Η σωστή περιποίηση των νυχιών μετά την αφαίρεση του ημιμόνιμου μανικιούρ

Γνωρίζεις πώς να φροντίσεις τα νύχια σου μετά το ημιμόνιμο, ώστε να μην τα επιβαρύνεις περισσότερο;

nails Unsplash

Υπάρχουν πολλές αναλήθειες και μύθοι που κυκλοφορούν για το ημιμόνιμο μανικιούρ, με πρώτη και κυριότερη τη θεώρηση ότι καταστρέφει τα νύχια και τα κάνει να είναι και να δείχνουν πιο αδύναμα και θαμπά. Μετά από έρευνες έχει αποδειχτεί ότι το παραπάνω δεν ισχύει, τουλάχιστον όχι 100%, μιας και αν πας σε ένα nail salon με εξειδικευμένες τεχνίτριες, που δίνουν την πρέπουσα προσοχή και χρόνο στην αφαίρεση του gel, τίποτα κακό δεν θα συμβεί. Αν απεναντίας οι τεχνίτριες δεν προσέξουν και θυσιάσουν την ποιότητα της δουλειάς τους για χάρη των γρήγορων αποτελεσμάτων, τότε ναι, το ημιμόνιμο μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Δες επίσης: Πώς να δυναμώσεις τα νύχια σου ώστε να μακραίνουν φυσικά

Ίσα ίσα πάντως, είναι πολλές οι nail artists που υποστηρίζουν ότι το ημιμόνιμο προστατεύει κατά κάποιον τρόπο τα νύχια, αφού το χρώμα που εφαρμόζεται δεν απορροφάται από το νύχι, όπως συμβαίνει με το απλό βερνίκι - εξού και η κιτρινίλες που δημιουργούνται αν βάφεις για καιρό τα νύχια σου με κλασικό μανό. Φυσικά, τα παραπάνω ισχύουν μόνο εφόσον αφαιρείται σωστά το ημιμόνιμο, με όλες τις κατάλληλες μεθόδους και όχι γρήγορα και βιαστικά, όπως προείπαμε. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι πιθανό να δεις όντως πιο αδύναμα τα νύχια σου μετά την αφαίρεση του ημιμόνιμου, ιδίως αν έχεις ούτως ή άλλως πιο ευαίσθητη βάση - πόσο μάλλον αν δεν έχει προσέξει η κοπέλα που στο αφαιρεί. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να τα φροντίσεις σωστά μετά την αφαίρεσή του.

Δες επίσης: Μανικιούρ στο σπίτι: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για να δείχνει επαγγελματικό το αποτέλεσμα

Τι μπορείς να κάνεις για τη σωστή συντήρηση των νυχιών σου:

#1. Αρχικά, πες στη μανικιουρίστ σου να αποφύγει να βάλει τροχό για να αφαιρέσει το ημιμόνιμο, και να προτιμήσει την κλασική τεχνική με το buffer και τη λίμα, αφού "μουλιάσει" το βερνίκι στα αλουμινόχαρτα με το ασετόν. Ο τροχός είναι πολύ πιθανό μέχρι και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα νύχια σου, αν δεν προσέξει η κοπέλα που το χρησιμοποιεί (ή αν βιάζεται). 

#2. Αντιστάσου στην παρόρμηση να ξεφλουδίσεις το βερνίκι με τα χέρια σου, καθώς σχεδόν σίγουρα θα συμπαρασύρεις και την επιφανειακή στρώση του νυχιού.

#3. Μην κόβεις τα πετσάκια και τις παρωνυχίδες, εκτός αν εξέχουν υπερβολικά από το δέρμα και χαλούν την όλη εμφάνιση των νυχιών σου. Και προς θεού, μην τα τραβάς για κανέναν λόγο καθώς όχι μόνο κινδυνεύεις από μολύνσεις αν τραυματιστούν, αλλά και αποδυναμώνεις τη βάση των νυχιών, κάνοντάς τα επιρρεπή σε σπασίματα. Τα πετσάκια βρίσκονται εκεί ακριβώς για να προστατεύσουν τα νύχια, επομένως καλύτερα να τα σπρώχνεις προς τα πίσω (αφού τα έχεις μουλιάσει σε νερό) παρά να τα κόβεις / αφαιρείς. 

#4. Αντί να περάσεις χρώμα στα νύχια, προτίμησε να εφαρμόσεις κάποιο σκληρυντικό νυχιών ή αντίστοιχη θεραπεία για να τα δυναμώσεις και να μπορέσουν να μεγαλώσουν πιο υγιή.

Note: Πολλοί λένε ότι το βερνίκι αποτρέπει τα νύχια από το να "αναπνεύσουν", γι' αυτό και δεν πρέπει να τα βάφεις συνέχεια αλλά να προτιμάς να κάνεις μικρά διαλείμματα ανάμεσα στα βαψίματα. Αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με τους ειδικούς, μιας και τα νύχια προσλαμβάνουν το απαραίτητο οξυγόνο μέσα από την κυκλοφορία του αίματος του οργανισμού και όχι από τον αέρα, εξωτερικά. Αν τώρα θες να κάνεις διάλειμμα από βερνίκια για τους δικούς σου λόγους (ή απλά για να φύγουν τυχόν κιτρινίλες, αν έχεις), αυτό είναι άλλο θέμα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i