5 οφέλη που θα αποκομίσεις από τη χρήση vegan, cruelty free καλλυντικών

Με άλλα λόγια, γιατί είναι χρήσιμο (και κρίσιμο) να εντάξουμε vegan καλλυντικά στη ρουτίνα περιποίησής μας.

vegan iStock

Θα ακούς συχνά τον όρο "Vegan", ιδίως όσον αφορά τη διατροφή. Πόσες φορές όμως έχεις ακούσει τελευταία για τα vegan καλλυντικά και την sustainable ομορφιά; Άπειρες, μιας και πρόκειται για μια τάση που ήρθε για να μείνει, και αφορά κάτι πολύ παραπάνω από μια απλή μόδα. Πρόκειται για έναν νέο, πιο βιώσιμο τρόπο ζωής που εκτείνεται πέρα από τις διατροφικές μας συνήθειες, σε αυτόν της καλλυντικής μας περιποίησης.

Δες κι εδώ: Πώς θα εντάξεις το σαλικυλικό οξύ στην skincare ρουτίνα σου ώστε να απαλλαγείς από τα ενοχλητικά σπυράκια

Τι είναι τα vegan καλλυντικά;

Τις περισσότερες φορές είναι "οργανικά", δηλαδή παρασκευάζονται από ουσίες που καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση παρασιτοκτόνων, συνθετικών λιπασμάτων ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ενώ δεν περιέχουν τίποτα τεχνητό ή συνθετικό, καθιστώντας τα φυσικά. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν παράγονται από ζώα ή ζωικά παράγωγα, επομένως είναι και cruelty-free.

Και πάμε στην εξήγηση του όρου cruelty-free, που αφορά τα προϊόντα που δεν δοκιμάζονται σε ζώα πριν βγουν στο εμπόριο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι είναι και vegan, καθώς δύναται να περιέχουν ζωικά παράγωγα. 

Σε κάθε περίπτωση, τα οφέλη τού να χρησιμοποιείς vegan προϊόντα είτε για την skincare ρουτίνα σου είτε για το μακιγιάζ είναι πολλά, και αφορούν τόσο εσένα όσο και το περιβάλλον:

#1. Μια vegan ρουτίνα περιποίησης ευνοεί την υγεία της επιδερμίδας σου. Τα φυσικά συστατικά που περιέχονται στα προϊόντα καθώς και η πληθώρα βιταμινών βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και χαρίζουν λάμψη και απαλότητα σε αυτό.

#2. Το πράσινο τσάι και η μπανάνα είναι δύο φυσικά εκχυλίσματα που θα βρεις πολύ συχνά σε vegan σαμπουάν, scrubs, conditioners και μάσκες μαλλιών. Και είναι και αυτά που συντελούν στο να καθαρίζει σωστά το τριχωτό, χαρίζοντάς σου υγιή, λαμπερά μαλλιά.

#3. Όντας απαλλαγμένα από βλαβερές χημικές ουσίες, τα vegan προϊόντα είναι πολύ ασφαλή για χρήση στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά. Επομένως, δεν διατρέχεις κίνδυνο να εμφανίσεις δερματικά προβλήματα όπως ερυθρότητα, ερεθισμούς, αλλεργίες, ακμή, ακόμα και έκζεμα. Ένας λόγος που θα εξιολογηθεί πολύ σοβαρά από ανθρώπους που έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

#4. Συνήθως, οι άνθρωποι που ακολουθούν μια vegan διατροφή και επιλέγουν μόνο vegan καλλυντικά είναι και αυτοί που θέλουν να βάζουν στις ζωές τους μόνο τα προϊόντα που χρειάζονται πραγματικά, ακολουθώντας έτσι έναν πιο μίνιμαλ τρόπο ζωής. Επομένως, με αυτόν τον τρόπο ωφελείται έμμεσα και το περιβάλλον αφού λιγότερα ψώνια σημαίνουν και λιγότερα απορρίμματα.

#5. Τα φυσικά vegan καλλυντικά μπορούν να παρέχουν τα καλύτερα αποτελέσματα κατά της γήρανσης του δέρματος. Ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών, βιταμινών,  οργανικών συστατικών και  εκχυλισμάτων από βότανα μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της επιδερμίδας και να χαρίσει μια υγιή λάμψη.

Δες επίσης: Οι 6 συνήθειες των γυναικών με τέλειο δέρμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i