Το πιο συχνό λάθος που κάνεις και σου "κοστίζει" τη λάμψη της επιδερμίδας σου

Οι περισσότερες από εμάς είμαστε "ένοχες" γι᾽αυτό.

skin iStock

Ναι, το να πειράζεις τα σπυράκια σου ή να μην φοράς αντηλιακό καθημερινά είναι δύο συνήθειες που μπορούν να αποβούν πραγματικά βλαβερές για την επιδερμίδα σου. Όμως δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν πολλές μικρές παραλείψεις ή κακές συνήθειες που μπορεί να κάνεις ασυναίσθητα, και μόνο ευεργετικές δεν είναι για την υγεία του δέρματός σου.

Δες επίσης: H DIY θεραπεία μαλλιών με ρυζόνερο για άπλετη λάμψη στην τρίχα

Μία από αυτές, που είναι και αρκετά συχνή τελευταία χάρη στα social media, είναι το να δοκιμάζεις όποιο προϊόν δεις στο TikTok ή όποιο καλλυντικό φορέσει η αγαπημένη σου beauty influencer / blogger / youtuber. Aκόμα χειρότερα δε, όταν αλλάζεις συχνά τις κρέμες που εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου, μην λαμβάνοντας υπόψη τις δικές σου προσωπικές ανάγκες ή τον τύπο δέρματός σου, καθώς και την ηλικία σου. 

Πιο αναλυτικά:

Είναι γεγονός ότι τα social media ασκούν μεγάλη επιρροή, και μπορείς να μάθεις άπειρα πράγματα για οποιοδήποτε θέμα σε απασχολεί, όπως και να γνωρίσεις όλα τα νέα beauty προϊόντα που κυκλοφορούν εκεί έξω. Κι ενώ κάποια από αυτά είναι τόσο "λαχταριστά" που θες να τα αγοράσεις αμέσως, μπορεί να μην είναι τα κατάλληλα για τις δικές σου ανάγκες. Το ότι τα δοκίμασε η αγαπημένη σου influencer και της άρεσαν δεν αποτελεί από μόνο του λόγο να τα αγοράσεις κι εσύ. Καλό είναι να συμβουλεύεσαι τον δερματολόγο σου, ειδικά όταν τα εν λόγω προϊόντα αφορούν skincare θέματα, όπως ακμή, ξηροδερμία κι άλλες ευαισθησίες του δέρματος.

Δες επίσης: Τάσεις νύχια '22: Τα χρώματα και τα trends που θα βλέπεις παντού το φθινόπωρο

Παράλληλα, όταν αλλάζεις πολύ συχνά την skincare ρουτίνα που ακολουθείς, και κάθε μήνα χρησιμοποιείς άλλη ενυδατική ή άλλο serum, δεν αφήνεις χρόνο στα συστατικά τους να επιδράσουν στο δέρμα σου. Καλό είναι να τα εφαρμόζεις εντατικά για τουλάχιστον τέσσερις με έξι εβδομάδες, κι αν με το πέρας αυτού του διαστήματος δεν δεις αποτέλεσμα, τότε να σκεφτείς εναλλακτικές λύσεις - ιδανικά, με τη βοήθεια του δερματολόγου σου.

Note: Σημείωσε εδώ ότι η μόδα της 10 step ρουτίνας, της ρουτίνας δηλαδή που αποτελείται από 10 προϊόντα τα οποία πρέπει να εφαρμόζονται κάθε βράδυ ή κάθε πρωί στο δέρμα σου, δεν είναι πάντα ωφέλιμη. Μπορεί οι Ασιάτισσες να ορκίζονται σε αυτή και να την ακολουθούν πιστά, και μπορεί πράγματι να λειτουργεί για κάποιες γυναίκες, η αλήθεια όμως είναι ότι μπορεί να αποβεί βλαβερή για κάποιες άλλες. Ιδίως αν έχεις ευαίσθητη ή λιπαρή επιδερμίδα, ή επιδερμίδα με (τάση για) ακμή, τα πολλά προϊόντα μπορεί να τη βαρύνουν, φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Οι δερματολόγοι προτείνουν τον γενικό κανόνα του less is more, έτσι ώστε να μην φράξουν οι πόροι και να μην προκληθεί ακμή ή σπυράκια από το πουθενά. Ταυτόχρονα, πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι με την εφαρμογή απλά και μόνο μιας κρέμας, ενός ορού και ενός αντηλιακού, η επιδερμίδα τους έδειξε πιο λαμπερή από ποτέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i