Γιατί είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο (ακόμα και όταν έχει συννεφιά);

Plus τα αγαπημένα μας αντηλιακά προσώπου που δεν θα χορταίνεις να φοράς.

sun iStock

Τώρα που ο καιρός ανοίγει και βρισκόμαστε για τα καλά στην άνοιξη, ήρθε ο καιρός να βάλουμε το αντηλιακό πιο ενεργά στην καθημερινότητά μας. Βέβαια, οφείλουμε να φοράμε αντηλιακό στο πρόσωπο κάθε μέρα του χρόνου, εφόσον ζούμε σε μια από τις πιο ηλιόλουστες χώρες του πλανήτη, με έντονη ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. 

Γιατί είναι τόσο απαραίτητο το αντηλιακό προσώπου;

Για αρχή, το αντηλιακό είναι απαραίτητο όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα μας. Απλά, το πρόσωπο είναι αυτό που εκτίθεται κυρίως στην ηλιακή ακτινοβολία όλο τον χρόνο, ενώ το σώμα μας μόνο το καλοκαίρι, και πάλι όχι ολόκληρο: Μόνο τα σημεία εκείνα που εμείς εκθέτουμε στον ήλιο κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Και ιδίως όσον αφορά το πρόσωπό μας, αυτό έχει ακόμα πιο μεγάλη ανάγκη προστασίας από τον ήλιο ως πιο ευαίσθητο σε σχέση με το σώμα. Επιπλέον, η πρόωρη γήρανση που πρoκαλείται από την υπέρμετρη έκθεση στη UVA ακτινοβολία έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση γραμμών, ρυτίδων αλλά και κηλίδων ακόμα και σε νεανικά δέρματα, ενώ καιροφυλακτεί ο κίνδυνος για έγκαυμα ή και για άλλες δερματικές βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και καρκίνο του δέρματος.

Επομένως, καταλαβαίνεις πόσο κρίσιμο είναι να μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό σου, ούτε τις συννεφιασμένες μέρες (καθώς ακόμα και τότε η υπεριώδης ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα και φτάνει στην επιφάνεια της γης). Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις αντηλιακά ευρέως φάσματος που απορροφούν τόσο την υπεριώδη ακτινοβολία (UVA) όσο και την υπεριώδη ακτινοβολία Β (UVB).

Διάβασε επίσης: Σκασμένες φτέρνες: Η DIY συνταγή για ενυδάτωση που μπορείς να φτιάξεις σε 1᾽

Είτε λοιπόν θες να πας για τρέξιμο, είτε για καφέ ή βόλτα με τη φίλη σου, είτε απλά να αράξεις στο ηλιόλουστο μπαλνόνι σου, είναι απαραίτητο να μην ξεχνάς να το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου. Αν αναρωτιέσαι ποιο να επιλέξεις, κάναμε την έρευνα για σένα και σου παρουσιάζουμε τα καλύτερα (και αγαπημένα μας) αντηλιακά που θα λατρέψεις - και είμαστε σίγουρες ότι δεν θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις.

Διάβασε εδώ: Ταλαιπωρείσαι από μαύρους κύκλους στα μάτια; Ο εύκολος τρόπος για να απαλλαχθείς από αυτούς μια και καλή

Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ Λεπτόρρευστο Αντηλιακό Προσώπου Κατά Της Φωτογήρανσης, Vichy

Capital Soleil UV-Age Daily SPF50+ Λεπτόρρευστο Αντηλιακό Προσώπου Κατά Της Φωτογήρανσης, Vichy

Δρα ενάντια σε ρυτίδες, κηλίδες, ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο και ρύπανση. Με κλάσματα προβιοτικών , πεπτίδια και ιαματικό ηφαιστειακό νερό της Vichy.

Sun Screen Velvet Face Cream Αντηλιακή Προσώπου SPF50 50ml, Frezyderm

Sun Screen Velvet Face Cream Αντηλιακή Προσώπου SPF50 50ml, Frezyderm

Χάρη στην επαναστατική καινοτομία Second Skin Technology η μοναδική σύνθεσή του αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στην επιδερμίδα, προσφέρει ματ όψη για 6 ώρες απορροφώντας το σμήγμα και απαλύνει την όψη των ρυτίδων. Η διάφανη, μη λιπαρή υφή του δεν αφήνει λευκή χροιά και το καθιστά άριστη βάση για μακιγιάζ. Προλαμβάνει τα σημάδια της φωτογήρανσης και προστατεύει από δυσχρωμίες που δημιουργούνται από την έκθεση στον ήλιο. Κυκλοφορεί και σε αντίστοιχη έκδοση με χρώμα που αντικαθιστά τέλεια το foundation.

Nuxe Sun Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Melting SPF50

Nuxe Sun Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Melting SPF50

Η Nuxe Sun Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Delicious Cream for Face SPF50 είναι μία αντιηλιακή κρέμα προσώπου που προσφέρει υψηλή προστασία την ακτινοβολία UVA/UVB, αντιγηραντική προστασία αλλά και λαμπερο μαύρισμα. Συμβάλει στην προστασία της επιδερμίδας από UVA/UVB ακτινοβολία και από τα ορατά σημάδια της φωτογήρανσης.
Ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία μαυρίσματος, διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη και προστατεύει από τους ερεθισμούς.

Laouta Sun-lite Spf 30 | Αντηλιακό προσώπου oil free

Laouta Sun-lite Spf 30 | Αντηλιακό προσώπου oil free

Ένα εξαιρετικά ελαφρύ και απορροφητικό αντηλιακό προσώπου (UVA/UVB) με καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες. Με υπέροχο άρωμα και λεπτόρρευστη υφή, θα θες να το φοράς συνέχεια. Επίσης κυκλοφορεί και με χρώμα, συνιστώντας τη τέλεια βάση για το υπόλοιπο μακιγιάζ.

Γιαούρτι Αντηλιακή Προσώπου Χωρίς Άρωμα SPF50, KORRES

Γιαούρτι Αντηλιακή Προσώπου Χωρίς Άρωμα SPF50, KORRES

Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου και ματιών που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ενισχυμένη με Γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και πανθενόλη για υγιή όψη. Προσφέρει προστασία από το ευρύ φάσμα της ακτινοβολίας UVA + UVB.

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Spf50+ Invisible Fluide 50ml

La Roche Posay Anthelios UVMune 400 Spf50+ Invisible Fluide 50ml

Mε εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή, και αόρατο φινίρισμα, το Anthelios αντηλιακό προσώπου είναι μη λιπαρό και δεν κολλάει,
Με Ιαματικό Νερό La Roche-Posay είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο ή αντιδραστικό δέρμα αλλά και για το αλλεργιό στον ήλιο δέρμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i