Οι καλύτερες κρέμες σώματος για να παρατείνεις το μαύρισμά σου ακόμα και μέχρι τον χειμώνα

Κι όμως, μπορείς να διατηρήσεις αυτό το κολακευτικό sunkissed χρώμα του καλοκαιριού για πολύ παραπάνω.

skin iStock

Αν γύρισες από τις διακοπές σου και ήδη παρατηρείς ότι το μαύρισμα έχει αρχίσει σιγά σιγά να φθίνει, μην ανησυχείς. Υπάρχουν ευτυχώς πολλοί τρόποι για να το κάνεις να διαρκέσει περισσότερο, σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και μέχρι τον χειμώνα. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις ωστόσο είναι να ακολουθείς εντατικά συγκεκριμένα tips περιποίησης, καθώς και να χρησιμοποιείς εξειδικευμένα προϊόντα, που συντελούν στη διατήρησή του. 

Αναφορικά με τις συμβουλές περιποίησης σώματος, διάβασε εδώ μερικές που θα βοηθήσουν το μαύρισμα να μείνει στην επιδερμίδα περισσότερο. Όσο για τα διάφορα προϊόντα σώματος που μπορείς να αναζητήσεις, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

After Sun κρέμες | Ενδείκνυνται για χρήση και στο πρόσωπο;

Πρόκειται κυρίως για after sun προϊόντα αλλά και και άλλες κρέμες σώματος, self tanners, ακόμα και ειδικά λάδια, ενώ κυκλοφορούν tan keepers που προορίζονται για χρήση είτε στο πρόσωπό είτε στο σώμα. Όσο για τα after sun, η χρήση τους δεν περιορίζεται στην ανακούφιση και καταπράϋνση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο, όπως πολλοί νομίζουν. Ένα after sun είναι εξαιρετικά χρήσιμο, όπως έχουμε ξαναπεί, τόσο για την ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας, όσο και για την ενεργοποίηση της διαδικασία του μαυρίσματος. Γι' αυτό άλλωστε μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί, ή ακόμα και να αντικαταστήσει, ακόμα και την κανονική ενυδατική σώματος που χρησιμοποιείς. 

Tip: Μπορείς επίσης να εφαρμόζεις shimmery έλαια σώματος με bronzing χρωστικές, που θα χαρίσουν ένα διακριτικό bronzed χρώμα στην επιδερμίδα, ενισχύοντας το μαύρισμά σου. Προσοχή ωστόσο στο πώς τα απλώνεις καθώς εύκολα μπορεί να λερωθείς. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι δεν αναφερόμαστε σε self tanners, που είναι μια εντελώς διαφορετική κατηγορία.

Ενυδατική κρέμα ή after sun; Τι να προτιμήσεις για ενυδάτωση μετά την παραλία;

Δες τα καλύτερα προϊόντα που θα βοηθήσουν το μαύρισμα να διατηρηθεί για περισσότερο:

Tan & After Sun Soothing & Tan Prolonging with Cooling Effect, Youth Lab

Tan & After Sun Soothing & Tan Prolonging with Cooling Effect, Youth Lab

Κρεμοτζέλ για το πρόσωπο και το σώμα, με "cooling effect" που ενισχύει και παρατείνει το φυσικό μαύρισμα, ενώ επανορθώνει και καταπραΰνει τους ερεθισμούς, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο. Δείτε τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες να υποχωρούν άμεσα και το φυσικό μαύρισμα της επιδερμίδας να αποκτά βάθος και διάρκεια.

Golden Tan Maximizer After Sun Lotion, Lancaster

Golden Tan Maximizer After Sun Lotion, Lancaster

Μια after sun κρέμα που παρατείνει το μαύρισμα έως και ένα μήνα και καταπραΰνει αμέσως την επιδερμίδα που έχει εκτεθεί στον ήλιο. Σχεδιασμένο με έλαιο Buriti φυσικής προέλευσης, το σύμπλεγμα Tan Acivator της Lancaster ενισχύει την παραγωγή μελανίνης για ένα χρυσαφένιο και ομοιόμορφο μαύρισμα που διαρκεί ακόμα περισσότερο. 

Aegean Bronze Ενυδατική Mousse Λάμψης Σώματος, KORRES

Aegean Bronze Ενυδατική Mousse Λάμψης Σώματος, KORRES

Ανάλαφρη ενυδατική mousse με υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει φυσική λάμψη και αναδεικνύει τη νεανική όψη της επιδερμίδας, απαλύνοντας ατέλειες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες. 

an Prolonging After-Sun Lotion, Caudalie

an Prolonging After-Sun Lotion, Caudalie

Το Tan Prolonging After Sun Lotion της Caudalie αποτελεί την τέλεια, καταπραϋντική θεραπεία μετά τον ήλιο για δέρμα γεμάτο θρέψη και μαύρισμα που διαρκεί περισσότερο από δύο εβδομάδες. Η σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με θρεπτικό λάδι καρύδας, καταπραϋντικό νερό σταφυλιών και ενυδατική αλόη βέρα, που αποκαθιστούν και καταπραΰνουν το πρόσωπο και το σώμα μετά την έκθεση στον ήλιο.

Nuxe Sun After sun lotion, Nuxe

Nuxe Sun After sun lotion, Nuxe

Ενυδάτικη λοσιόν σώματος για μετά τον ήλιο. Με πλούσια υφή που ενυδατώνει και επανορθώνει το δέρμα από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία ενώ παράλληλα παρατείνει το μαύρισμα.

Sparkle Bronze body gel, Grigi

Sparkle Bronze body gel, Grigi

Αστραφτερό τζελ σώματος που προσδίδει όμορφη λάμψη.
Η ελαφριά, μη κολλώδης φόρμουλα εμπλουτισμένη με πανθενόλη αφήνει το δέρμα με ένα πλουσιο σε υφη σατινέ φινίρισμα και απαλά αρωματισμένο με τις κεχριμπαρένιες νότες κορυφής όπως είναι το φιστίκι Αιγίνης, το Περγαμόντο, το Κάρδαμο και το Ροζ πιπέρι.

After tan | Tan Keeper & After Sun, laouta

After tan | Tan Keeper & After Sun, laouta


 

Ενυδατική και καταπραϋντική λοσιόν προσώπου και σώματος με Ινοσιτόλη που ενεργοποιεί, εντείνει και παρατείνει το μαύρισμα του δέρματος. Το εκχύλισμα Μούρου Πιπεριάς Τασμανίας περιέχει ένα ισχυρό μείγμα ενεργών συστατικών όπως αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις και μαλακτικούς παράγοντες για τη περιποίηση του δέρματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i