5 απλές συμβουλές για υγιή και λαμπερά μαλλιά που δεν πρέπει να προσπεράσεις

Είναι αυτά τα μικρά - αλλά θαυματουργά - tips που θα σου χαρίσουν αξιοζήλευτα μαλλιά.

hair iStock

Όλες μας θέλουμε λεία, μεταξένια, λαμπερά μαλλιά όλο υγεία. Όπως επίσης όλες μας γνωρίζουμε ότι σπάνια μπορείς να το πετύχεις χωρίς να τα περιποιείσαι και να τα προσέχεις στο φουλ ακολουθώντας μια προσεκτικά επιλεγμένη ρουτίνα φροντίδας με τα σωστά προϊόντα, χωρίς ταυτόχρονα να αμελείς τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο για φρεσκάρισμα των άκρων.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν όλες - ή επιμένουν να αδιαφορούν - είναι ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα tips περιποίησης που καλό είναι να μην ξεχνάμε. Για την ακρίβεια, πολλές γυναίκες τα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, όμως συχνά αμελούμε ή τα παραβλέπουμε, κυρίως επειδή δεν έχουμε σαν προτεραιότητά μας να ασχοληθούμε πιο προσεκτικά με τη φροντίδα των μαλλιών μας.

Ποια είναι αυτά; Πρόκειται για σχεδόν αμελητέα, πλην πολύ ουσιαστικά και θαυματουργά hair tips, που δυστυχώς πολλές γυναίκες τείνουν να υποτιμούν.

Συνέχισε να διαβάζεις:

#1. Δεν είναι μόνο το σώμα και το πρόσωπό μας που χρειάζονται αντηλιακή προστασία, είναι και τα μαλλιά μας. Και όχι μόνο τα μήκη και οι άκρες, αλλά και το τριχωτό, στο σημείο ειδικά της χωρίστρας που εκτίθεται στον ήλιο. Φρόντιζε να εφοδιαστείς με τα ειδικά αντηλιακά μαλλιών που θα βρεις στα καταστήματα καλλυντικών και στα φαρμακεία, ενώ μην ξεχνάς να φοράς καπέλα ή μαντήλια. 

Δες επίσης: Αυτό είναι το hot χτένισμα που θα βλέπεις παντού φέτος το καλοκαίρι

#2. Οποιοδήποτε είδος θερμότητας ταλαιπωρεί την τρίχα, είτε μιλάμε για την ηλιακή ακτινοβολία είτε για τη θερμότητα των εργαλείων styling, ακόμα και των σεσουάρ. Μην ξεχνάς τη χρήση θερμοπροστατυετικών σπρέι ή κρεμών πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή πριν τη χρήση ισιωτικής. Επίσης, τώρα το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να κάνεις ένα διάλειμμα και να απέχεις από τη χρήση ισιωτικής και λοιπών εργαλείων, ακόμα και από τη χρήση σεσουάρ, έτσι ώστε να δώσεις την ευκαιρία στα μαλλιά σου να "ανασάνουν". Άφηνε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά μετά το ντουζ και θα δεις άμεσα μεγάλη διαφορά!

#3. Είναι σημαντικό να καθαρίζεις συχνά τη βούρτσα σου, καθώς συγκεντρώνονται ρύποι και μικρόβια που μεταφέρονται στα μαλλιά σου καθώς τα βουρτσίζεις. Δες εδώ τη σημασία του να την καθαρίζεις καθημερινά αλλά και πώς θα το κάνεις σωστά.

#4. Για τον ίδιο λόγο είναι σημαντικό να αλλάζεις μαξιλαροθήκες εξίσου συχνά, ιδανικά μια φορά την εβδομάδα. Τα μικρόβια και τα βακτήρια που συγκεντρώνονται δεν μεταφέρονται μόνο στα μαλλιά αλλά και στο δέρμα σου, κάνοντάς το επιρρεπές σε πρόκληση ακμής ή εμφάνιση σπυριών. Επίλεξε μεταξωτές μαξιλαροθήκες που δεν ταλαιπωρούν την τρίχα καθώς δεν προκαλούν τριβή - και άρα, ανεπιθύμητο φριζάρισμα και σπάσιμο της τρίχας.

Δες επίσης: Θες μακριά μαλλιά, χωρίς ψαλίδα και κατεστραμμένες άκρες; Το hair dusting είναι η ιδανική τεχνική για σένα

#5. Επίλεξε με προσοχή τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιείς, από το σαμπουάν και το conditioner μέχρι το έλαιο μαλλιών ή τις θεραπείες. Πρέπει να απευθύνονται αυστηρά στον τύπο μαλλιών σου και να μην χρησιμοποιείς, για παράδειγμα, σαμπουάν για ξηρά μαλλιά έχοντας λιπαρό τύπο μαλλιών. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i