Έχεις θαμπή επιδερμίδα εξαιτίας του κρύου; Τα προϊόντα μακιγιάζ που θα σου χαρίσουν μια διακριτική, dewy λάμψη

Εκτός από μια καλή skincare ρουτίνα, θα χρειαστείς μόνο δύο προϊόντα μακιγιάζ για να επαναφέρεις τη λάμψη στο πρόσωπό σου.

skin iStock

Βρίσκεις ότι το δέρμα σου είναι θαμπό, χωρίς τη λάμψη και την απαλότητα που θα ήθελες; Welcome to the club, καθώς είναι ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του χειμώνα. Η υγρασία, οι χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και ο ξηρός αέρας που παράγουν τα κλιματιστικά και τα καλοριφέρ προκαλούν αυτή την ενοχλητική ξηρότητα στην επιδερμίδα ενώ αφαιρούν τη dewy φρεσκάδα που όλες θέλουμε.

Πέρα από τα σωστά προϊόντα περιποίησης που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να επαναφέρεις την υγρασία στον επιδερμικό φραγμό αλλά και να ενυδατώσεις πλήρως το πρόσωπό σου, υπάρχουν μερικά προϊόντα μακιγιάζ που μπορούν να σε βοηθήσουν εξίσου να αποκτήσεις στην στιγμή αυτή τη dewy λάμψη του καλοκαιριού.

Κι αυτά δεν είναι άλλα από τα κρεμώδη καλλυντικά, και πιο συγκεκριμένα, από τα κρεμώδη highlighters αλλά και τα (shimmery) ρουζ. Η σύνθεσή τους, σε αντίθεση  με τα highligters και ρουζ σε πούδρα, αφήνει την επιδερμίδα πλήρως ενυδατωμένη χάρη στα ενυδατικά στοιχεία που περιέχει, ενώ ταυτόχρονα η λαμπερή, ενυδατωμένη αίσθηση στο δέρμα είναι άμεσα ορατή στο μάτι. Το ίδιο ισχύει και για τα κρεμώδη ρουζ, πολύ περισσότερο γι᾽αυτά που περιέχουν και μια διακριτική λάμψη. Όχι μόνο ενυδατώνουν και φωτίζουν το σημείο που θα το απλώσεις αλλά και χαρίζουν ένα όμορφο χρώμα φρεσκάδας.

Δες επίσης: Οι 6 συνήθειες των γυναικών με τέλειο δέρμα

Αυτά τα προϊόντα είναι σχεδιασμένα ακριβώς γι᾽αυτόν τον σκοπό: Για να χαρίζουν άμεση λάμψη σε ζυγωματικά, ράχη της μύτης, τόξο φρυδιών και χειλιών αλλά και βλέφαρα, στα σημεία δηλαδή εκείνα που θα "χτυπούσε" ο ήλιος. Δείχνουν το ίδιο τέλεια τόσο πάνω από τη βάση που θα δημιουργήσεις με το foundation και το concealer σου όσο και μόνα τους, σε "γυμνό" δέρμα.

Αν έχεις ξηρό τύπο επιδερμίδας, τα συγκεκριμένα κρεμώδη προϊόντα θα χαρίσουν έξτρα ενυδάτωση στο δέρμα σου. Αντίθετα, αν είσαι λιπαρή δώσε λίγη παραπάνω προσοχή στη χρήση τους καθώς τείνουν να "λιώνουν" και να παράγουν λιπαρότητα μετά από λίγη ώρα. 

Δες επίσης: 4 μικρά μυστικά μακιγιάζ που θα κάνουν το χαμόγελό σου να δείχνει ακόμα πιο λευκό και λαμπερό

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας:

 

                              

 

Bare With Me Serum Ζυγωματικών Με Λάμψη, NYX Cosmetics

Bare With Me Serum Ζυγωματικών Με Λάμψη, NYX Cosmetics

Ορός για τα ζυγωματικά με εκχύλισμα tremella mushroom που προσδίδει λαμπερή, δροσερή όψη αλλά και ενυδάτωση στο δέρμα, χαρίζοντας παράλληλα ένα διακριτικό χρώμα στα μάγουλα.

Velvet Touch Creamy Stick Blush, KIKO MILANO

Velvet Touch Creamy Stick Blush, KIKO MILANO

Λαμπερό ρουζ σε stick. Η φόρμουλα είναι εμπλουτισμένη με African καρυδέλαιο και μαλακτικό εκχύλισμα φιστικιού.

Radiant Touch Creamy Stick Highlighter, KIKO MILANO

Radiant Touch Creamy Stick Highlighter, KIKO MILANO

Ηighlighter σε μορφή stick για λαμπερό αποτέλεσμα. Η φόρμουλα είναι εμπλουτισμένη με έλαιο jojoba και υψηλή περιεκτικότητα σε pearls.

PIXI On-The-Glow Blush

PIXI On-The-Glow Blush

Κρεμώδες ρουζ σε μορφή στικ που προσφέρει λάμψη και υψηλή απόδοση χρώματος με μεγάλη διάρκεια, τονίζοντας ταυτόχρονα το πρόσωπο με μια ανάλαφρη νότα φρεσκάδας. Είναι εμπλουτισμένο με πλούσια φόρμουλα από τζίνσενγκ, αλόη και εκχυλίσματα φρούτων που απελευθερώνουν τις καταπραϋντικές και ανακουφιστικές τους ιδιότητες για να διατηρήσουν το δέρμα ελαστικό και ενυδατωμένο.

Miracle Glow Pro Illuminator, Max Factor

Miracle Glow Pro Illuminator, Max Factor

Το υγρό highlighter της Max Factor Miracle Glow φωτίζει φυσικά την επιδερμίδα και της χαρίζει μια υγιή εμφάνιση χωρίς την ανεπιθύμητη αίσθηση ότι κολλάει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i