σύνθημα το ένα παιδί αρχίζει να κάνει κινήσεις (απλές στην αρχή) και ο απέναντι του να μιμείται το ζευγάρι του. Όταν αποφασίσουμε πως έχουν γίνει αρκετές κινήσεις αλλάζουμε ρόλους στα παιδιά.

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i