Θες μακριά μαλλιά, χωρίς ψαλίδα και κατεστραμμένες άκρες; Το hair dusting είναι η ιδανική τεχνική για σένα

Το συχνό φρεσκάρισμα στις άκρες είναι αναγκαίο αν θες μακριά, υγιή μαλλιά - και δεν χρειάζεται απαραίτητα να αφαιρέσεις μήκος.

woman hair iStock

Προσπαθείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου, με πολύ κόπο είναι η αλήθεια, και έρχεσαι αντιμέτωπη με το γνωστό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την ψαλίδα και τις κατεστραμμένες άκρες.

Γιατί, όσο πιο μακριά τα μαλλιά και όσο πιο πολύ καιρό έχεις να κουρευτείς, τόσο πιθανότερο είναι να εμφανίσεις ψαλίδα στις άκρες, αλλά και μια γενικότερη, ταλαιπωρημένη όψη που καταστρέφει την εικόνα των μαλλιών σου. 

Δες επίσης: Πέντε συνήθειες που προκαλούν φθορά στις βλεφαρίδες

Όμως στη συνέχεια προκύπτει κι ένα άλλο ερώτημα: To trim or not to trim? Με λίγα λόγια, το αιώνιο δίλημμα που έχουν οι περισσότερες γυναίκες που θέλουν μακριά μαλλιά είναι αν πρέπει να επισκεφτούν το κομμωτήριο και να ψαλιδίσουν τις άκρες, με ενδεχόμενο τίμημα να κοπεί λίγο από το πολύτιμο μήκος που με τόσο κόπο προσπαθούν να αποκτήσουν.

Από την άλλη, το φρεσκάρισμα και η απαλλαγή από την ψαλίδα κάθε 2-3 μήνες είναι αναγκαία αν θέλεις υγιή, λαμπερά μαλλιά. Μάλιστα, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το συχνό κόψιμο των άκρων δυναμώνει τα μαλλιά και ευνοεί την ταχύτερη ανάπτυξή τους, όσο παράδοξο κι αν σου ακούγεται.

Δες επίσης: Θέλεις μια διακριτική ανανέωση στο χρώμα μαλλιών σου το καλοκαίρι; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις το micro balayage

Ποιο είναι το μυστικό λοιπόν στην περίπτωση που θες μεν να δυναμώσεις τα μαλλιά σου αλλά δεν θες να κόψεις μήκος; Οι ειδικοί έχουν σκεφτεί (φυσικά) μια τεχνική που φρεσκάρει μεν τα μαλλιά αλλά δεν αφαιρεί καθόλου μήκος. Φοβερό; Πρόκειται για το hair dusting που είναι πολύ παρόμοιο με το hair trimming, με τη διαφορά ότι το dusting αφαιρεί ελάχιστο μήκος από τις άκρες ενώ με το trimming υπάρχει το περιθώριο να κοπούν μέχρι και ένα ή δυο δάχτυλα - όπως συμβαίνει δηλαδή συνήθως τελικά. 

Με αυτή την τεχνική λοιπόν, που είναι αρκετά χρήσιμη αν θες μακριά, υγιή μαλλιά, πετυχαίνεις ταυτόχρονα να ανανεώσεις τις άκρες σου χωρίς να κοπεί σχεδόν καθόλου μήκος. Η επίσκεψη στο κομμωτήριο γίνεται κατά βούληση και ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες σου (μήκος, τύπος τρίχας, κατάσταση μαλλιών κλπ), ενδείκνυται ωστόσο να γίνεται κάθε έναν με δύο μήνες στο περίπου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i