Πώς να κάνεις botox στο σπίτι με φυσικό και ανέξοδο τρόπο σύμφωνα με το TikTok

H TikToker που το έκανε viral ορκίζεται στην αποτελεσματικότητά του - πόσο safe είναι όμως;

skin iStock

Σίγουρα γνωρίζεις το Botox και την αποτελεσματικότητά του στο να απαλύνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές, κάνοντας το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και λείο. Ίσως όμως να μην γνωρίζεις ότι υπάρχει μια εντελώς ανέξοδη  "θεραπεία", που μάλιστα μπορούμε όλες να κάνουμε σπίτι μας ανά πάσα στιγμή, και η οποία αντικαθιστά επάξια το Botox.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η TikToker @shimmermegorgeous, που στα βίντεο που δημοσιεύει διατυμπανίζει συνεχώς το πόσο χαρισματικός είναι ο ...πάγος στα σημάδια γήρανσης. Η ίδια μάλιστα ισχυρίζεται ότι είναι 37 χρονών (κάτι που δεν της φαίνεται για κάνενα λόγο) και δεν έχει χρειαστεί να κάνει καμία ενέσιμη θεραπεία ούτε μια φορά στη ζωή της.

Ποιο είναι λοιπόν αυτό το DIY anti-aging hack της;

Αρχικά, βουτάει το πρόσωπό της σε παγωμένο νερό για 5-6 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, περνάει με ένα κομμάτι πάγου ολόκληρο το πρόσωπό της κάνοντας ελαφρύ μασάζ για άλλα 30-40 δεύτερα. Πρόκειται για ένα τελετουργικό που η ίδια επαναλαμβάνει καθημερινά, αφού όπως λέει, την ανακουφίζει από την κούραση και την ένταση της ημέρας, ενώ την αφυπνίζει (λογικό!) και την ξυπνά ευχάριστα, απαλύνοντας ταυτόχρονα ρυτίδες, λεπτές γραμμές, πρήξιμο, ερυθρότητα ακόμα και ακμή. Διατείνεται δε ότι πριν ξεκινήσει το συγκεκριμένο hack, το δέρμα της ήταν εντελώς διαφορετικό. Άλλα πλεονεκτήματα που αναφέρει για τη χρήση πάγου στο πρόσωπο είναι ότι συσφίγγει, φωτίζει και καταπραΰνει το δέρμα, βοηθά με το άγχος και την κατάθλιψη ενώ, φυσικά, αποτελεί μια εντελώς δωρεάν αντιγηραντική θεραπεία.

Δες επίσης: Έχεις θαμπή επιδερμίδα εξαιτίας του κρύου; Τα προϊόντα μακιγιάζ που θα σου χαρίσουν μια διακριτική, dewy λάμψη

Να το δοκιμάσω;

Όπως όλες οι DIY θεραπείες που βλέπουμε κατά καιρούς στο Internet, πόσω μάλλον στο TikTok, έτσι κι αυτή επιδέχεται σκεπτικισμού και, φυσικά, προσοχής. Κι ενώ φαινομενικά ο πάγος δεν προκαλεί κάποιο μεγάλο πρόβλημα στο δέρμα, καλό είναι να προσέχεις με το συγκεκριμένο hack (εφόσον επιλέξεις να το δοκιμάσεις) καθώς η τόσο μεγάλη (και απότομη) διαφορά θερμοκρασίας στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει σοκ σε αυτό- αλλά και σε σένα, με αποτέλεσμα το δέρμα σου να μελανιάσει από το κρύο. Χώρια που θα σε παγώσει - καλύτερα μην το δοκιμάσεις αυτές τις μέρες που οι θερμοκρασίες έξω δείχνουν κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου. 

Δες επίσης: Τα χτενίσματα που θα σε βοηθήσουν να προστατεύσεις τα μαλλιά σου απ᾽το κρύο και την υγρασία

Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τις ειδικές cooling masks που κυκλοφορούν στην αγορά και παγώνεις στην κατάψυξη, έτσι ώστε να μην τοποθετήσεις απευθείας τον πάγο στο δέρμα, αλλά μια παγωμένη, μικρότερη επιφάνεια. Επίσης, το ίδιο εφέ μπορείς να πετύχεις και με ένα κουτάλι ή ένα face roller, αφού το τοποθετήσεις στην ψύξη για λίγες ώρες.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i