Ενυδατική κρέμα ή after sun; Τι να προτιμήσεις για ενυδάτωση μετά την παραλία;

Plus, οι πιο αγαπημένες μας after sun κρέμες για να προσθέσεις στο καλοκαιρινό νεσεσέρ σου πριν φύγεις για διακοπές.

skin iStock

Η ενυδάτωση του σώματος είναι όσο σημαντική είναι αυτή του προσώπου, και καλό είναι να φροντίζουμε γι᾽αυτήν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ανεξαρτήτως εποχής, και σίγουρα όχι μόνο λίγο πριν φορέσουμε τα πρώτα μας καλοκαιρινά ρούχα.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι η ενυδάτωση είναι το κλειδί για μια υγιή επιδερμίδα και, κατ' επέκταση, μια σούπερ λαμπερή εμφάνιση. Αυτός ο "κανόνας" ισχύει με το παραπάνω όταν μιλάμε για περιποίηση της επιδερμίδας μετά την παραλία και την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο καθώς, ως γνωστόν, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να ταλαιπωρήσει και να αφυδατώσει το δέρμα, προκαλώντας δυσάρεστες συνέπειες σε αυτό, από ξηρότητα και πρόωρη γήρανση, μέχρι και μελάνωμα. 

Δες επίσης: Έχεις ατίθασα, σγουρά μαλλιά που "πετάνε"; Πώς να τα κάνεις να δείχνουν πάντα περιποιημένα

Κι εδώ μπαίνει το δίλημμα στο εξής ερώτημα: Τι προϊόν να επιλέξεις για την αποτελεσματική φροντίδα του, μετά από μια πολύωρη έκθεση στον ήλιο; Αρκεί η απλή ενυδατική κρέμα που εφαρμόζεις κάθε φορά μετά το ντουζ ή πρέπει απαραιτήτως να εφοδιαστείς με μια after sun κρέμα; Αξίζουν τα λεφτά τους ή πρόκειται για άλλο ένα marketing τέχνασμα, που μοναδικό στόχο έχει να σε κάνει να προσθέσεις άλλο ένα προϊόν στο ήδη γεμάτο νεσεσέρ σου;

Απλές ενυδατικές vs After Sun

Οι απλές ενυδατικές κρέμες περιέχουν πολύ ενυδατικούς παράγοντες που στόχο έχουν να θρέψουν, να απαλύνουν και να λειάνουν ακόμα και τις πιο ξηρές περιοχές του σώματος. Η φροντίδα μετά την παραλία ωστόσο απαιτεί μια πιο στοχευμένη περιποίηση, που θα σου χαρίσει την απαραίτητη αναδόμηση που χρειάζεται το ταλαιπωρημένο, έως και αφυδατωμένο δέρμα μετά την έκθεσή του στον ήλιο. Ο ήλιος αφαιρεί από την επιδερμίδα όλη την απαραίτητη υγρασία και το νερό, αφήνοντάς τη ιδιαίτερα ξηρή, γεγονός που συχνά οδηγεί μέχρι και σε έντονη απολέπιση και ξεφλούδισμα. Μια απλή ενυδατική ενδεχομένως να μην μπορέσει να σε βοηθήσει να ανακτήσεις την υγρασία που τόσο πολύ έχει ανάγκη το δέρμα σου.

Γιατί πρέπει να φοράμε αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι; Οι επιπτώσεις του ήλιου στην επιδερμίδα μας

Πώς λειτουργούν τα after sun προϊόντα:

Οι συνθέσεις των after sun νέας γενιάς είναι εμπλουτισμένες με ενυδατικά συστατικά και ουσίες που δεσμεύουν την υγρασία, αλλά και με ελαφριά φυσικά έλαια, που διατηρούν το δέρμα απαλό χωρίς να εμποδίζουν την αποβολή της θερμότητας. Πολλά από αυτά περιέχουν και εκχυλίσματα βοτάνων που δροσίζουν και καταπραΰνουν τους ερεθισμούς ενώ παράλληλα διευκολύνουν την ανάπλαση των κυττάρων που έχουν υποστεί βλάβες. 

