Μία έξυπνη λύση για να έχεις 'καθαρό' μυαλό

Αγαπητοί ειδικοί, εσείς την εφαρμόσατε δηλαδή;

γυναίκα σκέφτεται istock

Η υπερβολική σκέψη, αυτό που στα αγγλικά λέγεται rumination, δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Το δεύτερο, είναι αυτό που νιώθουμε όταν οι σκέψεις μας "πάνε και έρχονται", χωρίς ωστόσο να βρίσκεται καμία λύση.

Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να αναζητά απειλές, να καταστρώνει σχέδια αντιμετώπισής τους και να μας κρατάει ασφαλείς. Αυτές οι αντιληπτές απειλές μπορεί να βασίζονται σε εμπειρίες του παρελθόντος ή μπορεί να είναι τα "τι θα γινόταν αν" που φανταζόμαστε ότι μπορεί να συμβούν στο μέλλον

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Τα "τι θα γινόταν αν" λοιπόν, αποδεικνύονται συχνά αρνητικά. Αυτές είναι αυτό που αποκαλούμε "καυτές σκέψεις". Σκέψεις δηλαδή που προκαλούν πολλά συναισθήματα (κυρίως θλίψη, ανησυχία ή θυμό), πράγμα που σημαίνει ότι εύκολα μπορούμε να κολλήσουμε σε αυτές, και να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτές.

Μια λύση λοιπόν, που θα βοηθήσει το μυαλό και άρα την ψυχική σου υγεία, είναι το να αναγνωρίσεις αυτά τα συναισθήματα, να χρησιμοποιήσεις τεχνικές αυτοφροντίδας και να αποκτήσεις πρόσβαση σε κοινωνική υποστήριξη ούτως ώστε να μιλήσεις ανοιχτά για τα συναισθήματά σου και να τα διαχειριστείς. Προσπάθησε επίσης να φτιάξεις ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσεις τις μελλοντικές πιθανότητες που εγείρουν οι σκέψεις σου.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i