Πόσο συχνά πρέπει να λούζω τα μαλλιά μου; Η γνώμη των ειδικών

Υπάρχει τελικά απάντηση στο αιώνιο ερώτημα και τι θα πάθουν τα μαλλιά μου αν λούζομαι καθημερινά;

shampoo iStock

Υπάρχουν πολλές γυναίκες που λούζονται καθημερινά, υπάρχουν άλλες που προτιμούν για διάφορους λόγους να λούζονται πιο αραιά μέσα στη βδομάδα. Πολλές celebrities μάλιστα έχουν δηλώσει τη συχνότητα λουσιμάτων που ακολουθούν, με τη Selena Gomez να υποστηρίζει ότι δεν λούζεται περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα αλλά και την Kim Kardashian να αποκαλύπτει ότι υπάρχουν φορές που έχει ακόμα και 5 μέρες να λουστεί. Μάλιστα, είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια νέα μόδα στο TikTok που θέλει να απέχουμε από το λούσιμο για 7 μέρες, σε μια προσπάθεια να κάνουμε ένα hair detox που για τους ΤikTokers είναι τουλάχιστον αναζωογονητικό.

Είναι γεγονός πάντως ότι το ερώτημα τού κάθε πόσο πρέπει να λουζόμαστε παραμένει αναπάντητο, αφού όλες έχουμε τη συγκεκριμένη απορία χωρίς καμία σαφή απάντηση. Φυσικά και γνωρίζουμε ότι η συχνότητα εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών, το lifestyle, τον χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας (ή που θέλουμε να διαθέσουμε στο όποιο styling), τις συνήθειές μας. Τι είναι όμως καλύτερο για τα μαλλιά μας;

Δες επίσης: Πώς να απαλλαχθείς από τις σκασμένες φτέρνες μια για πάντα

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι και θα παραμείνει δύσκολη, αφού οι απόψεις των δερματολόγων διίστανται, ενώ και οι hairstylists έχουν διαφορετικές γνώμες. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το καθημερινό λούσιμο δύναται να ξηράνει το τριχωτό δημιουργώντας διάφορα προβλήματα στην τρίχα. Κι αυτό γιατί το σαμπουάν απομακρύνει τα φυσικά έλαια που ενυδατώνουν την τρίχα και που τη βοηθούν να μένει υγιής και ελαστική, προκαλώντας τις ανάλογες επιπτώσεις. 

Η γνώμη του δερματολόγου

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, δεν υπάρχει χρυσός κανόνας για το λούσιμο των μαλλιών. Αν κάποιος έχει λιπαρά μαλλιά ωστόσο, μπορεί να λούζεται καθημερινά ενώ αν έχει ξηρά, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα αρκεί για να μην συγκεντρωθούν ρύποι, σκόνη και κατάλοιπα προϊόντων που μπορεί να φράξουν τους πόρους. Αν πάλι υποφέρει από πιτυρίδα ή ξηροδερμία, καλό είναι να λούζεται 2 φορές την εβδομάδα και μόνο με αντιπυτιριδικά σαμπουάν ή σαμπουάν κατά της ξηροδερμίας.

Δες επίσης: Τα (πολύ εύκολα) χτενίσματα που δοκιμάζουν όλα τα it girls τώρα

Η γνώμη των hairstylists

Σύμφωνα με τους κομμωτές, το πόσο συχνά μπορούμε να λουζόμαστε εξαρτάται από τον τύπο μαλλιών αλλά και από τις συνήθειές μας. Σίγουρα ένας άνθρωπος με λιπαρά μαλλιά μπορεί να λούζεται συχνότερα από κάποιον με ξηρά μαλλιά, ενώ το συχνό λούσιμο θα τον βοηθήσει να αποκτήσει όγκο στις ρίζες (αφού τα μαλλιά θα είναι πολύ φρέσκα). Αν κάποιος έχει ξηρά μαλλιά θεωρείται τυχερός για τους κομμωτές, αφού ακόμα και 3-4 μέρες να περάσουν χωρίς λούσιμο, τα μαλλιά θα εξακολουθούν να δείχνουν όμορφα και σαν λουσμένα, ενώ είναι γεγονός ότι τα χτενίσματα δείχνουν καλύτερα μετά την δεύτερη ή τρίτη μέρα. Τέλος, αναγνωρίζουν ότι μια κοπέλα με πολύ πλούσια ή σγουρά μαλλιά δεν μπορεί να λούζεται καθημερινά καθώς το στέγνωμα αλλά και το styling είναι χρονοβόρο, ενώ για τις γυναίκες με βαμμένα μαλλιά συνιστούν το  λούσιμο 1-2 φορές την εβδομάδα ώστε να μην ξεθωριάσει πιο γρήγορα το χρώμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i