Μανικιούρ στο σπίτι: Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφεύγεις για να δείχνει επαγγελματικό το αποτέλεσμα

Απόφυγε τα συγκεκριμένα ασυναίσθητα λάθη και το μανικιούρ σου θα δείχνει πάντοτε άψογο.

nails iStock

Σου αρέσουν τα όμορφα, περιποιημένα νύχια ενώ αγαπάς να κάνεις μόνη σου μανικιούρ στο σπίτι, αποφεύγοντας το ημιμόνιμο. Παράλληλα, μπορεί και να διαθέτεις περισσότερα βερνίκια ακόμα και από τα nail salons, ακριβώς επειδή λατρεύεις να εναλλάσσεις τα χρώματα στα νύχια σου σχεδόν κάθε βδομάδα. Αν βρίσκεις τον εαυτό σου σε κάτι από τα παραπάνω, τότε join the club.

Για μερικές από εμάς, είναι ιδιαίτερα απολαυστικό να βάφουμε τα νύχια μας, όσο κι αν γνωρίζουμε ότι το ημιμόνιμο σε γλυτώνει κυριολεκτικά από πολύ κόπο και χρόνο. Είναι πολύ δημιουργικό πάντως το να βάφεις τα νύχια σου και να επιλέγεις κάθε φορά το χρώμα που θες ανάλογα τη διάθεση / outfit - συν του ότι είναι αρκετά χαλαρωτικό. 

Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ λογικό να γίνονται και αρκετά λάθη, πολλές φορές ασυναίσθητα, άλλες φορές επειδή δεν έχουμε την εμπειρία μιας nail artist. Και είναι πολύ λογικό. Αναζητήσαμε ωστόσο ποια είναι τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες και πώς να τα αποφύγουμε, ώστε να δείχνει το μανικιούρ ή πεντικιούρ μας σαν επαγγελματικό.

Ποια είναι αυτά;

#1. Το να μην περνάς base coat

Το σωστό prepping στο μανικιούρ ή πεντικιούρ σου είναι το Α και το Ω, όπως ακριβώς είναι και το αντίστοιχο prep για τα μαλλιά ή το μακιγιάζ. Στην ουσία, προετοιμάζεις τα νύχια σου να δεχτούν το βερνίκι που θα ακολουθήσει, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεις τη βάση του νυχιού από το να εισχωρήσουν οι χρωστικές σε αυτό και να αφήσουν ανεπιθύμητες κιτρινίλες και άλλες δυσχρωμίες. Αυτό συμβαίνει με το base coat που δεν πρέπει να αμελείς για κάνεναν λόγο - σκέψου ότι είναι ένα δυναμωτικό για τα νύχια που θα τα κάνει να δείχνουν ακόμα πιο υγιή και λαμπερά.

Δες επίσης: Glossy lids: H hot τάση μακιγιάζ του καλοκαιριού θέλει "υγρά βλέφαρα"

Extra tip: Παρομοίως, αν δεν περνάς top coat, το μανικιούρ δεν θα δείχνει όσο λαμπερό και αστραφτερό θέλεις - όπως δηλαδή δείχνει και στο nail salon. 

#2. Το να παραμελείς τα πετσάκια σου

Ένα από τα μυστικά του πετυχημένου μανικιούρ είναι προφανώς η περιποίηση των επωνυχίων. Η μανικιουρίστ αφιερώνει αρκετό χρόνο για να αφαιρέσει πετσάκια και παρωνυχίδες, κι έτσι πρέπει να γίνεται. Σε διαφορετική περίπτωση, το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει καθόλου προσεγμένο, ενώ ακόμα και τα πιο όμορφα νύχια θα δείξουν απεριποίητα αν τα πετσάκια δεν είναι σωστά κομμένα ή αν υπάρχουν πληγές. Ιδανικά, καλό είναι αυτή η διαδικασία να γίνεται από έμπειρο nail artist, ιδίως αν θεωρείς ότι δεν "το'χεις". Σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε να μην τραβάς / τραυματίζεις τα πετσάκια σου.

#3. Οι παχιές στρώσεις βερνικιού

Κι όμως, αν περνάς μια παχιά στρώση βερνικιού στο κάθε νύχι, ναι μεν τελειώνεις πιο εύκολα και γρήγορα, αφού με μια τέτοια στρώση βγαίνει αμέσως το χρώμα που θες, κινδυνεύεις ωστόσο να χαλάσει ευκολότερα μιας και αργεί πιο πολύ να στεγνώσει. Επιπλέον, οι παχιές στρώσεις ξεφλουδίζουν και πιο εύκολα. Προτίμησε 2 ή 3 λεπτότερες στρώσεις για μεγαλύτερο έλεγχο στον χρώμα και στην εφαρμογή και ας σου πάρει περισσότερο χρόνο.

#4. Το να μην καθαρίζεις το χρώμα από τα πετσάκια

Μπορεί να φαντάζει αυτονόητο, κι όμως δεν είναι. Είναι πολύ λογικό να λερώσεις τα πετσάκια σου με το βερνίκι, μιας και καθώς βάφεις τα νύχια σου, το χρώμα ξεφεύγει εύκολα στη γύρω περιοχή. Κι ενώ οι nail artists το καθαρίζουν αμέσως με ειδικό στικ, πριν προλάβει να στεγνώσει, οι περισσότερες από εμάς το αφήνουμε για το τέλος. Αυτό ωστόσο όταν στεγνώσει είναι δύσκολο να φύγει, πράγμα που οδηγεί τις περισσότερες να αφήσουν το χρώμα ως έχει. Αυτό με τη σειρά του κάνει τα νύχια μας και γενικά το αποτέλεσμα να δείχνει πολύ πρόχειρο. 

#5. Το να μην περιποιείσαι τα πετσάκια μετά το μανικιούρ

Άλλη μια μικρή παράλειψη πολλών γυναικών, είτε βάφουν τα νύχια τους στο σπίτι είτε σε nail salon, είναι να μην περιποιούνται τα πετσάκια τους μέχρι το επόμενο ραντεβού - βάψιμο. Καλό είναι να εφαρμόζεις καθημερινά λαδάκι στα πετσάκια ώστε να τα ενυδατώνεις και να αποτρέπεις τυχόν ξηρότητα που θα οδηγήσει σε σκληρές περιοχές, τραυματισμούς και αντιαισθητική όψη στα νύχια. Οι κρέμες χεριών βοηθούν εξίσου. 

Extra tip: Μην ξεφλουδίζεις το μανό με στόχο να αφαιρέσεις το χρώμα πιο εύκολα και χωρίς τη χρήση ασετόν, καθώς άθελά σου μπορεί μέχρι και να τραυματίσεις τη βάση του νυχιού, μιας και με αυτήν την "τεχνική" αφαιρείς παράλληλα και το ανώτερο στρώμα του. Το σίγουρο πάντως είναι ότι το αποδυναμώνεις.

Δες επίσης: Summer hair: 3 χτενίσματα που θα χαρίσουν πολυτέλεια ακόμα και στο πιο απλό outfit

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i