Τα καλύτερα μωβ σαμπουάν για βαμμένα ξανθά μαλλιά

Αν βάφεις ξανθά τα μαλλιά σου, τότε σίγουρα χρειάζεσαι στη haircare ρουτίνα σου κάποιο από τα παρακάτω μωβ σαμπουάν.

blonde iStock

Το μωβ σαμπουάν θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά "εργαλεία" για να διατηρήσει μια γυναίκα λαμπερό και φωτεινό το ξανθό χρώμα των μαλλιών της. Αν βάφεις ξανθά τα μαλλιά σου τότε ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πόσο εύκολα ξεθωριάζει η βαφή αλλά και πόσο επιρρεπή γίνονται τα μαλλιά στο να αποκτήσουν το ενοχλητικό, αντιαισθητικό κιτρίνισμα. Γι᾽αυτόν τον λόγο πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη σωστή φροντίδα τους, με τα κατάλληλα προϊόντα. Και δεν μιλάμε μόνο για special treatments στο κομμωτήριο, αλλά και για μια basic ρουτίνα που μπορεί άνετα να ακολουθήσεις και στο σπίτι σου.

Δες επίσης: 5 ανανεωτικά κουρέματα για να υποδεχθείς το φθινόπωρο όπως του αξίζει

Πιο αναλυτικά, είναι γεγονός ότι μετά από κάποια λουσίματα, τα ξανθά, βαμμένα μαλλιά έχουν την τάση να κιτρινίζουν ή να χάνουν το χρώμα που απέκτησες στο κομμωτήριο εξαιτίας μιας σειράς παραγόντων. Το πολύ συχνό λούσιμο με "σκληρά" σαμπουάν, που μάλιστα δεν απευθύνονται σε βαμμένα μαλλιά, ο ήλιος, η ρύπανση αλλά και το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας το καλοκαίρι, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που συμβάλλουν στο ενοχλητικό ξεθώριασμα /κιτρίνισμα των ξανθών μαλλιών σου. Είναι εξαιρετικά πιθανό μάλιστα να έχεις παρατηρήσει αλλαγή στο χρώμα με την επιστροφή σου από τις καλοκαιρινές διακοπές. Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στο παιχνίδι τα μωβ σαμπουάν (ή silver shampoos).

Ποια τα οφέλη ενός μωβ σαμπουάν;

Όπως μπορείς να φανταστείς και από την ονομασία του, το μωβ σαμπουάν περιέχει μωβ ή λιλά χρωστικές στη σύνθεσή του οι οποίες εξουδετερώνουν στην ουσία τους κίτρινους τόνους. Λειτουργεί κάπως σαν color corrector των μαλλιών (θυμήσου το color-correcting concealer με τα διάφορα χρώματα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας όταν θέλουμε να καλύψουμε κοκκινίλες ή μαύρους κύκλους). Τα ίδια οφέλη χαρίζουν και τα conditioners / μάσκες μαλλιών που συνήθως κυκλοφορούν μαζί με το σαμπουάν σαν ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης.

Δες επίσης: Sunkissed: Πώς θα διατηρήσεις λαμπερό το μαύρισμα του καλοκαιριού για περισσότερο καιρό

Πώς να το χρησιμοποιήσεις σωστά

Μερικά σαμπουάν ενδείκνυνται για καθημερινή / συχνή χρήση, ωστόσο υπάρχουν άλλα με τα οποία πρέπει να λούζεσαι αυστηρά μια φορά την εβδομάδα. Συνήθως, θα βρεις συγκεκριμένη οδηγία στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Βέβαια, προτείνεται ακόμα και από τους κομμωτές να αποφεύγεται το καθημερινό λούσιμο όποτε είναι εφικτό για να μην ξεθωριάσει γρηγορότερα η βαφή.

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας μωβ σαμπουάν (και conditioner):

 

Serie Expert Blondifier Σαμπουάν για Ψυχρά Ξανθά Μαλλιά

Serie Expert Blondifier Σαμπουάν για Ψυχρά Ξανθά Μαλλιά

Eμπλουτισμένο με εκχύλισμα Açai berry που περιλαμβάνει πολυφαινόλες και βιολέ χρωστικές, η επαγγελματική αυτή σύνθεση καθαρίζει απαλά τα μαλλιά ενώ παράλληλα επαναφέρει την cool blonde απόχρωση ξανθού. Ιδανικό για πλατινέ ανοιχτό ξανθό.

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo

Kérastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo

Iδανικό για την εξουδετέρωση πορτοκαλί έως σκούρων κίτρινων υποτόνων.

 

Σαμπουάν Pantene Purple Silk & Glowing για Διατήρηση Χρώματος για Βαμμένα Μαλλιά

Σαμπουάν Pantene Purple Silk & Glowing για Διατήρηση Χρώματος για Βαμμένα Μαλλιά

Το μωβ σαμπουάν Pantene Pro-V βοηθά στην εξουδετέρωση των κίτρινων τόνων και αποκαθιστά τη δύναμη των μαλλιών μετά από ένα μόνο λούσιμο.

blonde revival™ purple toning conditioner, Aveda

blonde revival™ purple toning conditioner, Aveda

Με φόρμουλα απαλαγμένη από σιλικόνες, το blonde revival™ purple toning condiotioner, περιποιείται, λειαίνει, μαλακώνει και ξεμπερδεύει τα μαλλιά από την πρώτη εφαρμογή. Σε συνδυασμό με το σαμπουάν προσφέρει ένα φωτεινότερο αποτελέσμα από την πρώτη εφαρμογή.

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

Olaplex No.4P Blonde Enhancer Toning Shampoo

Συμπυκνωμένο purple σαμπουάν που καθαρίζει, τονώνει και επιδιορθώνει τα ξανθά μαλλιά.

System Professional Extra Silver Shampoo

System Professional Extra Silver Shampoo

Σαμπουάν μαλλιών κατάλληλο για ψυχρούς ξανθούς τόνους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i