Mamatsita: Έχει φτιάξει συνταγή που δε τρωγόταν; Βιολογικά ή συμβατικά; (και άλλες ερωτήσεις για τη food blogger)

Γνωρίζουμε καλύτερα τη Γωγώ Παπαδιονυσίου.

mamatsita1

Γνώρισα τη food blogger Mamatsita (Instagram: @mamatsita, Facebook, Youtube), κατά κόσμον Γωγώ Παπαδιονυσίου, λίγο καιρό πριν, όταν μοιράστηκε μαζί μας τις αγαπημένες της συνταγές. Και επειδή κάθε φορά που μιλούσαμε, από κοντά, στο τηλέφωνο, στο Μessenger, πάντα είχε κάτι  καινούριο να μου πει, σκέφτηκα ότι τελικά θα είχε και για σένα ενδιαφέρον να τη γνωρίσεις.

Γωγώ, πώς προέκυψε αυτό το ψευδώνυμο με το οποίο σε γνωρίζουμε; Προέκυψε όταν αποφάσισα να φτιάξω το blog μου. Σκέφτηκα το «mamatsita» παίζοντας με τις λέξεις «μαμά» και «τσίτα». Λέξεις που με χαρακτηρίζουν απόλυτα, όπως εξάλλου και τις περισσότερες μαμάδες που μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα σε οικογένεια, δουλειά, σπίτι, υποχρεώσεις και είναι μονίμως στην τσίτα και στις οποίες απευθύνομαι με τη μαγειρική μου.

Πώς ήταν η ζωή σου πριν από τη μαγειρική;

Ήμουν μια «γιάπισσα» της εποχής. Εργαζόμουν για αρκετά χρόνια σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Ήμουν trader, δηλαδή αγόραζα και πωλούσα μετοχές για λογαριασμό πελατών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ήμουν η πρώτη Ελληνίδα που κατείχε αυτή την πιστοποίηση και είχε τη δυνατότητα συναλλαγών για αγοραπωλησίες μετοχών που διαπραγματεύονταν στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Έχεις φτιάξει συνταγή που, τελικά, δεν τρωγόταν;

Αμέ! Και έχω κλάψει για τα χρήματα που έδωσα για να αγοράσω τα υλικά, αλλά και για το χρόνο που χάλασα για να την ετοιμάσω. Έχω κάνει όμως και επικές αποτυχίες. Θυμάμαι, ήμασταν στους πρώτους μας μήνες σχέσης με το σύζυγό μου και μου εκθείαζε το χαλβά της μαμάς του. Καταλαβαίνεις πως αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω να περάσει έτσι. Έπρεπε να ξεπεράσω την «ανταγωνίστριά» μου. Πήρα λοιπόν το σιμιγδάλι και διάβασα λάθος τη συνταγή του πακέτου. Αντί για 1 και 1/4 της κούπας ελαιόλαδο, εγώ διάβασα 11/4. Φαντάζεσαι πως αυτό που βγήκε δεν ήταν χαλβάς!

Mamatsita: Έχει φτιάξει συνταγή που δε τρωγόταν; Βιολογικά ή συμβατικά; (και άλλες ερωτήσεις για τη food blogger) - εικόνα 1

Το αγαπημένο σου καλοκαιρινό φαγητό;

Και να ήταν μόνο ένα το αγαπημένο μου φαγητό! Θα σου δώσω το top 5 των αγαπημένων καλοκαιρινών μου φαγητών: μακαρονάδα με πέστο βασιλικού, αβγά καγιανά, γεμιστά, μουσακάς, φασολάκια με αβγά.

Βιολογικά ή συμβατικά;

Δεν πιστεύω πως υπάρχουν εκεί έξω πραγματικά βιολογικά. Κι αναφέρομαι κυρίως στα φρούτα και τα λαχανικά. Εκτός κι αν είναι από το περιβολάκι μου, που ξέρω ότι είναι μεγαλωμένα αποκλειστικά και μόνο με νεράκι. Γι’ αυτό και σε αυτό το ερώτημα απαντώ: Εποχικά. Ό,τι είναι στην εποχή του. Δε φτιάχνω ντοματοσαλάτα το καταχείμωνο, ούτε μελιτζάνες παπουτσάκια, αλλά ούτε και γεμιστά. Δεν τρώω φράουλες το Φεβρουάριο ούτε καρπούζι τον Απρίλιο.

Mamatsita: Έχει φτιάξει συνταγή που δε τρωγόταν; Βιολογικά ή συμβατικά; (και άλλες ερωτήσεις για τη food blogger) - εικόνα 2

Πιστεύεις στα superfoods;

Πιστεύω στις βιταμίνες και τη θρεπτικότητα που έχουν οι τροφές. Πιστεύω στην ισορροπημένη διατροφή, αυτή που περιέχει τα πάντα με μέτρο.

Υπάρχει μια τροφή που είναι για σένα superfood;

Πολλές και μάλιστα ελληνικές. Για παράδειγμα, η κορινθιακή σταφίδα, τα χόρτα και το ελαιόλαδο.

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i