Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα και πονάνε; Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις

Συμβαίνει ακόμα και στις πιο έμπειρες beauty addicts.

Τρίχες iStock

Καλά τα hair trends, καλά και τα celebrity beauty looks, που λατρεύουμε και θέλουμε να αντιγράψουμε. Η ομορφιά δεν είναι όμως μόνο το glitz and glam. Είναι και εκείνα τα καθημερινά, πρακτικά προβλήματα, τα οποία πολύ συχνά ντρεπόμαστε να συζητήσουμε ακόμα και με τις πιο στενές μας φίλες. (Και) για αυτά είμαστε εμείς εδώ. Ας περάσουμε λοιπόν στο παρασύνθημα: Ξυρίστηκες και ξαφνικά η επιδερμίδα σου έχει γεμίσει μικρά σπυράκια από τις τρίχες που γυρίζουν στο δέρμα. Και τώρα; Πάμε να δούμε ακριβώς τι πρέπει να κάνεις:

Ένα επίπονο πρόβλημα με όνομα

Αυτό το οποίο αντιμετωπίζεις αυτήν την στιγμή ονομάζεται θυλακίτιδα. Η μόλυνση του θύλακα εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς τα μέσα αντί να εκφύεται κανονικά προς την επιφάνειας της επιδερμίδας με αποτέλεσμα γύρω από το θύλακα να δημιουργείται ερεθισμός, φλεγμονή και φλύκταινα στο κέντρο του.

Η θυλακίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος μεγαλώνουν τρίχες. Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, τις γάμπες, την ευαίσθητη περιοχή, αλλά και τις μασχάλες, σε μέρη δηλαδή όπου η τριβή είναι συχνή.

Δες περισσότερα στο missbloom.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i