Ρυτίδες: Πώς θα προλάβεις την εμφάνισή τους;

Πολύτιμες συμβουλές φροντίδας και θεραπείας που θα σε βοηθήσουν να προλάβεις την εμφάνισή τους.

Ρυτίδες unsplash

Αρχικά αποτυπώνονται στο πρόσωπο σαν γοητευτικές λεπτές γραμμές έκφρασης,
στη συνέχεια όμως παίρνουν τη μορφή έντονων ρυτίδων και το πρώτο σου μέλημα είναι το πώς θα τις εξαλείψεις. Ακολουθώντας έγκαιρα τις παρακάτω συμβουλές, σίγουρα θα καθυστερήσεις την εμφάνισή τους. 

Καθυστέρησε την εμφάνισή τους 


· Αντηλιακή προστασία: H υπεριώδης ακτινοβολία είναι η βασική αιτία για το 80% των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα, ενώ σε σύγχρονες έρευνες αποδεικνύεται ότι τόσο η υπέρυθρη ακτινοβολία όσο και το μπλε φως που εκπέμπουν οι οθόνες φθείρουν το κολλαγόνο, προάγουν τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών και συμβάλλουν στην πρόωρη εμφάνιση των ρυτίδων. Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία αποδυναμώνει τον διαδερμικό φραγμό της επιδερμίδας, γι’ αυτό και η εφαρμογή ενός αντηλιακού προϊόντος με τουλάχιστον SPF 30 κρίνεται απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τις ημέρες με συννεφιά.
 

· Αντιοξειδωτική ασπίδα: Το οξειδωτικό στρες και οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την πρόωρη εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Τη δημιουργία τους πυροδοτούν τόσο οι ενδογενείς παράγοντες, όπως το στρες, όσο και οι εξωγενείς, με κυριότερους την έκθεση στην UV ακτινοβολία, την ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και τις τοξίνες από τα προϊόντα που καταναλώνουμε. Οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας του οργανισμού και τα αντιοξειδωτικά ένζυμα που διαθέτει δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσει τις αμέτρητες επιθέσεις που δέχεται μέσα στην ημέρα, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά συστατικά, αλλά και να χρησιμοποιείς καλλυντικά προϊόντα με αντιοξειδωτική δράση. Μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόζεις ορό με βιταμίνη C κάθε πρωί πριν από την αντηλιακή σου κρέμα.

· Έγκαιρη πρόληψη: Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς, πόσο μάλλον για τα σημάδια του χρόνου. Μην περιμένεις, λοιπόν, οι λεπτές γραμμές έκφρασης που παρατηρείς ήδη στο πρόσωπό σου να εδραιω-θούν και να πάρουν τη μορφή των πιο βαθιών και μόνιμων ρυτίδων. Εμπλούτισε έγκαιρα το "οπλοστάσιο" της ομορφιάς σου με μια αντιρυτιδική κρέμα που θα εφαρμόζεις πρωί και βράδυ, ενώ μπορείς να απλώνεις μια αντιρυτιδική θεραπεία ή έναν ορό πιο στοχευμένα στις περιοχές όπου οι ρυτίδες κάνουν πιο γρήγορα την εμφάνισή τους, όπως το "πόδι της χήνας", η ρινοπαρειακή περιοχή και το μέτωπο.

Τι 30, τι 40, τι 50: Συμβουλές για υγιή, νεανική και χωρίς ρυτίδες επιδερμίδα σε όποια ηλικία κι αν είσαι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i