Έχεις ατίθασα, σγουρά μαλλιά που "πετάνε"; Πώς να τα κάνεις να δείχνουν πάντα περιποιημένα

Το μυστικό βρίσκεται, μεταξύ άλλων, στο σωστό χτένισμα και στέγνωμα των σγουρών μαλλιών.

curly hair iStock

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα των γυναικών με σγουρά μαλλιά είναι ότι, όσα χτενίσματα για σγουρά μαλλιά κι αν σκαρφιστούν, και ό, τι κι αν τους κάνουν, αυτά φριζάρουν τόσο έντονα μετά από λίγη ώρα που δείχνουν απεριποίητα. 

"Φαίνομαι σαν αχτένιστη!", είναι το σύνηθες σχόλιο που λαμβάνω από πολλές σγουρομάλλες, με την στάνταρ ερώτησή τους να είναι τι μπορούν να κάνουν για να διαχειριστούν καλύτερα τα μαλλιά τους και να δείχνουν πιο περιποιημένα. 

Είναι γεγονός ότι το φριζάρισμα είναι πράγματι εντονότερο ενώ και το styling μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα challenging, αφού ο χρόνος που απαιτείται για να κάνεις οποιοδήποτε χτένισμα εάν έχεις σγουρά μαλλιά είναι ο διπλάσιος, ενώ σε πολλές κοπέλες το φορμάρισμα της μπούκλας μπορεί να μην βγαίνει πάντα έτσι όπως θα το ήθελαν. Γι' αυτό και θα δεις πολλές γυναίκες με υπέροχα σγουρά μαλλιά να τα μαζεύουν σε απλές αλογοουρές ή κότσους, πράγμα που όμως είναι κρίμα καθώς το όμορφο μαλλί πρέπει να αναδεικνύεται.

Δες επίσης: Hair Hacks: Το δοκιμασμένο trick για να κρατάνε περισσότερο οι μπούκλες σου (χωρίς λακ)

Ανάμεσα στα πολλά tricks & tips που κυκλοφορούν για το σωστό φορμάρισμα της μπούκλας αλλά και στα όσα μπορείς να κάνεις για να τα δαμάσεις, η πιο σοφή συμβουλή που έχουμε ακούσει διαχρονικά αφορά στο... σωστό χτένισμα και στέγνωμα των μαλλιών. 

Πέρα από τη χρήση κατάλληλων haircare προϊόντων, την επαρκή ενυδάτωση στο λούσιμο και την αποφυγή θερμότητας που θεωρούμε δεδομένο ότι γνωρίζεις πως πρέπει να ακολουθείς με ευλάβεια, το μικρό μυστικό βρίσκεται στο πώς χτενίζεις αλλά και πώς σκουπίζεις τα μαλλιά σου. 

Αυτές οι δύο παράμετροι κρίνουν και το πόσο θα φριζάρουν αλλά και πώς θα "κάτσουν" τα μαλλιά σου στη συνέχεια. 

Δες επίσης: Casual Hair: Το πανεύκολο χτένισμα για να μην σε ενοχλούν τα μαλλιά σου στα σπορ, εάν είσαι σγουρομάλλα

Το σωστό χτένισμα

Έτσι, και σε ό,τι αφορά τον τρόπο χτενίσματος, καλό είναι να τα χτενίζεις οπωσδήποτε πριν το λούσιμο όταν είναι ακόμα στεγνά και όχι μόνο όταν είναι νωπά. Προτίμησε μια χτένα με αραιά δόντια και ξεκίνα να τα ξεμπερδεύεις από τις άκρες, ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω. Αν το θεωρείς σκόπιμο, μπορείς να εφαρμόσεις μια μαλακτική κρέμα ή ένα ειδικό σπρέι για ξεμπέρδεμα, σε όλα τα μήκη και τις άκρες, πριν ξεκινήσεις να τα χτενίζεις. Το ξέρουμε ότι το ξεμπέρδεμα των μαλλιών ταλαιπωρεί τις περισσότερες σγουρομάλλιες, καθώς λόγω όγκου, πυκνότητας και μάκρους (όταν υπάρχει) δημιουργούνται κομπάκια, ακόμα και τζίβες που τις δυσκολεύουν να τα χτενίσουν ομαλά και (πολλές φορές) χωρίς πόνο.

Και το ιδανικό στέγνωμα

Αναφορικά με το στέγνωμα, δεν πρέπει να τρίβεις τα βρεγμένα μαλλιά σου στην πετσέτα καθώς δημιουργείς έντονη τριβή που φθείρει την τρίχα και την κάνει πιο επιρρεπή στο σπάσιμο αλλά και στο φριζάρισμα. Προτίμησε να τα τυλίξεις απλά μέσα σε αυτή ώστε να απορροφηθεί το νερό σταδιακά. Προτίμησε επίσης πετσέτα με μικροΐνες ή ακόμα και ένα βαμβακερό μπλουζάκι ή ύφασμα που δεν χρειάζεσαι - αν έχεις κοντά μαλλιά. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i