2 εναλλακτικές χρήσεις του dry shampoo που δεν γνώριζες

Και τα 5 καλύτερα dry shampoos της αγοράς που προτείνουμε να δοκιμάσεις το συντομότερο.

HAIR iStock

Το ότι το dry shampoo είναι ένα από τα πιο χρήσιμα beauty finds που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια είναι αναμφισβήτητο. Πρόκειται για το ξηρό σαμπουάν, που έρχεται σε μορφή σπρέι για να σουλουπώσει τα μαλλιά σου εκείνες τις ημέρες που δεν διανύουν και την καλύτερη φάση τους. Αναλογίσου λοιπόν πόσες φορές σε έχει σώσει στις bad hair days σου ανάμεσα στα λουσίματα ή όσες φορές απλά δεν είχες όρεξη και χρόνο να λουστείς, για τους όποιους λόγους.

Δες εδώ πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά το dry shampoo

Φανταζόσουν ωστόσο ότι το ξηρό σαμπουάν ενδέχεται να έχει και άλλες χρήσεις σε μια haircare ρουτίνα; Το dry shampoo μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και για να δώσει όγκο στα μαλλιά, και ιδίως στη ρίζα, αφού χαρίζει μια άγρια, textured, υφή που ωφελεί ιδιαίτερα τα λεπτά, άτονα ή χωρίς όγκο μαλλιά. 

Παράλληλα, πολλοί κομμωτές χρησιμοποιούν το dry shampoo και ως λακ, θέλοντας να δώσουν μεγαλύτερο κράτημα και διάρκεια στο χτένισμα, χωρίς την ενοχλητική υφή που δίνει ένα hairspray, που πολλές φορές κολλάει στην τρίχα. Παράλληλα, το ξηρό σαμπουάν θα χαρίσει και λάμψη στην τρίχα. Έτσι, αν έχεις ξεμείνει από λακ, το ξηρό σαμπουάν σου μπορεί άνετα να την αντικαταστήσει σε μια ώρα ανάγκης και να χαρίσει ενδεχομένως καλύτερα αποτελέσματα στο χτένισμά σου. 

Δες επίσης: Το scalpcare είναι ο νέος hot τρόπος για να έχεις υγιή μαλλιά: 4 τρόποι να το κάνεις σωστά

Fresh Affair Ξηρό Σαμπουάν, Kerastase

Fresh Affair Ξηρό Σαμπουάν, Kerastase

Εμπλουτισμένο με Βιταμίνη Ε και άμυλο ρυζιού, αυτό το σπρέι σε μορφή πούδρας απορροφά άμεσα τη συσσωρευμένη λιπαρότητα στο τριχωτό και στα μαλλιά, αφήνοντας μια ανάλαφρη αίσθηση με άρωμα φρεσκάδας. Το Fresh Affair μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάμεσα στα λουσίματα, μετά το γυμναστήριο και όποτε χρειάζεσαι μια ανανέωση στα μαλλιά.

shampowder™ dry shampoo, Aveda

shampowder™ dry shampoo, Aveda

Απορροφά την περίσσεια λιπαρότητα, ρύπους και ιδρώτα με ισχυρές φυτικές πούδρες. Προσθέτει αμέσως όγκο και υφή για να ανανεώσετε το στυλ.

Dry Shampoo, Lorvenn

Dry Shampoo, Lorvenn

Ξηρό σαμπουάν για όλους τους τύπους μαλλιών. Ένα γρήγορο ψέκασμα αναζωογονεί την τρίχα, απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα, ενώ παράλληλα χαρίζει απίστευτο όγκο, πυκνότητα και λάμψη. Το χτένισμα διατηρείται και τα μαλλιά παραμένουν καθαρά, ανάλαφρα, περιποιημένα και όμορφα.

Rose Gold Ξηρό Σαμπουάν, Batiste

Rose Gold Ξηρό Σαμπουάν, Batiste

Το Batiste Dry Shampoo Pretty & Delicate Rose Gold εξαφανίζει την λιπαρότητα από τις ρίζες, δίνοντας παράλληλα στα θαμπά, άτονα μαλλιά φρεσκάδα και ζωντάνια. Σε χρόνο μηδέν δίνει στα μαλλιά όγκο και απαλή υφή, αφήνοντας μια αίσθηση καθαριότητας.

AIR VOLUME DRY SHAMPOO, Elvive

AIR VOLUME DRY SHAMPOO, Elvive

Το AIR VOLUME DRY SHAMPOO παρατείνει τη φρεσκάδα των μαλλιών με άμεσο όγκο στις ρίζες και αίσθηση καθαριότητας με μεγάλη διάρκεια ενώ χαρίζει όγκο και σώμα στις ρίζες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i