Εν ολίγοις, οι συνθέσεις τους είναι δραστικότερες και πιο πλούσιες σε ενυδατικά ή επανορθωτικά στοιχεία σε σχέση με τις απλές ενυδατικές κρέμες. Πολλοί ειδικοί μάλιστα συμβουλεύουν να χρησιμοποιούμε after sun κρέμες όλο τον χρόνο και όχι μόνο στις διακοπές μας, αφού μπορεί να αντικαταστήσει επάξια μια απλή ενυδατική. Χώρια που σχεδόν όλες οι after sun κρέμες έχουν υπέροχα, πολύ φρέσκα αρώματα που σου φτιάχνουν τη διάθεση και σου θυμίζουν καλοκαίρι και διακοπές στη στιγμή. 

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας after sun προϊόντα:

Γαλάκτωμα-Gel Clean After Sun, Aegli Skincare

Γαλάκτωμα-Gel Clean After Sun, Aegli Skincare

Δροσιστικό Γαλάκτωμα-Gel, ελαφριάς υφής για πρόσωπο και σώμα με αντιφλεγμονώδη δράση. Καταπραΰνει, ενυδατώνει, μειώνει την αίσθηση καψίματος, τραβήγματος και κνησμού της ηλιοκαμένης επιδερμίδας, προστατεύει από το οξειδωτικό στρες και επιβραδύνει τη φωτογήρανση.

After Sun Lotion - Αναζωογωνητική Λοσιόν για Μετά Τον Ήλιο, Nuxe

After Sun Lotion - Αναζωογωνητική Λοσιόν για Μετά Τον Ήλιο, Nuxe

Μία αναζωογονητική και δροσιστική λοσιόν για μετά τον ήλιο με ανάλαφρη υφή που απλώνεται γρήγορα και εύκολά στην επιδερμίδα και προσφέρει μια άμεση αίσθηση ανανέωσης και δροσιάς. Αποκαθιστά άμεσα την ισορροπία της επιδερμίδας και προσφέρει αναδόμηση και εξαιρετική ελαστικότητα. 

Bee Sun Safe After Sun Apivita

Bee Sun Safe After Sun Apivita

Ενυδατικό after sun με υφή κρέμα-gel, εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά συστατικά, που δροσίζει και καταπραΰνει άμεσα την επιδερμίδα. Αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας και την ενυδατώνει σε βάθος χάρη στη θαλάσσια λεβάντα και την αλόη. Ιδανικό για χρήση μετά από κάθε έκθεση στον ήλιο και ως καθημερινό γαλάκτωμα σώματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Με φρέσκο καλοκαιρινό άρωμα.

Γιαούρτι Cooling After Sun Gel Πρόσωπο + Σώμα

Γιαούρτι Cooling After Sun Gel Πρόσωπο + Σώμα

Γαλάκτωμα-gel για το πρόσωπο και το σώμα που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, ενυδατώνει και φροντίζει το δέρμα. Το Γιαούρτι, φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στιβάδες της επιδερμίδας ανακουφίζοντας από την αίσθηση καψίματος.

Hei Poa Tahiti Monoi After Sun Milky Spray

Hei Poa Tahiti Monoi After Sun Milky Spray

Γαλάκτωμα περιποίησης εμπλουτισμένο με aloe vera και monoi oil, που ενυδατώνει και ανακουφίζει το δέρμα μετά από την έκθεση στον ήλιο.

Klorane Κρέμα λάμψης για μετά τον ήλιο Polysianes, με Tamanu και Monoi After Sun

Klorane Κρέμα λάμψης για μετά τον ήλιο Polysianes, με Tamanu και Monoi After Sun

Χαρίζει θρέψη, επανορθώνει και προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση μέσω της αντιοξειδωτικής του δράσης.
Η μη λιπαρή σύνθεσή του που δεν κολλάει αναδεικνύει το μαύρισμα, διατηρώντας το για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i