Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Η σωστή skincare ρουτίνα που καλό είναι να ακολουθήσεις

Εάν θες να έχεις το απαλό, ενυδατωμένο δέρμα που ονειρεύεσαι.

skin iStock

Το παν για κάθε τύπο δέρματος είναι η ενυδάτωση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια ξηρή επιδερμίδα. Εφόσον έχεις διαπιστώσει ότι όντως ανήκεις σε αυτόν τον τύπο επιδερμίδας, και άρα το δέρμα σου χάνει εύκολα τα επίπεδα υγρασίας που χρειάζεται και δημιουργείται μια ξηρότητα, ακόμα και ξεφλούδισμα, καιρός είναι να προσέξεις περισσότερο τη ρουτίνα που ακολουθείς. 

Επίλεξε προϊόντα με ήπια, απαλή σύνθεση που χαρίζουν πλούσια ενυδάτωση διατηρώντας έναν υγιή επιδερμικό φραγμό, χωρίς να φράζουν τους πόρους.

Δες επίσης; 7 συμβουλές για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας σου το φθινόπωρο

Πιο συγκεκριμένα:

#1. Για τον καθαρισμό σου κάθε πρωί ή κάθε βράδυ προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό προϊόν που δεν στεγνώνει το δέρμα από τα απαραίτητα έλαια και δεν αφήνει την ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ και η νιασιναμίδη στις φόρμουλές τους θα βοηθήσουν το δέρμα σου να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα υγρασίας. Το καθαριστικό προσώπου της Cerave, Hydrating Facial Cleanser είναι κατάλληλο για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες ενώ αφαιρεί αποτελεσματικά και το μακιγιάζ.

Tip: Απόφυγε να πλένεις το πρόσωπό σου πολλές φορές τη μέρα.

#2. Εάν πρέπει να επιλέξεις το σωστό serum, φρόντισε αυτό να περιέχει συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, τη νιασιναμίδη, τα ceramides, η γλυκερίνη, τα οποία είναι γνωστά για την ενυδάτωση που χαρίζουν στην επιδερμίδα. Δοκίμασε τον ορό της The Ordinary με υαλουρονικό οξύ, Hyaluronic Acid 2% + B5.

#3. Όσον αφορά την ενυδάτωση, οι ξηρές επιδερμίδες είναι πιο επιδεκτικές στις πλούσιες, ενυδατικές και πιο παχύρρευστες υφές που "κάθονται" και απορροφώνται καλύτερα από αυτές. Δοκίμασε την Hydraphase HA Riche της La Roche Posay.

Δες επίσης: Φάκελος φρύδια | Πώς να τα κάνεις να μεγαλώσουν σε περίπτωση που τα έβγαλες υπερβολικά

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i