Ταλαιπωρείσαι από σκασμένες φτέρνες μετά το καλοκαίρι; Η DIY μάσκα ενυδάτωσης για πέλματα απαλά σαν μωρού

Η περιποίηση των άκρων καλό είναι να γίνεται όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Γυναικεία πόδια με πεντικιούρ istock

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι η φροντίδα των ποδιών (συγκεκριμένα των πελμάτων και της ευρύτερης περιοχής) είναι όσο σημαντική είναι και εκείνη του υπόλοιπου σώματος. Και αυτό δεν ισχύει μόνο την άνοιξη και το καλοκαίρι που θέλουμε να φοράμε ασταμάτητα τα πέδιλά μας. Οφείλουμε να τα φροντίζουμε όλο τον χρόνο, είτε φοράμε ανοιχτά είτε κλειστά παπούτσια, και κυρίως για λόγους υγιεινής.

Κεφάλαιο φτέρνες: 5 κρέμες ποδιών για βελούδινα, σούπερ ενυδατωμένα άκρα

Γι' αυτό είναι σημαντικό να περιποιείσαι κι εσύ τα πόδια σου σπίτι πιο συχνά, και να μην αρκείσαι στη φροντίδα που τους χαρίζεις με το πεντικιούρ στο nail salon μια φορά το μήνα. Εκτός από τα βήματα που μπορείς να κάνεις μετά το ντουζ (και μπορείς να διαβάσεις εδώ), μπορείς επίσης να φτιάξεις τη δική σου μάσκα ενυδάτωσης για τα πέλματα, που θα σου χαρίσει επιδερμίδα απαλή σαν μωρού. Αν εφαρμόσεις τη συγκεκριμένη μάσκα συνδυαστικά με όλα τα βήματα περιποίησης που προαναφέραμε, θα δεις κυριολεκτικά θεαματική αλλαγή, ακόμα και στις πιο σκασμένες φτέρνες.

Δες επίσης: Όλα τα βήματα για να περιποιηθείς σωστά τα πέλματά σου μετά τις διακοπές

DIY Foot Mask για ενυδάτωση, ιδανική για ταλαιπωρημένες φτέρνες

Θα χρειαστείς μια κ.σ. ελαιόλαδο, μια κ.σ. cocoa butter και λίγες σταγόνες από το έλαιο της επιλογής σου. Άπλωσέ τη με απαλές κινήσεις μασάζ στα πέλματά σου και στη συνέχεια φόρεσε βαμβακερές κάλτσες. Κοιμήσου - ή φόρα τες - όσες περισσότερες ώρες μπορείς, καθώς η ζέστη που δημιουργείται από τις κάλτσες θα βοηθήσει τα ενυδατικά συστατικά να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στην επιδερμίδα ενυδατώνοντάς τη. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να έχεις κι αν απλώσεις βαζελίνη σε αυτά - το παν είναι να μείνει το προϊόν όσο περισσότερο γίνεται στα πόδια σου.

Δες επίσης: Οι καλύτερες κρέμες σώματος για να παρατείνεις το μαύρισμά σου ακόμα και μέχρι τον χειμώνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i