Ρυτίδες: 3 τρόποι αντιμετώπισης των ήδη σχηματισμένων λεπτών γραμμών στο πρόσωπο

Η εξάλειψη των έντονων ρυτίδων είναι ένα κοινό μέλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Ρυτίδες iStock

Αρχικά αποτυπώνονται στο πρόσωπο σαν γοητευτικές λεπτές γραμμές έκφρασης,
στη συνέχεια όμως παίρνουν τη μορφή έντονων ρυτίδων και το πρώτο σου μέλημα είναι το πώς θα τις εξαλείψεις. Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, σίγουρα θα καταφέρεις να τις αντιμετωπίσεις όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.  

Αντιμετώπισε τις σχηματισμένες ρυτίδες

· Απαραίτητη ενυδάτωση: Το νερό είναι βασικό συστατικό του οργανισμού και της επιδερμίδας και ένα από τα αίτια της πρόωρης γήρανσης και εμφάνισης ρυτίδων είναι η απώλεια της υγρασίας των κυττάρων. Για να είναι το δέρμα σωστά ενυδατωμένο, θα πρέπει τα κύτταρα να διατηρούν τα αποθέματα νερού και ταυτόχρονα η κεράτινη, η εξωτερική του στιβάδα, να είναι υγιής ώστε να συγκρατεί την υγρασία. Οι εξωγενείς όμως παράγοντες, όπως ήδη αναφέραμε, αποδυναμώνουν το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λεπτές γραμμές αφυδάτωσης που δε θα αργήσουν να εξελιχθούν σε βαθιές ρυτίδες. Η σχολαστική ενυδάτωση της επιδερμίδας πρέπει να είναι κυρίαρχο μέλημά σου ώστε να διασφαλίσεις τα υψηλά επίπεδα υγρασίας στην κεράτινη στιβάδα της. Ανεξάρτητα από την ηλικία σου, μια ενυδατική κρέμα, μια πλούσια μάσκα θρέψης και ένα mist αναζωογόνησης και ενυδάτωσης πρέπει να υπάρχουν στο "μενού" της περιποίησης του προσώπου σου.

Οι καλύτερες τροφές που μειώνουν τις ρυτίδες

· Αποτελεσματική ρετινόλη: Η ρετινόλη, όπως και άλλες μορφές της βιταμίνης Α, επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς ενισχύει τους φυσικούς διορθωτικούς μηχανισμούς της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την ορατή λείανση των ρυτίδων. Επειδή τα προϊόντα με ρετινόλη μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, μπορείς να τα συνδυάσεις με την ενυδατική σου κρέμα.

· Ενέσιμες θεραπείες: Η βοτουλική τοξίνη, γνωστή ως botox, είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τη λείανση των ρυτίδων στο μέτωπο, το άνω χείλος, το μεσόφρυο και το "πόδι της χήνας". Η φυσική επεξεργασμένη πρωτεΐνη που περιέχει δρα στους δερματικούς μυς εμποδίζοντας τις συσπάσεις τους. Έτσι, προκαλείται προσωρινή μείωση της κινητικότητας των μυών και οι ρυτίδες σβήνουν σταδιακά. Η ενέσιμη αυτή μέθοδος όχι μόνο θεραπεύει, αλλά και προλαμβάνει την εμφάνιση ρυτίδων. Αναζήτησε το baby botox ή actor’s botox, στο οποίο χρησιμοποιούνται μικρότερες δόσεις φαρμάκου και μπορεί να εφαρμοστεί και σε πιο νεαρές ηλικίες για να προληφθεί ο σχηματισμός των ρυτίδων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i