Αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά τις διακοπές: Δες πώς μπορείς να την επαναφέρεις

Όλοι οι τρόποι για να αποκτήσεις το απαλό, ενυδατωμένο δέρμα που ονειρεύεσαι - plus, μια DIY συνταγή για μάσκα προσώπου με υλικά απ' την κουζίνα σου.

επιδερμίδα iStock

Αφυδατωμένη επιδερμίδα μετά το καλοκαίρι; Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα skincare issues κάθε σεζόν. Αν γύρισες μόλις από τις διακοπές σου μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι το δέρμα του προσώπου σου είναι ξηρό και ταλαιπωρημένο, δεν είσαι η μόνη, καθώς η πλειονότητα των γυναικών δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν κάθε φορά τέτοιου είδους προβλήματα.

Αιτίες

Οι λόγοι για τους οποίους νιώθεις την επιδερμίδα σου να "υποφέρει", με τραχύτητα, θαμπάδα και πιθανή αίσθηση τραβήγματος ποικίλουν. Φυσικά, έχει να κάνει κάθε φορά και ο τύπος δέρματος αλλά και οι διαφορετικές ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, σε γενικές γραμμές όμως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με την υγρασία, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και το αλάτι ή το χλώριο είναι οι κλασικοί παράγοντες που συντελούν στο να χάσει το δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία. Πιθανόν επίσης να μην ήσουν τόσο συνεπής με την skincare ρουτίνα σου στις διακοπές, πράγμα που ίσως στέρησε από το δέρμα σου την απαραίτητη φροντίδα που μπορούσες να του δώσεις με τις ενυδατικές κρέμες και ορούς.

Δες κι εδώ: 8 απλοί τρόποι για να ενυδατώνεις το πρόσωπό σου εύκολα μέσα στη μέρα

Τι μπορείς να κάνεις;

Εκτός από το να φροντίζεις να πίνεις άφθονες ποσότητες νερού καθημερινά αλλά και να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά για να αποκατασταθεί η υγρασία εκ των έσω, καλό είναι να αρχίσεις μια εντατική περιποίηση του προσώπου σου με τα κατάλληλα skincare προϊόντα.

Ενσωμάτωσε στη ρουτίνα σου ενυδατικές κρέμες και serums με κύρια συστατικά τους το υαλουρονικό οξύ και την αλόη. Το πρώτο θα χαρίσει όλη την απαραίτητη ενυδάτωση που λείπει από το δέρμα σου ενώ το δεύτερο θα το καταπραΰνει - πράγμα που χρειάζεται όσο τίποτα το πρόσωπό σου ύστερα από μια περίοδο ατελείωτης ηλιοθεραπείας και έκθεσης στον ήλιο και στη ζέστη. 

Φρόντισε να τα εφαρμόζεις καθημερινά πρωί και βράδυ ενώ αν προσέξεις και ορισμένα προϊόντα μακιγιάζ να περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή άλλα ενυδατικά συστατικά, τόσο το καλύτερο. Για παράδειγμα, υπάρχουν ενυδατικά primers, foundations ή και κρεμώδη ρουζ που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της υγρασίας και της ενυδάτωσης του προσώπου, αλλά και lip balms/gloss ακόμα και κραγιόν που ενυδατώνουν πλήρως τα χείλη σου.

Τέλος, μπορείς να προμηθευτείς face masks που θα εφαρμόσεις στο δέρμα σου τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα καθώς κοιμάσαι. Σού προτείνουμε την Vinosource-Hydra Moisturizing Mask Caudalie, που μπορείς να εφαρμόσεις είτε για 10 λεπτά μέσα στη μέρα σου είτε πριν κοιμηθείς, για να ξυπνήσεις φρέσκια το επόμενο πρωί, με μια αξεπέραστη αίσθηση ενυδάτωσης. 

Δες κι εδώ τις μάσκες που θα σου προσφέρουν άμεση και πλήρη ενυδάτωση

Αν πάλι προτιμάς να φτιάξεις μια μάσκα προσώπου μόνη σου, μπορείς να ακολουθήσεις την παρακάτω συνταγή με υλικά απ' την κουζίνα σου, για άμεσα αποτελέσματα δροσιάς στο δέρμα σου:

Θα χρειαστείς 1/2 αβοκάντο, 1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι και 1 κ.σ. μέλι 

Λιώσε το αβοκάντο με ένα πιρούνι. έπειτα πρόσθεσε το γιαούρτι και το μέλι και ανακάτεψέ τα καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Για ακόμα πιο δροσιστική αίσθηση, φύλαξε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια, άπλωσε ένα παχύ στρώμα σε καθαρό δέρμα και άφησε το να δράσει για 10-15 λεπτά. Αφαίρεσε το με ένα ζεστό πανί και ξέπλυνε καλά με νερό.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i