Μήπως πάσχεις κι εσύ από “την κόπωση της πανδημίας”;

Πώς θα αντιμετωπίσεις την κόπωση που έχει προκαλέσει ο Covid-19.

Μήπως πάσχεις κι εσύ από “την κόπωση της πανδημίας”;
Μήπως πάσχεις κι εσύ από

Έχουν περάσει πάνω από εννέα μήνες από τότε που αρχίσαμε να ακούμε για τον Covid-19 και περίπου πέντε μήνες από το lockdown στην χώρα μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από εμάς άρχισαν να αισθάνονται αγχωμένοι και κουρασμένοι από την πανδημία και τους συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς που, ενώ είναι απολύτως απαραίτητοι, κάνουν τη ζωή λιγότερο ευχάριστη.

Εάν αισθάνεσαι έτσι, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων παγκοσμίως βιώνει αυτή την κατάσταση, που ο ΠΟΥ της έδωσε το όνομα “pandemic fatigue”. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των ατόμων που βιώνουν τη λεγόμενη “κούραση από την πανδημία” έχει φτάσει πάνω από το 60% σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τι είναι το Pandemic Fatigue

Ο ΠΟΥ το ορίζει ως “έλλειψη κινήτρων για να ακολουθήσει κανείς τις προτεινόμενες συμπεριφορές για να προστατευτεί, που εμφανίζονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και επηρεάζονται από μια σειρά συναισθημάτων, εμπειριών και αντιλήψεων”. Ο οργανισμός αναφέρει ότι είναι μια “φυσική απάντηση” σε μια παρατεταμένη παγκόσμια κρίση υγείας, ειδικά σε αυτό το στάδιο. Εκδηλώνεται με την απροθυμία να ακολουθήσει κανείς κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις, είτε κοινωνικές αποστάσεις με φίλους, μειωμένη χρήση μάσκας ή προσπάθειας να παραμείνει ενήμερος για την πανδημία και, τέλος, με αντιλήψεις που θεωρούν τον Covid-19, ιό χαμηλότερου κινδύνου από ό,τι είναι πραγματικά.

Διάβασε τη συνέχεια στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i