Επαγγελματική επιτυχία: 5 συμβουλές για να εξελιχθείς στην καριέρα σου

Ο Αχιλλέας Βαϊόπουλος προτείνει 5 tips για εσένα που αναζητάς την επαγγελματική ανέλιξη και θέλεις να πας επαγγελματικά ένα βήμα μπροστά.

portrait-of-beautiful-cheerful-young-businesswoman-working-on-laptop-picture-id1031398222

Συνεργάστηκε ο Αχιλλέας Βαϊόπουλος, ψυχολόγος, MSc στην Εργασιακή και Οργανωτική Ψυχολογία.

Όλο και περισσότερες Ελληνίδες βάζουν πλώρη για την κορυφή, καταρρίπτοντας ανδρικά κάστρα και όλο και περισσότερες φτάνουν σε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό και το δηµόσιο τοµέα. Ακολούθησε τις συµβουλές του Αχιλλέα Βαϊόπουλου, ψυχολόγου, και δες πώς θα έχεις επαγγελματική επιτυχία.

5 συμβουλές για επαγγελματική επιτυχία:

Μην περιµένεις την τελειότητα

Πολλές γυναίκες τη συσχετίζουν µε την ηγεσία. Συχνά δε διεκδικούν ηγετικές θέσεις, επειδή τις βλέπουν σαν ένα τροµακτικό καθήκον και έχουν το σκεπτικό «προκειµένου να κάνεις τα πάντα πρέπει να είσαι τα πάντα». Η πραγµατικότητα στην ηγεσία δεν έχει να κάνει µε την τελειότητα, αλλά µάλλον µε τις αρχές και την επιµονή. Δε χρειάζεται να είσαι τέλεια, απλώς να έχεις την αποφασιστικότητα να πετύχεις.

Να είσαι δυναµική

Πολλοί άνδρες είναι πρόθυµοι να πάρουν ρίσκα, π.χ., να ζητήσουν προαγωγή ή αύξηση. Οι γυναίκες, από την άλλη, µπορεί να είναι πολύ προσγειωµένες, να σκέφτονται το κόστος του ρίσκου, αλλά όχι την επιβράβευση. Σκέψου, όµως, πως µερικές φορές αξίζει να κάνεις µια προσπάθεια για να κερδίσεις κάτι παραπάνω, έστω κι αν δεν είσαι σίγουρη ότι θα έχει αποτέλεσµα.

Διαχειρίσου τα ταλέντα σου

Οι δουλειές εξελίσσονται και οι υπάλληλοι οφείλουν να εξελίσσονται κι εκείνοι. Μην επαφίεσαι στις γνώσεις και τις δεξιότητες που ήδη έχεις, αλλά προσπάθησε να µαθαίνεις συνεχώς κάτι νέο: να πας σε κάποιο σεµινάριο, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να αποκτήσεις µια δεξιότητα ή να εξελίξεις κάποια που ήδη έχεις.

Δηµιούργησε συµµαχίες

Όσο περισσότεροι άνθρωποι σε στηρίζουν και θέλουν να σε δουν να πετυχαίνεις τόσο περισσότερες γίνονται οι πιθανότητες να αναγνωριστεί η σκληρή δουλειά σου. Αυτό δε σηµαίνει πως πρέπει να είσαι κολλητή µε όλους στο γραφείο, αλλά θα πρέπει να αναπτύξεις καλές συναδελφικές σχέσεις και συµµαχίες που θα µπορούν να ψηφίσουν υπέρ σου, αν το αφεντικό σου έχει κάποιες αµφιβολίες.

Παίρνε καλές αποφάσεις

Αυτό µπορεί να ακούγεται αυτονόητο, όµως το κουτσοµπολιό δίπλα από τον ψύκτη, η απόρριψη της πρόσκλησης για δείπνο στο σπίτι του αφεντικού επειδή έχεις καλύτερα σχέδια ή το να φοράς ακατάλληλα ρούχα στη δουλειά, όλα τους µπορεί να βλάψουν τη φήµη και τις δυνατότητές σου να αποκτήσεις κάποια ηγετική θέση. Αν θέλεις να γίνεις ηγέτιδα, πρέπει να συµπεριφέρεσαι ανάλογα και να παίρνεις σωστές, υπεύθυνες αποφάσεις.

Διάβασε επίσης: 6 πράγματα που πρέπει να έχεις κάνει στην καριέρα σου μέχρι τα 35

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i