Πώς θα διατηρήσεις λαμπερό το μαύρισμά σου όλο το καλοκαίρι (και όχι μόνο)

Τι να κάνεις για να έχεις αυτό το sunkissed look για περισσότερο καιρό.

διατήρηση μαυρίσματος iStock

Έχεις αποκτήσει το πολυπόθητο sunkissed look και πιθανόν να αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για τη διατήρηση του μαυρίσματός σου το υπόλοιπο καλοκαίρι αλλά και -γιατί οχι;- το φθινόπωρο. 

Αν έχεις περάσει ώρες με το να λιάζεσαι στον ήλιο (πράγμα που, βέβαια, δεν είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία σου), το λογικό είναι να θες να παρατείνεις αυτό το αποτέλεσμα που με τόσο κόπο απέκτησες. Ιδίως αν για σένα οι διακοπές έφτασαν στο τέλος τους και δεν προβλέπεται να ξαναφύγεις από την πόλη.

Δες επίσης: Διατροφή και μαύρισμα: Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν στο μαύρισμα και την προστασία του δέρματός σου;

Δες λοιπόν τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να το διατηρήσεις:

#1. Καλή απολέπιση

Το μαύρισμα του δέρματος οφείλεται στην υπερπαραγωγή μελανίνης που παράγει φυσικά ο οργανισμός για την προστασία του από την ηλιακή ακτινοβολία. Για να μην ξεβάψουν πρόωρα τα μελανοκύτταρά σου και ξεφλουδίσει η επιδερμίδα παίρνοντας έτσι μαζί και το χρώμα, φρόντισε να κάνεις μια φορά την εβδομάδα απολέπιση με ειδικά scrub σώματος. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακύνεις όλα τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντάς τη όχι μόνο πολύ καθαρή αλλά και βελούδινη, έτοιμη να δεχτεί όλα τα υπόλοιπα ενυδατικά προϊόντα που θα απλώσεις στη συνέχεια.

#2. Εντατική ενυδάτωση

Ακριβώς για να προλάβεις το ξεφλούδισμα που δημιουργείται αναπόφευκτα από την έλλειψη υγρασίας, καλό είναι να ενυδατώνεις εντατικά το δέρμα σου. Οι υψηλές θερμοκρασίες ταλαιπρωρούν την επιδερμίδα που ούτως ή άλλως χάνει νερό και υγρασία λόγω των εξωτερικών συνθηκών και επιδράσεων. Προτίμησε ενυδατικές συνθέσεις με κύρια συστατικά το υαλουρονικό οξύ αλλά και την αλόη που όχι μόνο θα χαρίσουν την απαραίτητη υγρασία αλλά θα καταπραΰνουν την καταπονημένη επιδερμίδα.

Δες εδώ: Οι κρέμες σώματος που θα σου χαρίσουν την πιο βελούδινη και λαμπερή επιδερμίδα φέτος το καλοκαίρι

#3. After Sun προϊόντα με εξειδικευμένες τεχνολογίες

Το κύριο γνώρισμα των after sun κρεμών είναι ότι ενυδατώνουν, απαλύνουν, καταπραΰνουν την ερεθισμένη και κοκκινισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα του σώματος. 'Οταν όμως είναι εμπλουτισμένες με εξειδικευμένες τεχνολογίες λειτουργούν και ως ενισχυτές του μαυρίσματος, παρατείνοντάς το για περισσότερο καιρό. Φρόντισε να εφοδιαστείς με ένα after sun που όχι μόνο θα σε ανακουφίζει μετά την έκθεσή σου στον ήλιο αλλά θα συμβάλλει και στη δαιτήρηση του bronzed look σου.

#4. Στοχευμένη χρήση self tan προϊόντων

Αν πιστεύεις ότι τα self tan προϊόντα προσφέρονται μόνο για όσες θέλουν να μαυρίσουν με τεχνητό τρόπο, κάνεις λάθος. Μπορούν κάλλιστα να σε βοηθήσουν στο να παρατείνεις το μαύρισμά σου ακόμα κι αν είσαι ήδη μαυρισμένη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμειγνύεις λίγες σταγόνες αυτομαυριστικού με την ενυδατική κρέμα σώματος κάθε βράδυ και να απλώνεις το μείγμα σε όλο σου το σώμα. 

#5. Πρόσεξε στο ντους

Προτίμησε να κάνεις μπάνιο με χλιαρό (ακόμα και κρύο νερό αν αντέχεις) αντί για ζεστό ή, ακόμα χειρότερα, καυτό. Κι αυτό γιατί η υψηλή θερμοκρασία του νερού αφυδατώνει την επιδερμίδα αφήνοντάς τη ξηρή, με αποτέλεσμα αυτή να "σπάει" και να ξεφλουδίζει. 

Τα παραπάνω έχουν κυρίως εφαρμογή στο σώμα, καθώς θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν εκθέτεις το πρόσωπό σου στον ήλιο. Είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες να μη μαυρίζουμε στο πρόσωπο (εφόσον δεν το εκθέτουμε στην ηλιακή ακτινοβολία) με αποτέλεσμα να είναι δύο με τρεις τόνους πιο ανοιχτό το χρώμα σε σχέση με αυτό του σώματος.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις ομοιόμορφο μαύρισμα και στο πρόσωπο χωρίς να χρειαστείς να κάνεις ηλιοθεραπεία;

Καταρχάς, μπορείς να το πετύχεις με μια bronzing powder ή υγρό bronzer, έναν με δύο τόνους σκουρότερα από αυτήν του προσώπου σου. Το ίδιο μπορείς να πετύχεις και με ένα υγρό foundation που να είναι έναν τόνο πιο σκούρο από το πρόσωπό σου, αν θεωρείς ότι το δέρμα σου μπορεί να το "σηκώσει" παρ' όλες τις υψηλές θερμοκρασίες. Τέλος, μπορείς κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να αναμειγνύεις 2-3 σταγόνες self tan για το πρόσωπο με την ενυδατική σου κρέμα και να απλώνεις το μείγμα κάνοντας απαλό μασάζ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i