Σου αρέσει να πιάνεις ψηλά τα μαλλιά σου; Ο εύκολος (και stylish) τρόπος για να μην τα ταλαιπωρείς με λαστιχάκια

Μια σούπερ εναλλακτική για να στερεώνεις τα μαλλιά σου που σέβεται και προστατεύει την τρίχα.

hair iStock

Οι αλογοουρές, οι κότσοι, οι πλεξούδες και όλα τα χτενίσματα που κάνουμε στα μαλλιά μας μπορεί να δείχνουν κολακευτικά όμως η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρούν τόσο την τρίχα όσο και το τριχωτό.

Ο λόγος; Τα λαστιχάκια με τα οποία στερεώνουμε τα μαλλιά μας προκαλούν έντονη τριβή με αποτέλεσμα η τρίχα να είναι ακόμα πιο επιρρεπής στο σπάσιμο αλλά και στη φθορά. Πολλές φορές μάλιστα έχουν ενοχοποιηθεί και για τη δημιουργία ψαλίδας.

Με τι μπορείς να τα αντικαταστήσεις, έτσι ώστε να συνεχίσεις να κάνεις τα αγαπημένα σου χτενίσματα με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για την τρίχα; Όχι, αυτή τη φορά δεν θα πούμε τα μεταξωτά / σατέν scrunchies ή τα κλάμερ (αν και είναι μια πολύ καλή εναλλακτική), αλλά τα μαντήλια.

Ναι, το αγαπημένο fashion accessory φοριέται και στα μαλλιά, εκτός από τον λαιμό (ή την τσάντα). Και μάλιστα, δημιουργεί πολύ ωραίο στιλ ακόμα και στα πιο απλά χτενίσματα, αφού στην ουσία στολίζει τα μαλλιά. Αν είναι και μεταξωτό, ακόμα καλύτερα - αφού, ως γνωστόν, το μετάξι και το σατέν είναι από τα υλικά που σέβονται και περιποιούνται την τρίχα, δεν δημιουργούν τριβή ούτε φθορά. Ταυτόχρονα, και εξίσου σημαντικό, δεν τραβάει την τρίχα αφού δεν είναι ιδιαίτερα σφιχτό, επομένως δεν υπάρχει πίεση στο τριχωτό - αυτό το γνωστό αίσθημα πόνου που νιώθουμε συνήθως με τα σφιχτά χτενίσματα.

Δες επίσης: Δεν θα πιστεύεις πόσο κολακευτικό είναι αυτό το χρώμα μάσκαρα στα μάτια σου

Μπορείς να το φορέσεις είτε σαν κορδέλα είτε να δέσεις με αυτό την αλογοουρά ή την πλεξούδα σου. Μπορείς ακόμα και να το τυλίξεις γύρω από τη βάση του κότσο σου για ένα super girly αποτέλεσμα.

Ακόμα να σε πείσουμε; Δες στο παρακάτω βίντεο μια όμορφη ιδέα για αλογοουρά με μαντήλι:

Δες επίσης: Πώς να αφαιρέσεις το επίμονο eye liner (ή μάσκαρα) χωρίς να προκαλέσεις ερεθισμούς

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i