Αυτό είναι το προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου φέτος το καλοκαίρι

Και μερικά χρήσιμα tips για να το εφαρμόσεις σωστά.

μαύρισμα iStock

H ηλιοκαμένη επιδερμίδα δείχνει πάντα τόσο σέξι - είναι γεγονός εξάλλου ότι το μαύρισμα κολακεύει σχεδόν όλα τα δέρματα, ενώ αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μας με τον καλύτερο τρόπο. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιθυμία ενός μεγάλου ποσοστού γυναικών διαχρονικά να θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία με τις ώρες με στόχο να αποκτήσουν το περιβόητο sunkissed glow τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα τους. 

Βέβαια, το ότι δεν πρέπει να καθόμαστε με τις ώρες στον ήλιο είναι γνωστό και πρέπει να αποφεύγεις την υπέρμετρη έκθεση, ιδίως αν δεν είσαι κατάλληλα εξοπλισμένη με καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό. Πώς όμως θα αποκτήσεις αυτό το διακριτικό μαύρισμα που χαζεύεις στα περιοδικά και στα social media; Υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα αρκετά safe.

Δες εδώ: Γιατί είναι σημαντικό να φοράς αντηλιακό προσώπου όλο τον χρόνο (ακόμα και όταν έχει συννεφιά);

Αρχικά, τα αυτομαυριστικά προϊόντα ή το σολάριουμ προτείνονται συχνά σαν αξιοπρεπείς εναλλακτικές, ακόμα και από δερματολόγους. Οι τελευταίοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι από το να ψηθείς με τις ώρες στον ήλιο και να προκληθούν βλάβες στο δέρμα σου, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να μαυρίσεις με τεχνητές μεθόδους. Βέβαια, και το σολάριουμ θέλει πολλή προσοχή καθώς δεν θεωρείται εντελώς άκακο.

Μια ακόμα πιο ασφαλή λύση όμως θα βρεις για άλλη μια φορά στο μακιγιάζ, και μάλιστα σε ένα πολύ συγκεκριμένο και αγαπημένο προϊόν, το bronzer. Πρόκειται για ένα προϊόν σε υγρή μορφή ή μορφή πούδρας, που βγαίνει συχνά στο χρώμα της τερακότας και χαρίζει ένα πολύ διακριτικό μαύρισμα στο πρόσωπο ή στο σώμα. Χρησιμοποιείται μετά το foundation και πριν ή μετά την εφαρμογή του ρουζ για να δώσει φως και χρώμα στο πρόσωπο. Αποτελεί must προϊόν για το καλοκαιρινό νεσεσέρ ενώ υπάρχουν κοπέλες που χρησιμοποιούν μόνο ένα bronzer, μάσκαρα και λιπ γκλος για το καλοκαιρινό μακιγιάζ τους.

5 μυστικά για τέλεια πόδια στην παραλία

Μερικά χρήσιμα tips για να το χρησιμοποιήσεις σωστά:

 #1. Επίλεξε με προσοχή το bronzer σου και φρόντισε να είναι σε μια απόχρωση που δεν θα φανεί "ξένη" στο δέρμα σου. Eπομένως, καλό είναι να αποφύγεις τις πολύ σκούρες εφόσον ακόμα δεν είσαι μαυρισμένη. Επίσης, προτίμησε υγρά bronzers για αρχή, ώστε να ελέγξεις και να διαχειριστείς πιο εύκολα το αποτέλεσμα που θα δημιουργήσεις.

#2. Άπλωσε το bronzer στα ψηλά σημεία του προσώπου, δηλαδή αυτά που ξεχωρίζουν και βλέπει περισσότερο ο ήλιος - είναι άλλωστε κι αυτά που μαυρίζουν πρώτα. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνα την εφαρμογή του προϊόντος με ένα πινέλο ή σφουγγαράκι μακιγιάζ από το εξωτερικό του μετώπου κατεβαίνοντας προς τα ζυγωματικά, και όσο προϊόν περισσέψει εφάρμοσέ το στις γωνίες των ζυγωματικών, στο κόκκαλο των φρυδιών, στη ράχη της μύτης αλλά και στο πηγούνι και τον λαιμό.

#3. Σέταρε το αποτέλεσμα με μια illuminating ή μια bronzing πούδρα που θα περάσεις από πάνω για να σταθεροποιήσεις το liquid bronzer. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i